H εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” βρήκε ενδιαφέρουσες τις δηλώσεις Κασαπίδη, για τον κηπάκο και τις 5 κοτούλες ….και τις έκανε πρωτοσέλιδο.
H εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” βρήκε ενδιαφέρουσες τις δηλώσεις Κασαπίδη, για τον κηπάκο και τις 5 κοτούλες ….και τις έκανε πρωτοσέλιδο.
Χαχαχαχχχααααααα! Συγχαρητηρια, αρθρο στην ελ.ωρα κατω απο τη αποκαλυψη με ζομπι…
ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΚΑΜΙΡΕΥΟΥΝ … ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΙΜΙΣΗ……. ΕΔΩ ΩΜΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ….. ΘΑ ΠΕΣΗ ΠΕΙΝΑ………….
Και η δική του η δουλεια ποια είναι ακριβώς;
Ήταν δικιο και έγινε πράξη! Για αυτό προσεχουμε τι λέμε; Παρεμπιπτόντως θυμάμαι μια δήλωση που έλεγε ότι δεν κοιμαται λόγω της γέφυρας. Τι απέγινε τελικά;
στα μπαλκονια και στις ταρατσες! ελλαδα 2020 με μυαλα του 1930! κριμα
Απορώ για την τιτάνια έκπληξη κάποιων απο τη δήλωση του Κασαπίδη! Είπε μήπως κάτι που δεν στέκει με βάση τη λογική ή κάτι που δεν το έχουμε σκεφτεί και εμείς οι ίδιοι; Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή επι μακρόν είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν ζητήματα στην παγκόσμια προσφορά και ζήτηση πολλών καταναλωτικών ειδών πόσο μάλλον των ειδών διατροφής. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά οτι είμαστε ελλειμματικοί σε πλήθος αγροτικών εφοδίων και προϊόντων. Σίγουρα δεν είναι εφικτό σε όλους μας να έχουμε μια μικρή αυτάρκεια σε προϊόντα αλλά αυτοί που μπορούν γιατί όχι;
Σοβαρά τώρα θεωρείς ότι είναι δήλωση που αρμόζει σε περιφερειαρχη εν μέσω κρίσης; Άρα να πάω σούπερ μάρκετ να τα σηκώσω όλα για να είμαι προετοιμασμένος;
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΓΑ Ή ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΓΚΑΖΟΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΠΙΣΜΟ.
ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ.
Κίνδυνος για παγκόσμια έλλειψη τροφίμων λόγω κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου Reuters
S.O.S. εκπέμπουν οι πρόεδροι δύο υπηρεσιών του ΟΗΕ και του ΠΟΕ, οι οποίοι προειδοποίησαν σήμερα πως υπάρχει κίνδυνος “διατροφικής έλλειψης” στην παγκόσμια αγορά λόγω των διαταράξεων που συνδέονται με την COVID-19 στο παγκόσμιο εμπόριο και στις αλυσίδες εφοδιασμού σε τρόφιμα.
«Οι αβεβαιότητες που συνδέονται με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν ένα κύμα περιορισμών στις εξαγωγές», με αποτέλεσμα μια «έλλειψη στην παγκόσμια αγορά», δηλώνουν σε ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν ο Κινέζος Κου Ντονγζιού, που διευθύνει την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), ο Αιθίοπας Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγεσούς, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτου Αζεβέδου, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Για τους τρεις πολυμερείς οργανισμούς που χειρίζονται θέματα υγείας, διατροφής και παγκόσμιου εμπορίου, είναι «σημαντικό» να διασφαλιστούν οι εμπορικές ανταλλαγές «ιδιαίτερα προκειμένου να αποφευχθούν διατροφικές ελλείψεις» αναφέρεται στο κοινό κείμενό τους που ελήφθη στο Παρίσι.
Οι τρεις οργανισμοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την «επιβράδυνση της κυκλοφορίας εργαζομένων της αγροτοδιατροφικής βιομηχανίας» που μπλοκάρουν πολλούς αγροτικούς τομείς δυτικών χωρών, και για τις «καθυστερήσεις στα σύνορα» των εμπορευματοκιβωτίων που προκαλούν «αναταραχές στα φθαρτά προϊόντα και αύξηση της διατροφικής σπατάλης».
Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη «προστασίας» των μισθωτών που απασχολούνται στην παραγωγή διατροφικών προϊόντων, των εργατών που εργάζονται στην αγροτοδιατροφική βιομηχανία και εκείνων στη διανομή, προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του ιού στον τομέα» και να «διατηρηθούν οι αλυσίδες διατροφικού εφοδιασμού».
«Όταν πρόκειται για την προστασία της υγείας και της ευημερίας των συμπολιτών τους, οι χώρες πρέπει να διασφαλίσουν πως το σύνολο των εμπορικών μέτρων δεν διαταράσσει την αλυσίδα διατροφικού εφοδιασμού», προσθέτουν οι επικεφαλής του FAO, του ΠΟΥ και του ΠΟΕ.
«Είναι σε περιόδους όπως αυτή που η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας», υπογραμμίζουν.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως η απόκρισή μας απέναντι στην επιδημία της COVID-19 δεν δημιουργεί, με αθέλητο τρόπο, αδικαιολόγητες ελλείψεις βασικών προϊόντων και δεν επιδεινώνει την πείνα και τον υποσιτισμό», καταλήγουν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΝ μετά απο τόση κλεισούρα στο σπιτι και χωρείς να εχουμε να κανουμε τιποτα σε εννιά μήνες ω δεν εχουμε αύξηση στα γεννητούρια.
ΈΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ 20 ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΈΝΤΕ ΚΌΤΕΣ = 100 Η ΚΟΖΑΝΗ ΕΝΑ ΑΠΈΡΑΝΤΟ ΚΟΤΈΤΣΙ.
Απορώ πως μερικοί δεν έχουν επίγνωση των καταστάσεων που έρχονται. Φυσικά και θα έχουμε έλλειψη τροφίμων όταν τα περισσότερα τρόφιμα είναι εισαγωγές και δεν είμαστε αυτάρκεις από εγχώρια παραγωγή. Γνωρίζετε τι σημαίνει παγκόσμια ύφεση και τις προεκτάσεις αυτής. Δυστυχώς δεν μας αρέσει να ακούμε την αλήθεια. Για αυτό είμαστε πάντα απροετοίμαστοι…
https://youtu.be/dSfDBBtF5bo
Ο κ Κασαπίδης έπρεπε να ασχολείται να ανησυχεί και να παίρνει μέτρα αντίστοιχα με το αξίωμα του ως περιφερειάρχης και να μην ασχολείται για τα αυτονόητα για οσους έχουν τη δυνατότητα από άποψη χώρου..! Καθήκον του ήταν εξ αρχής να απαιτήσει να κηρυχθεί ολόκληρος ο νόμος Καστοριας σε Καραντίνα μόλις επέστρεψαν οι 300 γουναράδες από το Μιλανο .
Επειδή αρκετοί συμπολίτες βρίσκονται στην κοσμάρα τους και δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης αν δεν λήξει το θέμα σε 2-3 μήνες του αφιερώνω την παρακάτω προειδοποίηση του ΟΗΕ για να την σχολιάσουν.
Τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που έχουν επιβληθεί σε όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, ενδέχεται να προκαλέσουν σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Επισιτιστικό Σώμα των Ηνωμένων Εθνών.
Μπορεί οι φετινές σοδειές να είναι πλούσιες και οι προοπτικές για βασικές καλλιέργειες πολλά υποσχόμενες, ωστόσο η έλλειψη εργατών λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών, καθώς και οι πολιτικές προστατευτισμού (δασμοί και απαγορεύσεις εξαγωγών) σημαίνουν ότι τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα, αναφέρει ο Μάξιμο Τορέρο, επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να περιορίσουν οι κυβερνήσεις τη ροή τροφίμων. Όλα τα μέτρα κατά του ελεύθερου εμπορίου θα είναι αντιπαραγωγικά. Τώρα δεν είναι η ώρα για περιορισμούς ή επιβολή εμπορικών εμποδίων. Τώρα είναι η στιγμή να προστατεύσουμε τη ροή τροφίμων στον κόσμο» ανέφερε ο κ. Τορέρο. Κατά τον ίδιο, οι κυβερνήσεις πρέπει να αντισταθούν στην τάση προστασίας της δικής τους παραγωγής και εφοδιασμού τροφίμων περιορίζοντας τις εξαγωγές.
Επικαλέστηκε, μάλιστα, την περίπτωση του Καζακστάν, το οποίο απαγόρευσε τις εξαγωγές σιτάλευρου, επιβάλλοντας, παράλληλα, περιορισμούς σε φαγόπυρο και λαχανικά (μεταξύ αυτών κρεμμύδια, καρότα, πατάτες). Επιπλέον, το Βιετνάμ, τρίτη εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο, προσωρινά ανέστειλε τα συμβόλαια εξαγωγών ρυζιού. Η Ρωσία, μεταλύτερη εξαγωγέας αλευριού στον κόσμο, επίσης ενδέχεται να να περιορίσει τις εξαγωγές – όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. «Οι εμπορικοί φραγμοί θα δημιουργήσουν ακραία μεταβλητότητα. Θα επιδεινώσουν την κατάσταση».
Στο κείμενο που παραθέτετε αναφέρεται ότι: «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να περιορίσουν οι κυβερνήσεις τη ροή τροφίμων».
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη. Σε κάθε κατάσταση υπάρχουν διαβαθμίσεις. Αρκεί μια μέτρια γνωση της παγκόσμιας οικονομίας για να καταλάβουμε ότι ακόμη και να υπάρξουν ελλείψεις, κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι τόσο τραγικές όσο άφησε να εννοηθεί ο κ.Κασαπίδης.
Ξερολες ολοι,εδω μια δημοτικη ενοτητα μπηκε σε καραντινα και δεν εχουμε τις υποδομες και το προσωπικο να το στηριξει ο δημος καστριας θελεις να εμπαινε ολη η καστορια;Εσυ θα μοιραζες ψωμι και φαγητο;Αφηστε ρε ολοι την κριτικη του καναπε,μας κουρασατε,ως τωρα τρεχει ο κασαπιδης πολυ.