kozan.gr: Στην προμήθεια – κατασκευή “Οικίσκου Προδιαλόγης”, για τις ανάγκες του Covid 19, προχωρά το Γ. Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»

5 Νοεμβρίου 2020
23:17

Στην προμήθεια – κατασκευή “Οικίσκου Προδιαλόγης”, για τις ανάγκες του Covid 19, προχωρά το Γ. Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο». Η αποσφράγιση και ο έλεγχος των προσφορών θα γίνει ε από την αρμόδια επιτροπή του Νοσοκομείου, στις 19/11/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα10:00 π.μ.

12 σχόλια

    • o Γκανάτιος το θυμήθηκε και μπράβο του , κάτι που θα έπρεπε να κάνει η ΥΠΕ και ο Μπογιατζιδης σε όλα τα νοσοκομεία..

  • 19 Noεμβρη ζησε νοεμβρη μου να φας τριφύλλι. μεχρι να το στησουν θα πιασει δεκεμβριος. πιο νωρις δεν μπορουσατε? το μποδοσακειο εχει τετοιους οικισκους εδω και τοσο καιρο και το μαματσειο θα αποκτησει κατα τον δεκεμβριο. το λες και μια ακομη επιτυχια του γκανατσιου

    • Καλά ας μην μπούμε στη λογική να πούμε τι … έχει το Μποδοσάκειο.. Πνευμονολόγους δεν είχαν πάντως… Το θέμα δεν είναι το Μαμάτσειο Μποδοσάκειο , μπορούμε να βρούμε ..άλλο ντέρμπι.. Ολυμπιακος – ΠΑΟΚ π.χ. για να διαφωνήσουμε..

  • Κάποιοι ψεκασμένοι του facebook νομίζουν πως οι ΜΕΘ είναι θέμα χρημάτων και η κυβέρνηση αντί να φτιάξει και άλλες ΜΕΘ έδωσε λεφτά στα ΜΜΕ και τώρα μας βάζει πάλι σε καραντίνα. Δυστυχώς με την περιορισμένη τους αντίληψη και την έλλειψη βασικής γνώσης αδυνατούν να καταλάβουν πως ΜΕΘ χωρίς εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για εντατική θεραπεία, απλά δεν υφίσταται. Έχουμε τόσες ΜΕΘ όσες μπορούμε να στελεχώσουμε. Και δυστυχώς δεν υπάρχει επάρκεια σε έμπειρο και εξειδικευμένο στελεχειακό δυναμικό, ούτε μπορεί να φτιαχτεί ως δια μαγείας με χρήματα! Στη Γερμανία που έχει τις περισσότερες ΜΕΘ στην Ευρώπη και πάλι δεν επαρκούν!

    • Πολύ σωστά τα όσα γράφεις. Το άκουσα και εγώ, χρειάζεται 6 μήνες εκπαίδευση μια νοσοκόμα για να μπορεί να ανταποκριθεί.

    • Σίγουρα ποτέ δεν θα επαρκούν οι ΜΕΘ, αλλά αφού ήξεραν όμως ότι θα έρθει κι άλλο κύμα γιατί δεν ετοιμάστηκαν έστω για κάποια αύξηση αυτών και ταυτόχρονα έγκαιρη λήψη μέτρων …. τώρα εξαγγέλουν προσλήψεις σε ΜΕΘ…

      • Το χρονικό διάστημα δεν ήταν αρκετό. Μέσα σε ένα χρόνο είναι αδύνατο να παραχθεί εξειδικευμένο προσωπικό για ΜΕΘ. Ο ειδικευόμενος Ιατρός πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 χρόνια ως εκαιδευόμενος για να αναλάβει. Οι χρόνοι δε φτάνουν. Οι όροι λειτουργίας της ΜΕΘ απαιτούν έναν ειδικευμένο Ιατρό για κάθε κρεβάτι που θα παρακολουθείται όλο το 24ωρο, χώρια τοις λοιπές ιδιότητες, ακτινολόγους, πνευμονολόγους και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό. Όλες αυτές οι ειδικότητες είναι από δυσεύρετες εώς ανύπαρκτες. Οπότε η επόμενη λύση είναι το lockdown και οι ενημερωτικές καμπάνιες ώστε να αποτρέψουμε την αύξηση των κρουσμάτων.

        • Λάθος! Θα μπορούσε να δώσει κίνητρα στους ιδιώτες πχ αναισθησιολόγους να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να στηρίξουν τη λειτουργία των ΜΕΘ όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση όλα τα αλλά είναι φθηνές δικαιολογίες για τους ανίδεους … δεν χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε λάθος πολιτικές όταν κινδυνεύει η ζωή μας … έκαναν λάθος

    • δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση σας. Η κυβέρνηση είχε 6 μήνες για να προετοιμαστεί και δυστυχώς δεν έκανε τίποτε από το να μοιράζει άσκοπα ή για δική της προβολή χρήματα σε ΜΜΕ. επειδή 20 χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας τα έχω περάσει δουλεύοντας σε ΜΕΘ σας ενημερώνω ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται πχ τοποθετείς έναν εκπαιδευμένο νοσηλευτή ανά 2 κρεβάτια με βοηθούς που εκπαιδεύονται, χρησιμοποιείς όλους τους αναισθησιολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους…που εποπτεύει ένας εντατικολόγος κτλ απλά πίστευαν ότι τα πράγματα θα ήταν πιο διαχειρίσιμα …κρίμα δεν το περίμενα !

  • και τι θα γινει τωρα το τρομερο λυομενο κουβουκλιο 1Χ1 που υπηρχε μπροστα στην εισοδο; Αμαν ρε παιδια, θελουμε και λιγη νοσταλγια δεκαετιας ’80.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.