Στην εκπόνηση εκτίμησης, από πιστοποιημένο εκτιμητή, μ’ ένα κόστος, της τάξεως, των 1000 ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, για το κτήριο της παλαιάς κλινικής “Χαμούργκα”, με την πρόθεση να το αγοράσει. “Δεν υπάρχουν ζητήματα στατικής επάρκειας και μάλιστα το κτήριο είναι σε πολύ καλή κατάσταση”, διαβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Στέργιος Κιάνας, απαντώντας σε εντάσεις της αντιπολίτευσης (παράταξη Καρυπίδη), η οποία ψήφισε λευκό, στο εν λόγω θέμα, που ήρθε προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση της Ο.Ε., εγείροντας κι άλλα ζητήματα (προφανώς με βάση την εμπειρία της από τις δικές της άκαρπες προσπάθειες, ως Περιφερειακή Αρχή, την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο), όπως τ’ ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, με βάση το καθεστώς της σημερινής Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου στην Κοζάνη, επιτρέπει τη χρήση του μόνο για κλινική, οικία, αποθήκες κτλ.. Απαντώντας και σε αυτή την ένσταση ο Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Ο.Ε. Σ. Κιάνας εξέφρασε την αισιοδοξία του για να ξεπερασθεί και το συγκεκριμένο εμπόδιο, καθώς όπως ανέφερε θα μπορούσε να δημιουργηθεί ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, εντός της υφιστάμενης ΖΟΕ, ώστε να μπορεί το συγκεκριμένο ακίνητο να αξιοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, όπως π.χ. για τη στέγαση υπηρεσιών δομών της Περιφέρειας, είτε δομών που θα συστήσει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ή άλλες χρήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την άποψή του αυτή, ανέφερε, πως, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ακόμη πιο εύκολα ώστε το κτήριο να αξιοποιηθεί για οποιαδήποτε χρήση. Δείτε τη συζήτηση από τη σημερινή συνεδρίαση που σας παρουσιάζει το kozan.gr
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ 9 ΣΤΟΥΣ 10, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΤΙΡΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ 2 ΜΑΥΣΩΛΕΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΔΜ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΗΜ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΗΡΑΜΕ, ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
Μπράβο !
Αγαπητό Kozan Μπορούμε να μάθουμε την ιστορία του κτηρίου αυτού?
Όχι
τι θα πει όχι, θέλουμε να μάθουμε πότε έγινε με ποιο σκοπό και γιατί εγκαταλέιφθηκε. Δεν θέλουμε κουτσομπολιό απλές πληροφορίες
Η κλινική του Χαμουργκα δεν βρισκόταν στην οδό Δημοκρατίας; Πρόκειται για την ίδια;
Η κλινική του Χάμουργκα βρισκόταν στην οδό Καμβουνίων κάτω από τον ΟΤΕ,στο κτίριο που στεγάστηκε και η Αστυνομία, μέχρι περίπου αν δεν κάνω λάθος το έτος 1985 και μετά μεταφέρθηκε στην έξοδο για Λευκόβρυση, όπου λειτούργησε κάποια χρόνια.
Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
Λεφτά εν μέσω πανδημίας για αγορά κτιρίων!!!!!!
Η κλινικη του Χαμουργκα ανηκει νομιζω σε τραπεζα για αυτο το κτήριο θα αλλαξει η χρηση γης ολοκληρη πολεοδομικη ζωνη (ζοε)και ρωταμε το κ.Κιανα ειναι το μοναδικο κτιριο που βρισκεται σε (ζοε) και δεν αξιοποιειται? Οι ιδιωτες κ.Κιανα που διαθετουν περιουσιες και κτηρια γιατι να μην συμπεριληφθουν και αυτοι? Αρα η παρεμβαση πρεπει να γινει για ολους διαφορετικα θα προσφυγουμε στη δικαιοσυνη
Αν κ Κιανα λυσετε το πρροβλημα της πολης μας (Ζοε)που δημιουργηθηκε επι θητειας (Παγουνη)και στραγγαλισε ολοκληρη την πολη θα εχετε τη στηρηξη ολων μας.
Επειδή, τα κακοήθη σχόλια χρήζουν απαντήσεως μια και καλή (ή κι όξου) και οι ανοησίες των κερδοσκόπων εις βάρος μιας ολόκληρης πόλης, που, ευτυχώς, θωρακίστηκε εγκαίρως έναντι αυτών, δεν πρέπει να αμαυρώνουν την αλήθεια και να παραπληροφορούν:
Όπως παγίως δέχεται η νομολογία του ΣτΕ[Βλ. ΣτΕ Ολομ. 2489/2006, ΣτΕ ΠΕ 136/206, 121/2006, ΣτΕ 1746/2005], η θεσμοθέτηση της ΖΟΕ αποσκοπεί «στον άμεσο έλεγχο των χρήσεων γης σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, προκειμένου να αποφεύγεται η άναρχη ανάπτυξη των περιοχών αυτών, που προκαλεί υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος και υπονομεύει την ορθολογική χωροταξία»[ΣτΕ ΠΕ 247/2003, 636/2002, 633/02, 212/02].
Περαστικά σας.
Καλά, αλλά αναφέρετε όμως επίσης ότι το σχέδιο πόλεως επεκτάθηκε κατά το συμφέρον συγκεκριμένων προσώπων προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα την καταστροφή του ελάχιστου περαστικού άλσους και τη δημιουργία μιας πόλης σε σχήμα πεταλου με στενούς δρόμους και ανύπαρκτα πεζοδρόμια ακόμη και σε καινούριες οικιστικά περιοχές.
η παλια κλινικη χαμουρκα ηταν στην οδο αριστοφανουσ λιγο πιο πανου απο τα ιατρεια του Ι Κ Α και δεν εχει καμια σχεση με την κλινικη που ειναι στην φωτο που καποτε ηταν το μακεδονικο ιατρικο κεντρο
Κοζανιτη πριν πετάξουν έξω με το ζόρι τον κύριο χαμουρκα για να γίνει αυτό που λες, ήταν η κλινική του εκεί. Μετά μεταφέρθηκε πιο πάνω από την νομαρχία
Είναι σημαντικό να μάθουμε πριν γίνει η αγορά ποιες είναι αυτές οι σημαντικές ανάγκες που έχει η περιφέρεια και χρειάζεται και άλλα γραφεία..
Αν υπάρχει μια σημαντική ανάγκη για την πόλη με την αγορά ενός πρώην νοσοκομείου, αυτό θα ήταν να ξαναγίνει κλινική και να μεταφερθούν εκεί για τη λειτουργία τους υπηρεσίες και κλινικές του Μαμάτσειου ώστε να μοιραστεί η λειτουργία του νοσοκομείου σε δύο κτίρια επιτρέποντας την αύξηση των κλινών.
Θα μπορούσε να υπάρξει ένα σχέδιο όπου να αποφασιστεί ποιες κλινικές θα μπορούσαν να υπάρξουν αυτόνομα σε ξεχωριστό κτίριο, με αποτέλεσμα φεύγοντας από το Μαμάτσειο να αφήσουν επαρκή χώρο ώστε οι κλινικές εκεί να επεκταθούν αυξάνοντας τις κλίνες τους όπου υπάρχει ανάγκη.
Για να μη το πάμε πιο μακρυά αναγνωρίζοντας την ανάγκη της περιοχής μας για ογκολογικό, που ενώ έχουμε τα περισσότερα κρούσματα στη Βόρειο Ελλάδα, χρειάζεται να ταξιδεύουν όλα αυτά στις ογκολογικές της Θεσσαλονίκης.
Ίσως θα μπορούσαν να εγκατασταθούν εκεί όλες οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας, ώστε να καθετοποιηθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Σχεδιασμός χρειάζεται για χρονίζοντα προβλήματα, όχι περισσότερος χώρος για την περιφέρεια και τα γραφεία της..
Ίσως να γινόταν και ένα πάρκινγκ που να εξυπηρετεί το αστυνομικό μέγαρο για να μή συνωστίζονται καβαλώντας τα πεζοδρόμια στην κεντρική είσοδο της πόλης οι πολίτες με τα αυτοκίνητα τους!
Ακόμα και αυτό θα όφειλαν να το έχουν στα προς επίλυση προβλήματα.. Στα άμεσα προβλήματα καθώς είναι θέμα καθημερινής λειτουργίας ολόκληρης της Διεύθυνσης.
Η διευθέτησή των μικρών προβλημάτων θα έκανε την καθημερινότητα μας πολύ καλύτερη, αλλά δυστυχώς όλοι πιάνονται με σχέδια μεγαλόπνοα και στο τέλος μένουν και εκείνα στα προς υλοποίηση…
Λογικό αφού κάθε τέσσερα χρόνια στέλνουμε στα γραφεία να μας διοικήσουν αυτούς που έχουν χρόνο για να μας ζητήσουν την ψήφο μας, άνθρωποι χωρίς εργασιακές εμπειρίες ή δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς καμία επαγγελματική επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα, πολύ συχνά ακόμα και άνθρωποι όπως ο γνωστός ”Γκρούεζας” στην ελληνική ταινία με τον Κωνσταντάρα υπουργό, να απαντάει στην ερώτηση τι δουλειά κάνει, λέγοντας ”Μα εγώ είμαι του κόμματος, κύριε υπουργέ”..
Περιμένουμε άνθρωποι που δε μπορούν να ξεχωρίσουν τα ένσημα από τα γραμματόσημα να μας λύσουν τα προβλήματα μας. Αυτοί έλυσαν τα δικά τους και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους, κατάφεραν να ζουν χωρίς να εργάζονται..
Χμ….για να επενδυσει καποιος θα χρειαστει νεα αδεια δομησης.Θα χρειαστει μελετη στατικης επαρκειας κατα ΕΚΩΣ και ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΑ 8 και θα βγαλει βαρβατη ενισχυση…υα ειναι και ολα τα δικτυα του παμπαλαια και σαπια.. δηλαδη θα ειναι οικονομικοτερη η κατεδαφιση του…δεν αξιζει ….πιο ελκυστικο θα ειναι σαν σκετο οικοπεδο μεσα σε ενα νεο τοπικο ρυμοτομικο…
Το πιθανότερο είναι έλεγχος με ΚΑΝ.ΕΠΕ. Το μπαλαμούτιασμα είναι εύκολο , όπως έγινε και με το κτίριο της νέας σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα που άλλαξε χρήση σε χρόνο dt επί Καρυπίδη ….
Κατάνα τα μυρμήγκια πριν να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωή σας βγάζουν φτερά … Φυσικά μιλάω για την πολιτική σας καριέρα αν βέβαια υπήρχε ποτέ ..
Αφού τα έχετε λύσει όλα τα τρέχοντα προβλήματα κ έχουν μείνει αυτά για παιζεται τι να πω…κάνενας εντυπωσιασμός ξεθαφοντας κτίρια κ υποθέσεις από την εποχή του λίθου…είστε απλά σε απόγνωση..
Πάντως αν μπορούσαμε να παραθέσουμε κάποια πρόταση εγώ θα έβρισκα το κτήριο ιδανικό για τη δημιουργία ενός “Κέντρου Στήριξης Πολιτών” -ή όπως αλλιώς θα ήθελε να το πει κανείς-, στο οποίο να μπορεί κάποιος χωρίς σπίτι, δουλειά και φαγητό να μείνει μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Δε ξέρω πόσοι μπορεί να το χρειαστούν μετά από όλα αυτά με τον ιό, αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που ήδη το χρειάζονται. Και ποιός ξέρει! Ίσως αν σκεφτούμε από τώρα τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν να λύσουμε άλλα πολλά που θα έρθουν μελλοντικά.