Η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκου Σαρρή, στην εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου και στην κοπή βασιλόπιτας στο Δήμο Βοΐου

24 Φεβρουαρίου 2020
22:53
Κανένα σχόλιο

 

Σεβασμιότατε

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κύριε Δήμαρχε Βοίου

Κύριοι Βουλευτές,

Κύριε Εκπρόσωπε της ΚΕΕΕ

Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί Συνάδερφοι,

Σας καλωσορίζω όλους στην σημερινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Πρωτεύουσα του Δήμου Βοίου, την Ιστορική και Αρχόντισσα ΣΙΑΤΙΣΤΑ.

Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου μας και την ευλογία των Παραγωγικών Τάξεων και των μελών του Επιμελητηρίου, αλλά και όλων των παρισταμένων, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες σας, που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας και σας Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό,

Χρόνια Πολλά,

Καλό και Ειρηνικό το 2020,

Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία και Ευημερία,

Υγεία και Δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, Φορείς και Πολίτες, τα νέα δεδομένα που φέρνει για την περιοχή η ταχεία απολιγνιτοποίηση, αλλά και οι διεθνείς δυσμενείς συνθήκες που επηρεάζουν αρνητικά σημαντικούς για την οικονομία παραγωγικούς κλάδους, όπως της γουνοποιίας εδώ στο Βόιο Κοζάνης και στην Καστοριά.

Είμαστε εδώ σήμερα, για να γιορτάσουμε και στο Δήμο Βοίου τα 100 «συν» χρόνια του φορέα μας, που ιδρύθηκε το 1918 και για περισσότερο από έναν αιώνα, με μικρές ή και μεγαλύτερες διακοπές, που επέβαλαν τα κοινωνικοπολιτικά και πολεμικά δρώμενα, που σημάδεψαν τον περασμένο αιώνα, πρωταγωνιστεί με σημαίνοντα, διευρυμένο και αποφασιστικό, ως σήμερα, ρόλο στην οικονομική ζωή και την κοινωνική πραγματικότητα του τόπου μας.

Πράττοντας το αυτονόητο για μια τόσο σημαντική επέτειο, ξεκινήσαμε τον εορτασμό από το έτος 2018 σε όλες τις Πρωτεύουσες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Αφήσαμε στο τέλος το ιστορικό Βόιο με τη μεγαλοπρεπή Σιάτιστα, την πόλη με την ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη της περιφερειακής και γενικότερα της Ελληνικής οικονομίας, για να γιορταστεί με την «Τιμή», που «πρέπει» στον ηρωικό και ξεχωριστό αυτό τόπο.

Δεν ξεχνάμε ότι σε δύσκολες για το Επιμελητήριο εποχές, από τη δεκαετία του ΄60 και ως το τέλος σχεδόν του 20ου αιώνα, που δεν είχε θεσμοθετηθεί ακόμη η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εν γένει επιχειρηματιών στα Επιμελητήρια της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Επιμελητηρίου Κοζάνης προέρχονταν από το Βόιο και τους γουναράδες της Σιάτιστας.

Η πολύτιμη συναλλαγματοφόρος για τη χώρα μας βιοτεχνική και εμπορική δραστηριότητα των Σιατιστινών κυρίως «γουναράδων», συνέβαλλε εκτός άλλων και στη βιωσιμότητα του Επιμελητηριακού θεσμού στο Νομό Κοζάνης.

Αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνάμε ποτέ στο Επιμελητήριο Κοζάνης, που είναι το μοναδικό Επιμελητήριο της χώρας στο οποίο έχει θεσμοθετηθεί ΤΜΗΜΑ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για όσα μας έχει προσφέρει ο κλάδος και οι άνθρωποί του.

Κύριε Δήμαρχε, κ. Ζευκλή,

Αναγνωρίζουμε την περιοχή του Δήμου σας, κοιτίδα της «φιλεργίας» και της «εμπορικής ιδιοφυίας» σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο.

Σε κάθε ευκαιρία αναφοράς στην περιοχή Βοίου, δεν παραλείπουμε να επισημαίνουμε με υπερηφάνεια στους όποιους συνομιλητές μας, -επισήμους και μη, Έλληνες ή ξένους, συνεργάτες ή απλούς επισκέπτες, ότι το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» ή ταλέντο ή αλλιώς η ιδιάζουσα δεξιότητα στο «επιχειρείν», που χαρακτηρίζει τους περισσότερους συναδέρφους μας στο χώρο των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, κληροδοτήθηκε κατά πολύ στις νεότερες γενιές από τη Σιάτιστα.

Είτε από κάποιο Σιατιστινό πρόγονο, είτε από τη γνώση της ιστορίας, που παραπέμπει στα μέσα του 17ου αιώνα στην τουρκοκρατούμενη ακόμη Μακεδονία, τότε που οι εκπατρισθέντες Σιατιστινοί και Βοϊώτες μεγαλέμποροι κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν στις πλούσιες αγορές της κεντρικής Ευρώπης, κυρίως στην Αυστρία και Ουγγαρία, και να προοδεύσουν τόσο, ώστε να εξελιχθούν σε εμπορικούς προμηθευτές ολόκληρης της Ευρώπης.

Με συγκινεί πραγματικά να σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι αυτοί, επιχειρηματίες μια παλαιάς και ίσως μακρινής για εμάς εποχής, δεν ξέχασαν ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά, με τα εμβάσματά τους, τις συνεχείς παροχές τους στους οικείους και τις πολλές ευεργεσίες τους, συνέβαλλαν στην οικονομική στήριξη και άνθιση της γενέτειρας Σιάτιστας, γεγονός που καθιστά ως και σήμερα τη Σιάτιστα επισκέψιμη για τα μοναδικά και αξιοθαύμαστα «Αρχοντικά» της, που χρονολογούνται από εκείνες τις εποχές .

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η μετέπειτα, στους νεότερους χρόνους, οικονομική εξέλιξη και συνέχιση της εμπορικής παράδοσης της περιοχής έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν και στην ιστορία του τόπου.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στα 100+ χρόνια της δημιουργικής του πορείας έδωσε και συνεχίζει να δίνει το δικό του μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Στο έργο του αυτό είχε σπουδαίους συνεργάτες- μέλη του από όλο το Νομό και βέβαια από την περιοχή Βοίου.

Είμαστε εδώ σήμερα γιατί ηθική υποχρέωση και καθήκον της τωρινής Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης είναι να τιμήσουμε τους Άξιους εν ζωή ανθρώπους του Βοίου -και να θυμηθούμε όσους έφυγαν- , που με έμβλημά τους το διακαή και διαρκή πόθο τους για την οικονομική ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου υπηρέτησαν τον Επιμελητηριακό θεσμό.

Είτε από τη θέση του Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε κατέχοντας κάποιο αξίωμα στη Διοικητική Επιτροπή, όλοι ανεξαιρέτως προσέφεραν στο θεσμό με ανιδιοτέλεια και υψηλή συναίσθηση τιμής, ευθύνης και χρέους απέναντι στους συναδέλφους τους, που τους εξέλεξαν με την ψήφο τους, και απέναντι στην κοινωνία.

Τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου που εργάστηκαν κυριολεκτικά για την καταξίωση του φορέα μας και του έργου του, που υπήρξε καταλυτικό για την ανόρθωση σε δύσκολες περιόδους της οικονομίας της περιοχής.

Όλοι όσοι θα κληθούν σε λίγο να ανεβούν στο βήμα αυτό για να παραλάβουν την τιμητική πλακέτα που θα τους απονεμηθεί από την τωρινή διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης ως ελάχιστη τιμή για την προσφορά τους , γνωρίζουν καλά τους αγώνες του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία υποδομών στο Βόιο και την υποβολή προτάσεων σε κάθε κατεύθυνση αρμοδίων για την λήψη επωφελών για την τοπική οικονομία μέτρων, αλλά και στήριξη αναπτυξιακών για την περιοχή πρωτοβουλιών.

Το Επιμελητήριο ΠΕ Κοζάνης, ως θεσμική δύναμη παρέμβασης προς την Πολιτεία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής αρμοδιότητάς του -και όχι μόνο- μέσω των διαδικασιών της υγιούς επιχειρηματικής δράσης, που εκτός άλλων αποσκοπεί στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής του τόπου, έδωσε μάχες για την στήριξη των μελών του και τις κέρδισε στο διάβα της ιστορίας του.

Και έτσι θα συνεχίσει το μεγάλο αγώνα του για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του και τη στήριξη των μικρών και μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων της περιοχής στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε στο σήμερα.

Το χθες το παλέψαμε και το αντιμετωπίσαμε.

Το στοίχημα για όλους μας είναι το αύριο.

Αυτό που απασχολεί όλους μας είναι ποια θα είναι η αυριανή μέρα για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας, που δεκαετίες τώρα στηρίζεται στο λιγνίτη και πως θα δρομολογηθεί μια πιο ήπια μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Σήμερα από το βήμα αυτό, του ιστορικού Δήμου Βοίου, θα ήθελα να εστιάσω στην ανάγκη του εποικοδομητικού και ουσιαστικού διαλόγου, που άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει με την Κυβέρνηση, τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια Εμπορικά και Επαγγελματικά και Επιστημονικά της περιοχής, τις Εμποροβιοτεχνικές και Επαγγελματικές οργανώσεις, τις Παραγωγικές Τάξεις, αλλά και τους πολίτες.

Το βασικό ερώτημα για όλους μας είναι το πώς η πολύπαθη αυτή περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που επι δεκαετίες προσφέρει φθηνή ενέργεια σε όλη τη χώρα, θα μπορέσει να επιτύχει μια πραγματικά δίκαιη μετάβαση, να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες της ταχείας απολιγνιτοποίησης, να εστιάσει σε παραγωγικές δραστηριότητες που μπορούν να αποδειχθούν οικονομικά βιώσιμες, όπως είναι οι βιολογικές καλλιέργειες, ο ορεινός τουρισμός και οικοτουρισμός, η ανάπτυξη των ΑΠΕ, η ενδυνάμωση παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως της γουνοποιίας στο Βόϊο, των Μαρμάρων στα Σέρβια κ.α.

Θα ήθελα, επίσης, να προτείνω στην Κυβέρνηση, κ. Υπουργέ, να δοθεί ο μέγιστος δυνατός χρόνος προσαρμογής. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη απώλεια θέσεων εργασίας. Ήδη είμαστε η 9η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης και η πρώτη σε ανεργία στην Ελλάδα και μάλιστα με εικονικό κατά κεφαλή εισόδημα .

Η δέσμευση της Κυβέρνησης προς την Ευρώπη για απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας ως το 2028 με επίσπευση των διαδικασιών μετάβασης στη νέα εποχή από το 2023, αποτελεί ριζοσπαστική πολιτική για την περιοχή μας, δεδομένης και της φθίνουσας οικονομικής πορείας της περιφέρειάς μας τα τελευταία χρόνια, που επιδεινώθηκε από την οικονομική κρίση που ταλάνισε και ταλανίζει ακόμη τη χώρα.

Η έλλειψη ρευστότητας, επενδυτικών επιχειρηματικών κινήτρων και ειδικής πρόνοιας για την ενίσχυση κλαδικών δραστηριοτήτων και συγκράτηση του πληθυσμού στον τόπο του, είναι εμφανής.

Για αυτό, κ. Υπουργέ, θέλω επίσης να προτείνω το κράτος να είναι «παρών» καθημερινά και με ικανότητα στην προσπάθεια που όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε για να διασφαλίσουμε ελπιδοφόρο μέλλον για την περιοχή.

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός και η μετεξέλιξη του παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θα μπορέσει να συντελεστεί με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς για τους εργαζόμενους, τους υφιστάμενους επιχειρηματίες – εργοδότες και τον πληθυσμό, μόνο με την «συνεργασία» και την ειδική προστασία του κράτους .

Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε από την κυβέρνηση τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου από την εποπτεία της διυπουργικής επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Μουσουρούλη που θα προωθεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προτάσεων και θα συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αφορούν το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης.

Από την άλλη Πλευρά, κ. Περιφερειάρχη, προτείνουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τη δημιουργία ενός ειδικού περιφερειακού Οργάνου, αποτελούμενου από ειδικούς – τεχνοκράτες, που θα επιφορτιστούν με το έργο της συγκέντρωση των προτάσεων ή και αιτημάτων, που θα υποβληθούν από τους φορείς,- αυτοδιοικητικούς και μη, αλλά και ομάδες πολιτών-, και με το έργο της αξιολόγησης και τεκμηρίωσής τους.

Και αυτό, με στόχο να ενσωματωθούν σε ένα Ενιαίο– αποδεκτό κατά το δυνατόν από όλους –Κείμενο Προτάσεων, που θα υποβληθεί αρμοδίως από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις, οι παράμετροι και οι προϋποθέσεις για την επίτευξη , κατά το δυνατό, δίκαιης μετάβασης.

Θέτουμε ως προτεραιότητα της ανάπτυξης την Απασχόληση.

Επισημαίνουμε ότι πρέπει:

– να σκεφτούμε να σχεδιάσουμε και να δράσουμε με πνεύμα καινοτομίας και αποφασιστικότητας,

– να περισώσουμε, ενδυναμώνοντας αυτές, τις υφιστάμενες κλαδικές δραστηριότητες,

– να δώσουμε έμφαση σε μια νέα αγροτική ανάπτυξη,

– να στραφούμε στην έμπρακτη έξυπνη εξειδίκευση,

– να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την επαγγελματική – παραγωγική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Και επειδή, αγαπητοί μου, είμαστε στο Βόιο που ερημώνει και φτωχοποείται και το μέλλον της γουνοποιίας, της κύριας παραγωγικής δραστηριότητας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού του, απειλείται σοβαρά από γνωστούς και απρόβλεπτους παράγοντες, όπως ακόμη είναι και αυτός της εμφάνισης του κορονοϊου στην Κίνα, που στερεί από το προϊόν μεγάλο ποσοστό αγοραστών του, θα επισημάνω ότι είναι ίσως η μόνη ιστορική περιοχή στην Ελλάδα, που δεν έχει έστω μία σχολή, για να προσελκύσει νέους ανθρώπους – σπουδαστές στην περιοχή, προϋπόθεση που θα δημιουργήσει την ανάπτυξη μιας σειράς επαγγελματικών – επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Έτσι για να θυμηθούμε. . . ζητήσαμε την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής σχεδιασμού μόδας (modeling) με παράλληλη εκμάθηση της τεχνικής δημιουργίας γούνινων ενδυμάτων.

Παραμένοντας στον κλάδο της γούνας, θέλω επίσης να επισημάνω ότι παρά τις επανειλημμένες και τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες προτάσεις, που υποβάλλαμε στα αρμόδια κέντρα λήψεις αποφάσεων των Ελληνικών Κυβερνήσεων από τις αρχές ήδη του 21ου αιώνα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της τόσο προσοδοφόρας για τον τόπο και τη χώρα επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας, δεν είχαμε ως τώρα τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε.

Ζητήσαμε :

-Εθνική προστασία του κλάδου,

-ευνοϊκές επιδοτήσεις των νέων επενδύσεων,

-ίδιο καθεστώς επιδότησης επενδύσεων σε όμορες περιοχές,

-κίνητρα καθετοποίησης της παραγωγής από την παραγωγή της πρώτης ύλης ως την οριστική διαμόρφωση του τελικού προϊόντος.

Ζητήσαμε:

– να συμπεριληφθεί η προβολή των τόπων παραγωγής του αποκλειστικά εξαγώγιμου και συναλλαγματοφόρου προϊόντος της γούνας, μέσω εθνικών σχετικών προγραμμάτων και -την ανάλογη στήριξη συμμετοχής του σε Διεθνείς εκθέσεις.

Δεν θα επεκταθώ άλλο για να μην σας κουράσω. Για το business plan της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη στήριξη του κλάδου που ήταν αποτέλεσμα των παρεμβάσεων των φορέων της Γούνας της περιοχής και των Επιμελητηρίων και της ΑΝ.ΚΟ, πιστεύω θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικής Γούνας και πρώην Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης , κ. Δημήτρης Κοσμίδης.

Πέραν, ωστόσο, όσων σας ανέφερα, ζητάμε λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης όλων των επιχειρήσεων παραγωγής Ελληνικής Γούνας που πλήττονται σήμερα, τώρα, από την ματαίωση διεθνών εκθέσεων και δημοπρασιών γούνας λόγω της αδυναμίας συμμετοχής πελατών από την Κίνα. Για το θέμα αυτό και τη σύνταξη σχετικού υπομνήματος προς την Κυβέρνηση, καλώ άμεσα τους εμπλεκόμενους φορείς γούνας σε συνεδρίαση στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, εν κατακλείδι θα πω, ότι ως ο κατ’ εξοχήν φορέας εκπροσώπησης του επιχειρηματικού κόσμου της ΠΕ Κοζάνης, που θα κληθεί να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, με την κινητοποίηση των πολυάριθμων μελών του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε καινοτόμους ίσως, αλλά και παλιούς επιχειρηματικούς τομείς, με δίκαιες διεκδικήσεις και ορθές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ήδη προετοιμάζεται για κατάθεση προτάσεων για την μεταλιγνιτική εποχή.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση, σε κοινή βούληση με όλους τους αναπτυξιακούς φορείς και επιμένω με τους πολίτες και τα μέλη του Επιμελητηρίου, ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος κατάλληλου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Για το λόγο αυτό τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει στο portal του Επιμελητηρίου νέα λειτουργικότητα / εφαρμογή, με την ονομασία «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ», για κατάθεση προτάσεων ή ιδεών- από όλους εσάς και τα μέλη – που αφορούν τον επικείμενο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Με γνώμονα τις μελλοντικές εξελίξεις, στις οποίες θα πρέπει με αμείωτη ένταση να πρωτοστατήσει για άλλη μια φορά, όπως ήδη ανέφερα, ο επιχειρηματικός κόσμος της Περιοχής και το ΕΒΕ ο θεσμοθετημένος Φορέας που τον εκπροσωπεί, προβάλλοντας την ανάγκη στήριξης της παραγωγής, των επαγγελμάτων, του εμπορίου και εν γένει του «επιχειρείν», ως τη σημαντικότερη διέξοδο για την ανάπτυξη της περιοχής μας, δηλώνουμε ως διοίκηση του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης «παρόντες» και καλούμε όλους σε κοινή Σύμπραξη και συνεργασία για την αντιστροφή της ζοφερής πραγματικότητας, με την οποία είμαστε κυριολεκτικά αντιμέτωποι στην περιοχή μας.

Δύναμη στο δύσκολο έργο μας μπορούμε όλοι να αντλήσουμε από την ωφέλιμη πάντα αναδρομή στο έργο και στα επιτεύγματα όλων εκείνων των πρωτοπόρων της μεγάλη τοπικής Επιμελητηριακής μας οικογένειας, που κατάφεραν να δώσουν στο Επιμελητήριο Κοζάνης το σημερινό κύρος και τη σύγχρονη διάσταση της παρουσίας του.

Τους ευχαριστώ που είναι σήμερα μαζί μας .

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση για την παρουσία του, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά, όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους αγαπητούς συναδέρφους και συναδέρφισσες, και όλους εσάς Κυρίες και Κύριοι, για τη συγκινητική τιμή της παρουσίας σας στην επετειακή μας σημερινή εκδήλωση στο Βόιο.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ απευθύνω σε όλους τους ομιλητές και σε όλους όσους βοήθησαν στη σημερινή διοργάνωση.

Τελευταίο άφησα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον οικοδεσπότη Αξιότιμο Δήμαρχο Βοίου, κ. Χρήστο Ζευκλή, που με την απαράμιλλη Σιατιστινή φιλοξενία που τον χαρακτηρίζει, όπως άλλωστε και όλους τους Σιατιστινούς και Βοϊώτες , μας διέθεσε τον υπέροχο αυτό χώρο του Πνευματικού κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» για τη βέβαιη επιτυχία της διοργάνωσής μας.

Ευχαριστώ θερμά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι