Νίκος Σιδηρόπουλος, ο συμπατριώτης μας από την Πτολεμαίδα, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Γλασκώβη της Σκωτίας, ενώ έχει δημιουργήσει και το portal ( www.hellenicmail.co.uk) για τους Έλληνες της Σκωτίας

25 Ιουλίου 2020
17:49

Συνέντευξη στο interviewsontop.gr

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Πτολεμαΐδα αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Γλασκώβη της Σκωτίας. Νέος, δημιουργικός με ανήσυχο πνεύμα μας εξηγεί πώς είναι να γίνεσαι επιχειρηματίας σε μία άλλη χώρα, τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος και τα μελλοντικά του σχέδια όσον αφορά τις επιχειρήσεις του. Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τον Νίκο!

– Νίκο, είσαι εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος στη Γλασκώβη. Πώς πήρες αυτή την απόφαση και τι σε ώθησε να εγκατασταθείς σε αυτή την πόλη;

Έχοντας μείνει τη δεκαετία του 2000 για περίπου 8 χρόνια στη Βρετανία σαν φοιτητής και εργαζόμενος πάντα ήθελα να γυρίσω πίσω. Επέλεξα τη Γλασκώβη γιατί είναι μια δυναμική και ανερχόμενη πόλη με μεγάλη κοινότητα Ελλήνων. Το κόστος ζωής δεν είναι απαγορευτικό και οι συνθήκες ζωής ανθρώπινες.

– Είσαι αρκετά δραστήριος άνθρωπος. Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για τις επιχειρηματικές κινήσεις σου μέχρι και σήμερα.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών BleMobile (www.blemobile.co.uk) προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μερικές μόνο από αυτές είναι η τηλεφωνία, internet καθώς και η καινοτόμα πλατφόρμα διαδικτυακής τηλεφωνίας easycall (www.easycall.gr) μέσω της οποίας μπορείς να έχεις σταθερό τηλέφωνο από 70 χώρες οπουδήποτε κι αν είσαι.

– Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο να έχει επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό;

Αν έχεις ασχοληθεί με το επιχειρείν στην Ελλάδα και με τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές της διαδικασίες οι άλλες χώρες είναι σαφώς ευκολότερες.

– Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σχέδιά σου;

Το project που ήδη τρέχει αυτή τη στιγμή είναι το portal για τους Έλληνες της Σκωτίας www.hellenicmail.co.uk, ενώ από τον Σεπτέμβριο ετοιμάζω κάτι νέο στο χώρο του food market.

– Η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχει περάσει από διάφορα στάδια. Έχεις σκεφτεί να επιστρέψεις και να εργαστείς στην πατρίδα ή είναι κάτι που έχεις αποκλείσει εδώ και χρόνια;

Η Ελλάδα όσα χρόνια και να περάσουν θα είναι σε μια βαλτωμένη κατάσταση και οι  Έλληνες θα ψάχνουν ακόμη γιατί χρεοκοπήσαμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω ποτέ πίσω επαγγελματικά σε μια χώρα που δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Άλλωστε η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα να ζεις αρκεί να μην έχεις ελληνικό ΑΦΜ!

– Τι θα συμβούλευες τους νέους που έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στο εξωτερικό;

Να το κάνουν χθες. Για πολλούς λόγους αλλά κυρίως για να ζήσουν σε κανονική χώρα με κανονικές συνθήκες.

– Η ζωή στο εξωτερικό ήταν μία αναγκαία λύση ή κάτι που σκόπευες να κάνεις από τα νεανικά σου χρόνια;

Η ζωή στη Βρετανία δεν ήταν αναγκαία λύση αλλά όνειρο ζωής.

Θα ήθελα να μου πεις 5 πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό ακούγοντας την λέξη «Ελλάδα».

Ήλιος, θάλασσα, φορολογία, γραφειοκρατία, αναρχία.

– Θα ήθελα να μου πεις αν υπήρξες ποτέ θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς στα χρόνια που μένεις στην Γλασκώβη και πώς το αντιμετώπισες;

Όχι. Οι Σκωτσέζοι συμπαθούν τους Έλληνες και γενικά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολυπολιτισμικό.

interviewsontop.gr – Στο InterViews On Top θα ανακαλύψεις νέους δημιουργικούς ανθρώπους που αξίζει να γνωρίσεις. Κάθε συνέντευξη και ένα μικρό ταξίδι ζωής.

4 σχόλια

  • Μπράβο στον άνθρωπο και καλή επιτυχία του εύχομαι, αλλά είναι η πέμπτη σίγουρα συνέντευξή του που διαβάζω στα μέσα. Λίγο έλεος κάπου, υπάρχουν κι άλλοι χιλιάδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό

  • Αυτοί οι συμπατριώτες μας που τους εμφανίζουν σε συνεντεύξεις ως πετυχημένους επιχειρηματίες, γιατί δε μας λένε τι προσωπικό απασχολούν, και δεν προσκαλούν νέους ανέργους πτυχιούχους της περιοχής μας να εργασθούν στις επιχειρήσεις τους;

  • Kozan.gr γιατί δεν δημοσιεύεται συνεντέξεις και απο ντόπιους επιχειρηματίες και πετυχημένους στον τομέα τους? Φτάνει πια αυτή η αρνητικότητα με τον τόπο μας.

    • Οι ντόπιοι επιχειρηματίες δεν έχουν την ανάγκη να προβληθούν ή να δείξουν ότι είναι πετυχημένοι στο αντικείμενο τους. Αυτή την ανάγκη την έχουν αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό και αναζητούν την επιβεβαίωση ότι έκαναν σωστή επιλογή, ότι πέτυχαν κλπ. και πάντα μιλούν απαξιωτικά για την πατρίδα που τους γέννησε και τους μεγάλωσε, για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους και την διαδρομή τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι