kozan.gr: Έρχονται, τις επόμενες μέρες, πρόσφυγες σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Τσοτύλι

23 Νοέμβριος 2019
20:56

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, την έγκριση, από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Τσοτύλι, δυναμικής 39 κλινών, έλαβε, χθες Παρασκευή, ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος ενημερώθηκε ότι, συγκεκριμένα, πρόκειται να φιλοξενήσει οικογένειες (προσφύγων). Η εν λόγω εξέλιξη προκάλεσε σήμερα (23/11), το απόγευμα, άτυπη συνεδρίαση μελών του Τοπικού Συμβουλίου Τσοτυλίου και δημοτικών συμβούλων, που κατάγονται από το Τσοτύλι, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή (ο οποίος είχε, αντιστοίχως, επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής), με σκοπό να προ-εκτιμήσουν την κατάσταση και ν’ ανταλλάξουν απόψεις. Δεν προέκυψε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο από τις συζητήσεις διαφάνηκε, στους περισσότερους, έντονος προβληματισμός κι επιφυλακτικότητα. Να σημειωθεί, πως, ο Δήμαρχος Βοΐου, Χ. Ζευκλής είχε αναφερθεί, πριν από καιρό, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, δηλαδή της φιλοξενίας προσφύγων στο Τσοτύλι, όταν πληροφορήθηκε την αίτηση, στο ΔΟΜ, από πλευράς του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

kozan.gr

35 σχόλια

  • Γιατί όλοι οι κατευθυνόμενοι εδώ είναι μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει δείγμα χριστιανού, ενώ η φτωχότερη αφρικανική χώρα είναι η χριστιανική Αιθιοπία, όπως και οι Κόπτες Αιγύπτιοι και κανένας απ’ αυτούς δεν προωθήθηκε ;

  • Όλοι εσείς οι ελληνιψυχοι ξεχνάτε ότι όλο το στράτευμα του μεγαλεξανδρου παντρεύτηκε υποχρεωτικά ασιατισσες; Δικά μας παιδιά είναι
    Υγ βέβαια οι πρόγονοι μας θεωρούσαν και τους μικρασιάτες το 22τουρκους.και τους Αλβανούς το 91 δολοφόνους.

    • Επί Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν υπήρχε το Ισλάμ και η Σαρία, και το βασίλειο της Μακεδονίας είχε κατακτήσει μέχρι και την Ινδία. Οι μικτοί γάμοι δεν ήταν υποχρεωτικοί, αλλά ξεκίνησαν από Μακεδόνες Αξιωματούχους και Ινδές Πριγκίπισσες, κ@τι που επέτρεψε ο Μέγας Αλέξανδρος για να εδραιωθεί σε εκείνα τα μέρη ο Ελληνικός Πολιτισμός, ουσιαστικά οο γυναίκες εξελληνίζονταν και τα παιδιά τους γαλουχήθηκαν με Ελληνικές Αρχές και Ελληνικά ονόματα. Αυτό για το 1922 δε μπορείς καν, να το εκτιμήσεις, γιατί δεν καταλαβαίνεις τι φτώχια υπήρχε στην Ελλάδα μετά τοο Μακεδονικό Αγώνα, τουε βαλκανικούς πολέμους και τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. Όσο για τους Αλβανούς το 1991, τότε άρχισε η μεγάλη εγκληματικότητα με την Αλβανική Μαφία στην Ελλάδα, και συνεχίστηκε με την εγκληματικότητα των πακοστανών κλπ.

      • Πακιστανική εγκληματικότητα;;;αχαχαχαχσχα ρε άσχετες οι μεγαλύτερες ματιές στην χώρα είναι η ελληνική, η ρωσική η γεωργιανή και η βουλγαρική
        Υγ Άρα είναι Έλληνες Μακεδόνες.οποτε τι αγχωνεστε;υγ2 για την ελληνική μαφία στις ΗΠΑ έχεις να πεις κάτι; Υγ3 η παραδοχή λοιπόν είναι μια. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε ξένους.δεν θέλουμε φτωχούς ξένους.κοινως, είμαστε ρατσιστές με τους φτωχούς.τα ίδια ακριβώς θα έλεγαν οι περισσότεροι εάν μιλάγαμε για εγκατάσταση Ελλήνων Ρόμα, δομή απεξάρτησης κλπ

  • Μια εν πολλοίς αγνοημένη πτυχή της σύγχρονης ιστορίας των προσφύγων, που ξεριζωμένοι, μέσα από φωτιά και αίμα ήρθαν στην Ελλάδα, ήταν το αναγκαστικό πέρασμά τους από «σταθμούς καραντίνας» που εγκαθιδρύθηκαν στη μεγάλη πατρίδα, προς «απολύμανσίν των και εξυγίανσιν», όπως έγραφε η εφημερίδα Εμπρός στο φύλλο τής 10ης Ιουνίου 1922. Άγιος Γεώργιος Κερατσινίου, Καλαμαριά, Μακρόνησος… Στο ξερονήσι που χρόνια αργότερα στάλθηκαν χιλιάδες άνθρωποι εξόριστοι, πολιτικοί κρατούμενοι «προς αναμόρφωση», κάποιοι άλλοι Έλληνες, της μεγάλης Ελλάδας, έχοντας γλιτώσει από το μαχαίρι του Τούρκου, είχαν έρθει ξανά αντιμέτωποι με την πείνα, τη δίψα και το θάνατο.

    • Τότε ο μέσος όρος ζωής ήταν τα 25 λόγω των ασθενειών, δεν υπήρχαν εμβόλια και οι αρχές φοβόντουσαν τις επιδημίες. Καμία σχέση τότε με τώρα, μη συγκρίνεις αν{μοια πράγματα!

  • 169 ΑΤΟΜΑ το τελευταίο 24ωρο στα ελληνικά νησιά.

    Μεταναστευτικό: Νέες ροές προς Λέσβο, Σάμο και Φαρμακονήσι -Συλλήψεις διακινητών 25|11|2019
    Λιμενικό iefimerida.gr –

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι