Αντί στεφάνου για το Φίλιππο Πετσάλνικο (του Πασχάλη Μητλιάγκα)

14 Μαρτίου 2020
23:14
Κανένα σχόλιο

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπήρξε μια προσωπικότητα με πολύχρονη και αδιάλειπτη πολιτική παρουσία και διαδρομή στο δημόσιο βίο της χώρας. Με τα δημόσια αξιώματα που κατέλαβε, συνέβαλε ουσιαστικά στην προώθηση πολλών ζητημάτων της περιοχής μας καθώς και της ιδιαίτερης πατρίδας του της Καστοριάς, η οποία τον τιμούσε όλα αυτά τα χρόνια και αυτός της το ανταπέδιδε αφειδώλευτα. Πέρα από την πολύχρονη γνωριμία και συνεργασία μας όλη αυτή την περίοδο, αξίζει να αναφέρω τρείς σημαντικές περιπτώσεις συνεισφοράς του, οι οποίες αγγίζουν τόσο την Καστοριά όσο και τους άλλους Νομούς στη Δυτ. Μακεδονία.

α) Στη μεγάλη συμβολή του, στην αντιμετώπιση των οξυμένων και πιεστικών προβλημάτων της σχολικής στέγης, ως συνέπεια του καταστροφικού σεισμού του Μαΐου του 1995.

β) Στο έντονο ενδιαφέρον του και στη στήριξη του ως Υφυπουργού Παιδείας, στην πρώτη ουσιαστική διεύρυνση Τμημάτων του τότε ΤΕΙ Δ.Μ. το οποίο απέκτησε οντότητα, ως ένα από τα μεγάλα Περιφερειακά Ιδρύματα της χώρας. Στην τεκμηρίωση και πρόταση του «Περιφερειακού Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης» (ΠΣΤΕ) στο οποίο προήδρευα τότε ως Νομάρχης της έδρας των Νομών της Περιφέρειας και με εισήγηση του τότε Προέδρου του ΤΕΙ Δ.Μ. κ. Κ. Δελλίδη συμπεριλήφθηκαν στο διευρυνόμενο Ίδρυμα και Τμήματα των γειτονικών Νομών Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς η πρόταση έγινε αυτούσια αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας.

γ) Στην ίδρυση και λειτουργία του «Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας» (ΚΤΕ) στα Κοίλα όπου σήμερα στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Πρυτανεία του νέου Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Καλό σου ταξίδι Φίλιππε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.