Πως να επιτύχετε στο πανεπιστήμιο, στη σχολή της πρώτης επιλογής σας Βήμα 7 – Κάντε καθημερινά οτιδήποτε σας φέρνει πιο κοντά στο στόχο σας

8 Νοεμβρίου 2020
07:40
Κανένα σχόλιο

 

Αποφασίσατε σε ποια σχολή θέλετε να επιτύχετε, βάλατε τους στόχους σας, κάνατε τα χρονοδιαγράμματά σας και θέσατε τις προτεραιότητές σας. Το επόμενο βήμα είναι να περάσετε στη δράση. Η δράση είναι αυτή που φέρνει το αποτέλεσμα.

Ξεκινήσετε τώρα και κάνετε οτιδήποτε σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας. Προγραμματισμός, οργάνωση, μελέτη, μελέτη, μελέτη.

Ξεκινάτε πάντα με τα σημαντικά, αυτά που μέχρι σήμερα σας φαίνονται δύσκολα και όλο τα αναβάλετε για αύριο.

Καλύψτε τα κενά σας. Στόχος σας είναι το 20. Συνεπώς δεν επιτρέπεται να έχετε κενά στη μελέτη σας. Διαβάστε την ύλη, λύστε ασκήσεις, απαντήστε σε ερωτήσεις, λύστε απορίες, δείτε θέματα προηγουμένων ετών.

Αυτοδεσμευτείτε για την τελειότητα. Έχετε ένα όραμα και ένα μεγάλο στόχο που σας εμπνέει, σας ενθαρρύνει, σας συναρπάζει και ένα σχέδιο για την επιτυχία σας. Λίγοι μήνες μένουν για να γίνει το όνειρό σας πραγματικότητα. Λίγοι μήνες για να επιτύχετε στη σχολή της πρώτης επιλογής σας.

Είστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτούς που δεν έχουν όραμα, δεν έχουν στόχους, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν προτεραιότητες και δεν ξέρουν πως να προχωρήσουν.

Κοιτάξτε μπροστά, οραματιστείτε την επιτυχία σας και προχωρήστε ακάθεκτοι. Εάν δεν το κάνετε εσείς, δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εσάς.

Σήμερα επενδύετε στον εαυτό σας, επενδύετε στις γνώσεις σας, επενδύετε στην προσπάθειά σας, επενδύετε στους κόπους 12 ετών, από το Δημοτικό έως σήμερα. Αξίζει να προσπαθήσετε, αξίζει να αφοσιωθείτε στην επίτευξη του στόχου σας, αξίζει να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές. Υπάρχουν μαθητές που μελετούν και αποδίδουν και μαθητές που νομίζουν ότι μελετούν και δεν αποδίδουν. Επιλέξτε σε ποια κατηγορία θέλετε να ανήκετε. Ξέρετε πλέον με ποιο τρόπο μπορείτε να ανήκετε στους πρώτους. Ξέρετε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να ανήκετε στους πρώτους.

Υπάρχει ακόμη χρόνος μπροστά σας για να διορθώσετε ελλείψεις προηγουμένων ετών. Έχετε χρόνο να καλύψετε ύλη που αφήσατε. Έχετε χρόνο να γίνετε οι μαθητές που θα πετύχετε στη σχολή της πρώτης επιλογής σας. Χρειάζεστε θέληση, αποφασιστικότητα και δράση.

Δεν υπάρχει χρόνος για να τα κάνετε όλα. Υπάρχει όμως για να ασχοληθείτε με τα πιο σημαντικά, αυτά που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Κοιτάξτε μπροστά, ξεκινήστε σήμερα και εφαρμόσετε όσα αναφέραμε στα 7 άρθρα που δημοσιεύσαμε.

Να θυμάστε πάντα: Στόχος σας είναι το 20. Όπως θα γράψουν 20 άλλοι συμμαθητές σας, έτσι μπορείτε κι εσείς.

Καλή Επιτυχία!

Νέστωρ Ι. Κολοβός

Engineering Geologist M.Sc., Ph.D.

Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Email:info@kozani.net

Υ.Γ. Τα άρθρα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του συγγραφέα και βασίζονται στην επιστημονική, ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία του. Έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως συμβουλές, παραινέσεις ή προτροπές, ούτε ως «συνταγές» επιτυχίας. Καμία τέτοια υπόσχεση δεν παρέχεται, ούτε υπονοείται, ο δε αναγνώστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις όποιες αποφάσεις και επιλογές του.