Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ίδρυση Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου μεταξύ των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Kragujevac της Σερβίας

14 Φεβρουαρίου 2020
12:31

 

Στην Ίδρυση Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου (ΔΕΕ) για την εκμάθηση ξένων γλωσσών στην παιδική ηλικία προχώρησαν το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Kragujevac της Σερβίας.

Στόχος του Κοινού Διακρατικού Ερευνητικού Εργαστηρίου είναι η διεπιστημονική μελέτη σε θέματα εκμάθησης μιας δεύτερης γλώσσας σε μικρή ηλικία, η ερευνητική σύμπραξη επιστημόνων και ερευνητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, από την Ελλάδα, τη Σερβία και άλλες χώρες, για να ερευνήσουν ζητήματα που αφορούν την πρώιμη διγλωσσία/πολυγλωσσία. Απώτερος σκοπός είναι η ενθάρρυνση και προώθηση καινοτομιών στη διδασκαλία των γλωσσών σε μικρά παιδιά (ανάμεσα σε αυτές τις γλώσσες είναι και η ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα) και η αξιοποίηση εναλλακτικών εργαλείων αξιολόγησης της γλωσσομάθειάς τους. Έδρα του Κοινού εργαστηρίου είναι η Παιδαγωγική Σχολή στου Σέρβικου πανεπιστημίου στην πόλη Jagodina ενώ στη Φλώρινα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα λειτουργεί το παράρτημα.

Το Κοινό Διακρατικό Ερευνητικό Εργαστήριο ιδρύθηκε σε συνέχεια της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Kragujevac.

Το κοινό ερευνητικό εργαστήριο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Kragujevac, κ. Vera Savic και της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελένης Γρίβα.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι