Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: Καμία διακοπή – άμεση επανασύνδεση παροχής αγαθών κοινής ωφέλειας

19 Μαρτίου 2020
21:15

Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συναισθανόμενο την ιδιαίτερη δυσκολία που βιώνουν οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας απευθύνεται προς τους Δήμους της Π.Ε Φλώρινας, Διευθυντές τοπικών υποκαταστημάτων ΔΕΗ και Διοικούντες Οργανισμών και Φορέων (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση κτλ) και απαιτεί να μην υπάρξει, κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των εκτάκτων μέτρων, καμία διακοπή παροχής σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Επίσης οι αρμόδιοι να προβούν με απλή αίτηση του ενδιαφερομένου, σε άμεση επανασύνδεση κάθε σχετικής παροχής αγαθών πρώτης ανάγκης, που έχει διακοπεί λόγω οφειλών σε ενεργά νοικοκυριά (οικίες που κατοικούνται).

Προειδοποιούμε ότι, αν υπάρξει διακοπή παροχής ή μη επανασύνδεση και πολύ περισσότερο αν εκτεθεί σε κίνδυνο η υγεία ή η ζωή προσώπων που στερηθούν αναγκαία αγαθά, σε περίοδο που όλες οι συμβάσεις ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της επέλευσης προδήλως εκτάκτων συνθηκών (ΑΚ 388), οι διοικούντες τους Φορείς και Νομικά Πρόσωπα παροχής αγαθών κοινής ωφέλειας καθίστανται υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας θα υποβάλει αμελλητί, μηνυτήρια αναφορά, στο πλαίσιο των ευρύτερων αρμοδιοτήτων του.

Επαναλαμβάνουμε, τέλος, για μία ακόμα φορά ότι δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα αισχροκέρδειας ή καταπάτησης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Βασίλης Στ. Καραντζίδης Φανή Κων. Ρίζου

Ένα σχόλιο

  • Εύγε στο δικηγορικό σύλλογο ΦΛΩΡΙΝΑΣ για τη θέση του, στάση ευθύνης για τους πολίτες που δοκιμάζονται σε τούτη τη δύσκολη συνθήκη. Εύγε ΠΡΟΕΔΡΕ Βασίλη, τιμάς το θεσμικό σου ρόλο, τιμάς τον πολίτη…! Χρηστος Σαββιδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.