Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.) επισκέφθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης συνοδευόμενος από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κ. Βατάλη Κωνσταντίνο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών για την προετοιμασία του Πεδίου Ενεργειακής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΕΝΕΤ) στη Δυτική Μακεδονία το οποίο έχει ανακοινωθεί ως μία από τις εμβληματικές δράσεις του master plan που αφορούν το Πανεπιστήμιο.
Οι κ.κ. Θεοδουλίδης και Βατάλης αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πάρκου, συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Τ.Π.Π.Λ. Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου κ. Δημήτριο Καλιαμπάκο και το Διευθυντή του Πάρκου κ. Χαδουμέλη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχεδιαζόμενες ενέργειες από την πλευρά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του εγχειρήματος και μεταφέρθηκε η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Τ.Π.Π.Λ., το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το Πεδίο Ενεργειακής Έρευνας και Τεχνολογίας, που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Δυτική Μακεδονία θα αποτελεί χώρο συνεργασίας και διασύνδεσης των ερευνητικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας (Πανεπιστήμιο και ΕΚΕΤΑ) με ερευνητικές ομάδες μεγάλων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών όπως ηλεκτροκίνηση, εναλλακτικά καύσιμα και υδρογόνο, τεχνολογίες αποθήκευσης κ.α. Παράλληλα, θα λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω των οποίων θα αξιοποιούνται τα ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται στο Πανεπιστήμιο.
Με τη λειτουργία του ΠΕΝΕΤ αναμένεται η διεθνής αναβάθμιση του Πανεπιστημίου με την προσέλκυση νέων ερευνητών και φοιτητών από το εξωτερικό καθώς και η ενίσχυση του επιστημονικού τουρισμού στην περιοχή με τη φιλοξενία διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων.
Πολυ χρησιμη επισκεψη.Εχουν να αντλησουν μονο σημαντικες εμπειριες και σημαντικα επιτευγματα.Ο κ Καλιαμπακος ειναι γνωριμος της περιοχης.
Το Πάρκο Λαυρίου και τα άλλα τεχνολογικά πάρκα της χώρας έχουν μια σημαντική εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν τη Δυτική Μακεδονία στη διαδικασία μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
Νέες δομές που εμπερικλειουν συνεργασία των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και προωθούν νέες επιστημονικές δραστηριότητες μόνο θετικό αποτύπωμα μπορούν να αφήσουν στην περιοχή, ειδικά στη δύσκολη στιγμή στην οποία εισερχομαστε
Ετσι και αλλοιος Λαυριο θα γινουμε οποτε καλο ειναι και αυτο