kozan.gr: Τι απαντά ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δ. Μακεδονίας σε σχέση με όσα αναφέρονται σε ανώνυμη επιστολή, που φέρεται να υπογράφει δόκιμος πυροσβέστης της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα και στην οποία εμπεριέχονται παράπονα για την απαγόρευση των προβλεπόμενων εξόδων των δοκίμων, πριν τεθεί σε ισχύ το γενικό lock down αλλά και γιατί δεν εφαρμόστηκε & δεν εφαρμόζεται, στη σχολή, η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης (Ηχητικό)

11 Νοεμβρίου 2020
19:10
Κανένα σχόλιο

 

Mε αφορμή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο bloko.gr και φέρεται να υπογράφει δόκιμος πυροσβέστης της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαίδα, το kozan.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δ. Μακεδονίας  Παναγιώτη Ανδρεόπουλο. Οι δύο βασικοί προβληματισμοί, που θέτει, σε γενικές γραμμές, στην εν λόγω επιστολή (παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλο το περιεχόμενό της), ο ανώνυμος συντάκτης, είναι γιατί χρειάσθηκε να μείνουν οι δόκιμοι πυροσβέστες εσώκλειστοι για  μεγάλο χρονικό διάστημα, ήδη πολύ πριν την ανακοίνωση του γενικού lock down, καθώς και γιατί δεν εφαρμόστηκε η μέθοδος τηλεκπαίδευσης και στη σχολή πυροσβεστών στην Πτολεμαίδα. Ο κ. Ανδρεόπουλος εξήγησε ότι η Π.Ε. Κοζάνης βρισκόταν στο επίπεδο 4 αρκετά νωρίτερα από το γενικό lock down, ενώ σε ό,τι αφορά τα της τηλεκπαίδευσης ανέφερε πως η Σχολή αφορά ένστολο σώμα το οποίο διέπεται από διαφορετικούς κανόνες από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ακούστε τι ακριβώς είπε ο κ. Ανδρεόπουλος:

 

 

Ακολουθεί η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο bloko.gr και στάθηκε η αφορμή για να επικοινωνήσουμε με τον κ. Ανδρεόπουλο

Το Γ’ Εξάμηνο της Σχολής Πυροσβεστών άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 σε μια ομολογουμένως δύσκολη για τη χώρα περίοδο, εν όψει της δύσκολης κατάστασης με τον κορωνοϊο.

Χωρίς καμία προειδοποίηση από τη διοίκηση της σχολής πριν την επάνοδο στη σχολή, λήφθηκε η απόφαση να απαγορευτούν οι προβλεπόμενοι απο τον κανονισμό της σχολής απογευματινές έξοδοι τις ημέρες Τρίτη-Παρασκευή, καθώς και οι έξοδοι τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, προς αποφυγήν επιμόλυνσης των δοκιμών πυροσβεστών από τον ιο covid-19.

Γίνεται λόγος για μια απόφαση που ανάλογη της δεν εφαρμόστηκε σε καμία άλλη στρατιωτική-αστυνομική σχολή ήδη από τόσο νωρίς, πριν δηλαδή αποφασιστεί από την κυβέρνηση η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο, η εσώκλειστη φοίτηση μας χωρίς καμία απολύτως έξοδο για την αποφυγή μετάδοσης του ιου εντός της σχολής, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ισχύουσα κατάσταση στη σχολή, καθώς εκπαιδευτές, καθηγητές, προμηθευτές ανατροφοδότησης, προσωπικό καθαριότητας κτλ, εισέρχονται και εξέρχονται καθημερινά απο τη σχολή με κίνδυνο να μεταδώσουν οι ίδιοι τον ιο. Μάλιστα, πρόσφατα εκπαιδευτής της σχολής διαγνώστηκε θετικός στον ιο, έχοντας παραδώσει νωρίτερα μαθήματα σε εκπαιδευόμενους.

Οι δόκιμοι πυροσβέστες δείχνοντας ανεξάντλητη υπομονή, υπομείναμε όλο αυτο το διάστημα όσες δυσκολίες ανακύπτουν με την ολοκληρωτικά εσώκλειστη φοίτηση για ενάμιση και πλέον μήνα. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης την Παρασκευή 06/11 για επικείμενη ολική απαγόρευση κυκλοφορίας επέτεινε την ήδη δυσβάσταχτη κατάσταση που επικρατούσε. Παρά τις κυβερνητικές οδηγίες για καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία και οριζόντια εφαρμογή τηλεκπαίδευσης για πανεπιστήμια και αντίστοιχες σχολές, η Σχολή Πυροσβεστών συνεχίζει υπο καθεστώς ολοκληρωτικού εγκλεισμού για τους δόκιμους πυροσβέστες επαυξάνοντας την σωματική και ψυχολογική εξουθένωση στην οποία έχουν επέλθει, όντας σχεδόν δύο μήνες στη σχολή χωρίς καμία έξοδο.

Σε μια περίοδο που ο νομός της Κοζάνης όπου εδρεύει η σχολή βρίσκεται στο κόκκινο αναφορικά με τα νούμερα κρουσμάτων, πρόκειται για εγκληματική αμέλεια να εξακολουθούν να εισέρχονται και να εξέρχονται άτομα που μπορούν να μεταδώσουν τον ιο στους δόκιμους. Τα ερωτήματα λοιπόν που εγείρονται είναι τα εξής: Γιατι δεν εφαρμόστηκε η μέθοδος τηλεκπαίδευσης και στη σχολή πυροσβεστών όπως σαφώς ορίσθηκε από την Κυβέρνηση με την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 απόφαση και η οποία εφαρμόζεται σε άλλες όμορες σχολές (Αστυνομίας-Λιμενικού) ; Μέθοδος η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Γιατί χρειάσθηκε να μείνουν οι δόκιμοι πυροσβέστες εσώκλειστοι για ενα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ήδη πολύ πριν την ανακοίνωση της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και μάλιστα σε περίοδο που το πρόβλημα με τη διασπορά του ιου δεν ειχε γιγαντωθεί;

Γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσων αφορά στις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης;

Με προβληματισμό,

Ένας δόκιμος πυροσβέστης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.