Προτάσεις για ανάπτυξη του Δ. Σερβίων (του Κωνσταντίνου Γρίβα, Πολ.Μηχανικού)

13 Οκτωβρίου 2020
12:56

 

Η απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας αποτελεί μια οδυνηρή πραγματικότητα. Θα πρέπει λοιπόν να επιστρατευθεί όλη η δυνατότητα της περιοχής και με την βοήθεια της πολιτείας να μπορέσει όχι μόνον να σταθεί στα πόδια της αλλά και αν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Στην περιοχή μας λόγω ΔΕΗ «αναπτυσσόταν» κυρίως το δίπολο Κοζάνης – Πτολ/δας αφήνοντας περίπου στο περιθώριο τους άλλους δήμους της ΠΕ Κοζάνης.

Παρακάτω θα παραθέσω μερικές σκέψεις – προτάσεις μας που αφορούν τον Δήμο Σερβίων τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – πλεονεκτήματά του που μπορεί να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια τόσο του ιδίου όσο και της ΠΕ Κοζάνης.

Πρέπει να παράγεται εισόδημα από κατοίκους της περιοχής, που θα παραμένει στην περιοχή καταπολεμώντας έτσι, έστω και μερικά, το δημογραφικό πρόβλημα, το τόσο ιδιαίτερο για την Δυτ. Μακεδονία.

Το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής αποτελείται από 115.000 αιγοπρόβατα, 4.500 βοοειδή, 4.000 χοίροι και οφείλουμε αυτό να το διατηρήσουμε, αν όχι να το πολλαπλασιάσουμε, γιατί μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Η περιοχή λόγω του ότι διαθέτει διαφορετικά πετρώματα, έχει και διαφορετική χλωρίδα για κάθε είδος πετρώματος. Αυτό για τα ζώα ελεύθερης βοσκής, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, διότι τα παραγόμενα προϊόντα (γάλα, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, μέλι) είναι υψηλής διατροφικής αξίας και άρα υψηλής τιμής. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται μελέτες που θα αποδεικνύουν το αληθές ή με την δημιουργία συνεταιρισμών προς τον σκοπό αυτόν (ορισμός ΠΟΠ για όλα σχεδόν τα προϊόντα).

Για την ενίσχυση αυτού του ζωικού κεφαλαίου χρειάζεται η κατασκευή δύο χωμάτινων φραγμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές (Λιβαδερό – Τριγωνικό) τα οποία θα μεταμορφώσουν την περιοχή είτε με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων είτε με τη μορφή ζωοτροφών που θα ενισχύσουν την κτηνοτροφία και γεωργία.

Για την κατασκευή των χωμάτινων φραγμάτων θα χρησιμοποιηθούν αργιλικά υλικά από τα πλησιέστερα ορυχεία (ΛΑΡΚΟ – Προσήλιο) και για την κατασκευή λιθορριπών των φραγμάτων, θα χρησιμοποιηθούν τα υλικά των παλαιών εκμεταλλεύσεων των μαρμάρων Τρανοβάλτου
(ξαφάρια) τα οποία βρίσκονται βόρεια του Τρανοβάλτου σε ρέματα της περιοχής.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το υλικό αυτό, των χιλιάδων τόνων σκεπάζει εξ ολοκλήρου έναν ορίζοντα λευκών μαρμάρων άριστης ποιότητας πάχους 3 ~ 10 μέτρων με υψηλή τιμή αγοράς και διάθεσης. Η μεταφορά αυτών των υλικών, στα υπό κατασκευή φράγματα θα διανοίξει αρκετά μέτρα, ούτως ώστε να αρχίσει η εκμετάλλευση αυτού του ορίζοντα παρασύροντας έτσι και την εκμετάλλευση των άλλων μαρμάρων.

Αυτό επίσης, θα συμβάλλει στην μεταφορική ικανότητα των διαθέσιμων φορτηγών της περιοχής. Παράλληλα να εξετασθεί και η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από την χρήση των φραγμάτων.

Εκτός από αυτά, η κατασκευή μικρών φραγμάτων – λιμνοδεξαμενών στην ευρύτερη περιοχή της Καστανιάς, θα βοηθήσει αρκετά είτε σαν φράγματα ανάσχεσης πλημμύρας, είτε σαν σημεία υδροληψίας για πιθανές πυρκαγιές, αλλά κυρίως θα βοηθήσει τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής, βελτιώνοντας την στρεμματική του απόδοση προς όφελός τους. Σημειώνουμε ότι το προϊόν αυτό έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά.

Διατήρηση των δύο ορυχείων ΛΑΡΚΟ – Προσήλιο τα οποία εξορύσσουν υλικό ξυλίτη υψηλής θερμοδυναμικής απόδοσης (2350 ckal/kg) για την τροφοδοσία της Μονάδας V Πτολ/δας έως το 2028.
(Η προσπάθεια αυτή γίνεται και από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας). Έτσι υπάρχει ακόμη μία πηγή μεταφοράς του υλικού με φορτηγά της περιοχής.

Στην περιοχή των ΜΑΒΕ υπάρχει ανοικτή επιφανειακή εξόρυξη μεγάλου μεγέθους, που είναι γεμάτη με νερό, το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες αιωρούμενων σωματιδίων αμιάντου αλλά και λάσπη αμιάντου στον πυθμένα της.

Εφόσον είναι δυνατή η πλήρης κατακράτηση των σωματιδίων αυτών, μπορεί να γίνει η μετάγγιση του νερού στη λίμνη Ιλαρίωνα και η «λάσπη» μαζί με τα σωματίδια να ενταφιασθεί στην περιοχή. Η περιοχή της εξόρυξης διασφαλίζει την πλήρη στεγανότητα, αφού τα περιβάλλοντα πετρώματα είναι υδατοστεγή αδιαπέραστα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση στερεών προϊόντων αμιάντου υπό τις εξής αναγκαίες προϋποθέσεις :

α) Συνεργασία Δήμου – ιδιώτη (ΣΔΙΤ) με την συμμετοχή του Δήμου στο Δ.Σ. της εταιρείας.

β) Τα στερεά προϊόντα θα έρχονται στην περιοχή με containers και θα εναποτίθενται στην παλαιά εξόρυξη.

γ) Στην εναπόθεση μεταξύ των containers και μεταξύ των σειρών θα υποχρεώνεται η τοποθέτηση αργιλικού υλικού, το οποίο διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την στεγανότητα και την μη περατότητα στο περιβάλλον.

δ) Η εταιρεία θα υποχρεωθεί στην πρόσληψη προσωπικού από την περιοχή, καθώς επίσης και όλου του λοιπού εξοπλισμού (φορτηγά – φορτωτές κ.λ.π.) από την περιοχή δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Το αργιλικό υλικό θα μεταφέρεται από τα ορυχεία της περιοχής.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την χρηματοδότηση περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος (καστροπολιτεία, νοχτάρια, πίστα για extreme sports, σημεία παρατήρησης πουλιών, αγορά τουριστικού πλοίου κ.λ.π.

Κατασκευή παραλίμνιου δρόμου που θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων τουριστικού ενδιαφέροντος, κατά το πρότυπο της Λίμνης Πλαστήρα. Έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες λιμναίες υποδομές, καθώς επίσης η δυνατότητα κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας των προϊόντων των ψαράδων της περιοχής.

Εδαφολογική μελέτη της περιοχής της νότιας ζώνης Πολυφύτου, αλλά και των καινούργιων εκτάσεων που θα καλύπτουν το φράγμα που προτείνουμε, για διευκόλυνση των καλλιεργειών με μεγαλύτερες στρεμματικές αποδόσεις, είτε σαν δενδροκαλλιέργειες, είτε σαν άλλου είδους καλλιέργειες συμπληρωματικά ή διαφορετικά από τις καλλιέργειες του Βελβεντού.

Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να αποτελέσουν ένα μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή που θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την συγκράτηση του πληθυσμού της περιοχής.

17 σχόλια

  • Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΒΕ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ;;;;; ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΔΡΟΜΟ;;;

    ΤΡΙΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΙΛΑΕΙ;;ΟΥΤΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ

    4 ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΑΜΙΑΝΤΟ!!!

    5 ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ;;;;;; ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΛΙΝΚ:

    http://www.mikrovalto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4086:2014-09-24-08-28-51&catid=62:2009-08-04-08-02-35&Itemid=103

    ειναι γνωστη η προσπαθεια να μετατραπει η μαβε σε χωματερη αμιαντου.
    καθωσ λοιπον ειναι τοσο ασφαλεσ γιατι δεν το κανουν στο ορυχειο στην κοζανη που εχει και προσβαση οδικη απο εγνατια;;;;;

    • “ειναι γνωστη η προσπαθεια να μετατραπει η μαβε σε χωματερη αμιαντου” !!!! Τι εξόρυξη γινόταν στα μαβε πες μας…. Μήπως αμιάντου? Άρα θέλουν να βάλουν αμίαντο στον αμίαντο…. Αλλά εσένα σε πειράζει….
      Όλα καλά

      • έχει γίνει αποκατάσταση του εργοστασίου! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
        Ο αμίαντος του εργοστασίου έχει θαφτεί
        η περιοχή ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ από την ΜΑΒΕ καθώς όλη η πρωτογενής παραγωγή πήγε στράφι και όλοι έγιναν εργάτες
        και τώρα που ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέψει η πρωτογενής παραγωγή ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΡΟΚΟ, ΛΕΒΑΝΤΕΣ ΤΣΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΑΚΕΣ
        ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

        και τα φορτηγά σε δρόμους επαρχιακούς! με υλικό ΑΜΙΑΝΤΟ!!!!!

        και η τοπικη κοινωνια ουδεποτε ρωτηθηκε!!!!!!!

        και ναι ο 13.16 εχει δικιο. οι μικροι δημοι πεθαινουν! πως επιστεφει ο κόσμος; ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ
        αλλά απο την μια η ΔΙΑΔΥΜΑ απο την αλλη η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ απο την αλλη ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ τωρα ενας μηχανικος
        ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
        ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!!

        • Να παρει εξουσιοδητηση ενας μηχανικος απο τον ΛΑΟ για να καταθεσει τις αποψεις του?Σε τι ειδους δημοκρατια βρισκεστε εσεις?Σε μια δημοκρατια που μονο οι πολιτικοι μπορουν να καταθετουν αποψεις?Αρα να περιμενουμε τους απλους πολιτες να καταθετουν αποψεις μονο καθε 4 χρονια που εχουμε εκλογες και συμφωνα με την λογικη σας μπορουν!Εαν η κοινωνια δεν δεχτει τις αποψεις του, ειναι δικαιωμα τους αλλα αυτο που κανετε ειναι τουλαχιστον προβοκατορικο!

  • Αν δεν δωθουν ισχυρα οικονομικα και φορολογικα κινητρα στους κατοικους ολοι οι μικροι Δημοι δεν εχουν κανενα μελλον, τα δημογραφικα στοιχεια ειναι αμειληκτα.

  • ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ:
    καθεστώς στο χώρο του πρώην επιφανειακού μεταλλείου των ΜΑΒΕ, όπου έχει συγκεντρωθεί ποσότητα νερού που ξεπερνά το 1,5 εκατομ. κυβικά μέτρα, συνεχώς ανανεούμενο, λόγω των μεγάλων διαρροών. Η μετατροπή του μεταλλείου σε χωματερή αμιάντου και ενδεχομένως και τοξικών αποβλήτων επιβάλλει πέρα από την άμεση άντληση των υπαρχόντων νερών, την στεγανοποίηση των τοιχωμάτων των πρανών του μεταλλείου, τα οποία είναι κατακερματισμένα λόγω και των εκρήξεων κατά την εκμετάλλευσή του και διαρκώς τροφοδοτούμενα με νερά της περιοχής. Ως αποτέλεσμα απαιτείται τεράστια δαπάνη για τη στεγανοποίηση των πρανών χωρίς να διασφαλίζεται η στεγανότητά των, άρα και ο κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και της λίμνης Πολυφύτου με τοξικές ουσίες. Αντίθετα, η πρότασή μας, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο αφορά την αξιοποίηση των νερών του μεταλλείου των ΜΑΒΕ στο αρδευτικό των Καμβουνίων, παράλληλα με νερά από τη λίμνη Ιλαρίωνα για την ενίσχυση και αναβάθμιση της αγροτικο-κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας. Θα περίμενα και προτείνω στον εκλεκτό συνάδελφο κ. Λεονάρδο Μάριο να εξετάσει τη δυνατότητα μετατροπής σε Χ.Υ.Τ. αμιάντου κάποια από τις πολυάριθμες επιφανειακές εκμεταλλεύσεις λευκολίθου ή νικελιούχων λατεριτών της ιδιαίτερης πατρίδας του της Εύβοιας, τις οποίες γνωρίζει άριστα, όπου υπάρχει και το ασύγκριτο πλεονέκτημα της μικρής απόστασης από την Αθήνα, τον κύριο τροφοδότη με τα σχετικά απόβλητα, άρα και με το ελάχιστο κόστος μεταφοράς σε σύγκριση με το μεταλλείο των ΜΑΒΕ στο Μικρόβαλτο Κοζάνης.
    ΧΡΗΣΤΟΣ Γ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, τ. Δ/ντης ΛΚΔΜ ΔΕΗ ΑΕ.

    ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ

    • Ας πει κάποιος σε αυτούς που ξέρουν ότι με το να πάρεις νερό από τα μαβε στο οποίο περιέχονται δισεκατομμύρια ίνες αμιάντου και να το διαθέσεις προς άρδευση εκτάσεων θα γίνει πλήρης διασπορά των ινών σε όλη την περιοχή. Είναι πολύ απλό: ποτίζεις με νερό που περιέχει ίνες, το νερό εξατμίζεται από εκεί που ποτισες, ελευθερώνεται η ίνα, φυσάει το αεράκι….. άντε γεια.

      • Χρηστος ΣΑΧΑΝΙΔΗΣ 21-01-2020 10:34
        Το άρθρο του κ. Παπαγεωργίου είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και διαχρονικά επίκαιρο.Διότι, πέραν απο κάθε ενεργή ή μή εξορυκτική δραστηριότητα
        στην ευρύτερη περιοχή Μικροβάλτου, είναι καιρός πλέον να αξιοποιηθεί η περιοχή με τα συγκριτικά της μορφολογικά,υδρομορφολογικά, εδαφολογικά
        και κυρίως γεωργοκτηνοτροφικά πλεονεκτήματά της.
        Η πρόταση του κ.Παπαγεωργίου για τη χρησιμοποίηση του νερού του ανενεργού μεταλλείου των ΜΑΒΕ είναι ορθότατη και σε ό,τι αφορά την ποιότητά
        τους, εκ προτέρων δηλώνω ότι είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν μετά από κατάλληλη επεξεργασία. Απομένει λοιπόν να διευκρινισθεί το κόστος
        επεξεργασίας, είτε με φυσικές μεθόδους (καθίζηση αιωρουμένων στερεών) είτε με τεχνητές (μέσω διήθησης φίλτρων) που οι τελευταίες είναι και πιό
        δαπανηρές.
        Επειδή, δεν έχω επαρκή τεχνικά και υδρολογικά στοιχεία στην κατοχή μου,για να προτείνω την ενδεδειγμένη μέθοδο, κατά την άποψή μου βεβαίως,
        προς το παρόν αρκούμαι να δηλώσω ότι η επεξεργασία του αντλούμενου νερού των ΜΑΒΕ είναι εφικτή και συμφέρουσα.
        Χρήστος ΣΑΧΑΝΙΔΗΣ
        Συνταξιούχος ΔΕΗ Α.Ε Dea,Dess Γεωλόγος
        ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΩΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

  • Η Δ. Μακεδονια εχει πολλες προοπτικες για αναπτυξη. Οπως σωστα αναφερουν πολλοι χρειαζονται κινητρα απο το κρατος (οικονομικα φορολογικα κτλ)και ενας ΚΑΛΟΣ οργανισμος να βοηθησει με τα προτζεκτ. Γιατι αμα τα αφησουμε στην ΑΝΚΟ…κλαφτα Χαραλαμπε

  • οχι μονο προφεσιοναλ ΑΝΚΟ αλλα και ικανους προεδρους, δημαρχους κτλ. Γιατι με τα γιδοπροβατα που εχουμε σημερα, ουτε στανη δεν σηκωνουμε

  • Να φανταστω τα ΜΑΒΕ κατασκευαστηκαν απο τον κ Παπαγεωργιου και/ή προφανως εχει γεωλογικες και εδαφικες μελετες οπως και μελετες για το κοστος της στεγανοποιησης για να υποστηριξει τα λεγομενα του! Θα ταν ενδιαφερων να τα καταθεσει σε δημοσιο διαλογο!

  • Άποψη κατέθεσε. Οκ. Αλλά ο από πάνω ΠΡΟΦΑΝΩΣ μιλά για περιφέρεια και δήμαρχο που κατέθεσε αντίστοιχη πρόταση ΧΩΡΙΣ να ερωτηθεί η κοινότητα και το δημοτικό συμβούλιο!
    Αλλά από την άλλη: ξέρει ο κ. Γρίβας όλα τα δεδομένα; Από πού; έχει καμία μελέτη στα χέρια του; Η απλά κάνει τον λαγό;

  • Γιατί έχει ο κ. Γρίβας , εσείς η οποίος άλλος μελέτες γινα το εάν είναι δυνατόν να μεταφερθει αμιαντός ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
    Έχει κάνει κάποιος ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ; Διοτι η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΑ ΠΕΘΆΝΕΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ.
    Εν τέλη του είναι ασφαλές ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ!

      • ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ! Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΤΥΣΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ! ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ
        ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

        ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΙΓΚΑΡΕΙ Ο ΧΥΤΑ!

        ΤΟΤΕ; ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι