Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα τη «Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι» (του Γιώργου Μαστρογιαννόπουλου)

24 Νοεμβρίου 2020
21:27

Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα τη «Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι», που πραγματοποιείται σήμερα 24/11 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υποτιμήσαμε τα σχετικά μισόλογα στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μικροβάλτου 16.10.2019 (δεν γνωρίζουμε επακριβώς τι έφτασε σαν πρόταση στο Δήμο Σερβίων), υποβαθμίσαμε την ανάλογη πρόταση του δημάρχου Σερβίων στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την μεταλιγνιτική περίοδο (ΜΑΡΤ. 2020), θεωρώντας σαν αυτονόητο ότι εκφράζει προσωπική άποψη, αφού το θέμα δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων (πολλώ δε μάλλον από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων στο Ζιδάνι κοινοτήτων-οικισμών).

Δεν αφυπνιστήκαμε από τον κώδωνα κινδύνου που εξέπεμψε ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ Γιώργος Χριστοφορίδης με το άρθρο του από 28.7.2020 (ΕΔΩ), που λίγο-πολύ κατήγγειλε ότι η Περιφέρεια δρομολογεί να έρχονται στην Περιφέρειά μας αμιαντούχα υποπροϊόντα ή ακόμη και άλλα επικίνδυνα απόβλητα από όλη τη χώρα. Έχοντας εμείς, δήθεν πληροφόρηση εκ των έσω της Περιφέρειας -τρομάρα μας!- ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τα ΜΑΒΕ…

Αγνοήσαμε την εισήγηση του προϊσταμένου των Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κοζάνης Κ. Γρίβα στο πλαίσιο των προτάσεων του για την ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων από 13.10.2020 (ΕΔΩ), θεωρώντας την (χρησιμοποιώ τον πλέον ήπιο χαρακτηρισμό) «μη σοβαρή», αφού λίγο πολύ, αγνοώντας τους βασικούς αυστηρότατους κανόνες ενταφιασμού των αμιαντούχων υλικών, πρότεινε να γίνεται απευθείας εναπόθεσή τους στον πυθμένα του κυρίως ορυχείου εξόρυξης, αναφέροντας ότι «διασφαλίζει την πλήρη στεγανότητα, αφού τα περιβάλλοντα πετρώματα είναι υδατοστεγή αδιαπέραστα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση στερεών προϊόντων αμιάντου». Σε ένα χώρο με πετρώματα σερπεντίνη όπου η εξόρυξη γινόταν κατά βάση με εκρηκτικά υλικά, με τη διαπερατότητα του εδάφους να είναι δεδομένη, διαπερατότητα που οδηγεί το νερό με αμίαντο στη λίμνη Πολυφύτου, από όπου υδρεύεται και η πόλη της Θεσσαλονίκης! Χωρίς καμιά στεγανοποίηση και μετά βέβαια τη απάντληση-μετάγγιση εκατομμυρίων κυβικών νερού και της αμιαντο-λυματολάσπης από τη λίμνη επιφάνειας 125.000 τ.μ. που είναι σχηματισμένη στο χώρο αυτό! Ατυχώς, για μας, ο κ. Γρίβας είναι και ο εισηγητής του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση!

Και φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε. Να συζητείται αυτή την ώρα (σήμερα 24/11/2020 και από 12:30), δια τηλεδιάσκεψης, το θέμα για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη Θέση Ζιδάνι…

– Χωρίς καμιά ενημέρωση-διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των όμορων κοινοτήτων του Μικροβάλτου, του Τρανοβάλτου, του Ρυμνίου, του οικισμού του Φρουρίου και των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου των Καμβουνίων.

– Χωρίς συζήτηση-γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων (από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις-αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκύπτει ότι δεν θα προτείνουν την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι).

– Ενώ βρίσκεται σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από 1.11.2016, με την οποία εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που προβλέπει τη χρήση των ΜΑΒΕ για τη «διάθεση των αποβλήτων αμιάντου που παράγονται μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

– Με το θέμα να έρχεται βιαστικά, χωρίς καμιά οικονομοτεχνική μελέτη, που ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει, αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων 2020-2030, προγραμματίζει την απογραφή των ποσοτήτων αμιαντούχων ποσοτήτων στον ελλαδικό χώρο για το 2021, και μετέπειτα (2022, 2023 και μετά) την «εξέταση δυνατότητας αξιοποίησης υφιστάμενων ΧΥΤΕΑ ή/ και δημιουργίας νέων ΧΥΤΕΑ, με διερεύνηση -μεταξύ άλλων- ευρύτερης αξιοποίησης και του ΧΥΤΕΑ αμιαντούχων αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία ΜΑΒΕ (Ζιδάνι)».

Ελπίζουμε οι τοπικές όμορες κοινωνίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιδράσουν σε μια προοπτική υποβάθμισης της περιοχής μας…

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

0maveApr18 7 24

1mave-panoramika-ktiria-xytam

ΠΗΓΗ http://www.mikrovalto.gr/

35 σχόλια

  • ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!!!!!!!
    ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!!!!
    ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!!
    ΜΕ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΡΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

  • Κύριε Γιώργο δεν γίνεται να μη θέλουμε να γίνεται τίποτα και ποτέ. Μη πάσχουμε από το σύνδρομο “όχι στην αυλή μου και όπου αλλού” δεν προχωράμε έτσι.

    Φιλικά και με αγάπη

  • Σωστά. Ας πάνε λοιπόν στην αυλή ΚΑΘΕ περιοχης που έχει αμίαντο! Άντε ντε! Αλλά οι άλλοι λένε πάρτε τα εσείς και όταν λέμε όχι μας λένε και γκρινιάρηδες!

    Και φυσικά θέλουμε πράγματα για την περιοχή. Γεωργία κτηνοτροφία μάρμαρα και μερικές μικρές μεταποιητικές μοναδες

    Υγ τρομερό το παρατηρητήριο δυτικής Μακεδονίας που ανώνυμα ψεγει για αμόρφωτο κάποιον ο οποίος απλά παρατηρεί ΣΩΣΤΑ ότι βουλευτής της ΝΔ έχει ψήφους λόγω γάμου από την εκεί περιοχή! Δεν πειράζει , ξυδι

    • Κανεις δεν έψεξε κάποιον ως αμόρφωτο. Μάλλον εσυ πρόλαβες να χαρακτηρίσεις έτσι για την προπαγάνδα σου.

      Τι να πει κανεις τωρα για κάποιον που με αφορμή ενα θεμα περιβαλλοντικό που έρχεται στο περιφερειακό συμβούλιο βρίσκει ευκαιρία να βάλει εναντίων βουλευτών , χωριανών και άλλων ….μήπως ας πούμε θα τον έλεγες εμπαθή ?
      Λοιπόν για να σοβαρευτούμε λιγο, πρεπει το θεμα να επικοινωνηθει σωστά και να δωθουν εξηγήσεις απο εκει που πρεπει να δωθουν. Αν έχεις πες μας κατι για αυτο χωρίς μικρότητες.

    • Για δώσε μια λύση εσυ ρε φίλε . Λες για Γεωργία , κτηνοτροφία και μεταποιητικές μονάδες. Πες σε εμασ που σε διαβάζουμε τι να κάνουμε για μεταποίηση ? Γενικά για μιλά μας λιγο για την προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα του νόμου γιατί περα απο τον κρόκο τίποτα αλλο ΠΟΠ η κατι τις να φτάνει σαν έτοιμο προϊόν σε τελικό καταναλωτή? Ρίξε καμία ιδέα και άσε τους γαμπρούς

      • Τυροκομεία πχ. Συσκευασία τσαγιού λεβάντας, φακές. Με συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ και γεωργία . Εργαλεία για επενδύσεις υπάρχουν.

        Πάντως σε καμία περίπτωση χυτά αμιάντου. Σε περιοχή μακριά από λιμάνι, χωρίς οδικό δίκτυο και δίπλα σε ποτάμι (το μεγαλύτερο της χώρας). Χωρίς μελέτη
        Αλήθεια γιατί δεν το κάνουν σε κάποιο εγκαταλελειμμένο λατομείο πχ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη;
        Με λίγα λόγια ΔΕΝ θα απολογηθούν ε εμείς που δεν θέλουμε ένα αχρειαστο έργο για πέντε θέσεις εργασίας.
        ΕΣΕΙΣ πρέπει να πάμε ΠΕΙΣΕΤΕ γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει .
        Και ακόμα δεν έχουμε ακούσει ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
        Εναλλακτικές προτάσεις υπάρχουν. Τις έχει αναπτύξει και η Ζεμπιλιαδου και ο Παπαγεωργίου και ο Κωνσταντόπουλος
        Εσείς ποιο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΧΕΤΕ;
        ΟΥΤΕ ΕΝΑ!

  • Εσείς στα Καμβούνια που περάσατε την μετα-αμιαντου εποχή για πείτε μας και μας κατα δω στην Εορδαία πως θα είναι η μεταλιγνιτική εποχή?
    Μη μας φέρουν εδώ στα ορυχεία ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και δεν ξέρω και γω

  • αφου στην Ελλάδα όλοι δεν θέλουμε χυταα και τέτοια πράγματα, να τα πάμε στην Β. “Μακεδονία”, όχι μόνο να δίνουμε όνομα και πρόσβαση στο λιμάνι

  • Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος για το αν πρέπει να γίνει ΧΥΤΑΑμιαντου στα ΜΑΒΕ.
    Ωστόσο έχετε την βεβαιότητα ότι οι σερπεντινίτες είναι διαπερατό πέτρωμα.
    Που είναι οι μετρήσεις σας?
    Δώστε σε δημοσιότητα τα δεδομένα σας.
    Γιατί ο Γρίβας για να λέει ότι είναι στεγανά κάπου βασίζεται και το λέει.
    Εσείς?
    Αν δεν έχετε δεδομένα είστε απλά λαϊκιστές και κάνετε πολιτική παλαιού τύπου

    • ΕΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΑ, ΔΗΛ. ΑΔΙΑΠΕΡΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ Η ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 1100 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 650. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΡΑ!!

      • Αν τα πετρώματα τετραπερατε ήταν διαπερατά ΔΕΝ θα κρατούσε νερό στην τρύπα.
        Έβγαλες και την εξάτμιση με το νου σου

        • ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΥΝ-ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΙ ΕΙΣΡΟΕΣ ΣΥΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΟΕΣ ΣΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

          • ΧΥΤΑΑ στο Μεταλλείο των ΜΑΒΕ ΑΕ – Υπάρχει μέλλον στα Καμβούνια; (του Χρήστου Γ. Παπαγεωργίου)

    • Που βασίζεται ο Γρίβας; Ποτέ δεν έχει ασχοληθεί ξεπετάχτηκε πριν λίγους μήνες!
      Εσείς πρέπει να πείσετε για ποιο λόγο να γίνει, την ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
      Αλλιώς απλά: κάθε σκουπίδι στην αυλή αυτού που το παραγει

  • Όταν οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται, χωρίς να ξέρουν προδιαγραφές, τεχνικές μελέτες αλλά απλά πετάνε λάσπη και λόγια του αέρα για να αδράξουν ευκαιρίες αυτοπροβολής και παραπλάνησης του ήδη πολύ γηρασμένου πληθυσμού που μένει στη συγκεκριμένη περιοχή ο τόπος αυτός σίγουρα δεν έχει μέλλον και οι άνθρωποί του δεν πρέπει να διαμαρτύρονται.
    Απλά.
    Εάν δεν υπήρχαν τα ορυχεία στα οποία έχει ήδη χωροθετηθεί και να λειτουργεί ήδη Μονάδα Επεξεργασίας Απορροιμμάτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥπολλειμμάτων μπορεί κάποιος να πει που θα είχαν χωροθετηθεί όλα αυτα; Καθώς και τρία κύτταρα ΧΥΤΑ. Πολλές λέξεις άγνωστες σε πολλούς αλλά και οι διεργασίες ακόμη πιο απόμακρες από τους περισσότερους.
    κ. Μαστρογιαννόπουλε εσεις που εργαζόσασταν εάν επιτρέπεται; Όταν η τότε ΜΑΒΕ έδινε ζωή στον τόπο σας ήταν καλή για την υγεία των κατοίκων και για το περιβάλλον; Αλλά σήμερα ο αμίαντος ο οποίος θα ταφεί εκεί με πολύ πιο ισχυρά πρωτόκολλα είναι επιβλαβής;
    Αφήστε λοιπόν να δημιουργηθεί και καμία νέα θέση εργασίας με προδιαγραφές πολύ αυστηρές και ενιαίες σε όλη την Ευρώπη και απολαύστε τον τόπο σας να αρχίζει ξανά να απασχολεί και να δημιουργεί προϋποθέσεις σε νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους.
    Μην γίνεστε κριτής καταστάσεων εκ των προτέρων και αφήστε να γίνουν νέα πράγματα εκτός φυσικά από τα μάρμαρα στα οποία ήδη κάτι είναι στα σκαριά.

    • Αφήστε να γίνουν και όταν αρχίσουν τα διάφορα προβλήματα, τότε σαν τον Επιμηθέα θα τρέχουμε και θα λέμε. Αλλά γιατί να εννημερωθούν οι πολίτες. Τους ενδιαφέρει. Μήπως ζούν στην περιοχή? Αυτοί που αποφασίζουν και σχολιάζουν υπέρ αυτών που μένουν? Απόψεις του στίλ ¨Μην γίνεστε κριτής καταστάσεων εκ των προτέρων και αφήστε να γίνουν νέα πράγματα¨ποιούς βολεύουν. Και αν πάθουν κάτι κάποιοι “χωριάτες” εκεί τι έγινε? Θα μάθουμε οι υπόλοιποι. Αλλά γιατί μας φαίνεται παράξενο . Καταντήσαμε την Δυτική Μακεδονία σκουπουδότοπο των πάσης φύσεως σκουπιδιών όλης της Ελλάδας.

    • Επιτέλους, στο πληκτρολόγιο κάθονται σοβαροί άνθρωποι με γνώση κι όχι το κάθε κοκόρι που κικιρίζει ότι του κατέβει.

    • Ο τόπος Γιάννη είχε Ωη πριν τα μαβε. Μετά ήρθαν τα μαβε , έγιναν εργάτες και έκλεισαν όπως κλείνει κάθε εργοστάσιο. Και οι άνθρωποι έγιναν μετανάστες
      Η περιοχή έχει σχέδιο για αρδευτικό, γεωργία κτηνοτροφία
      Αλήθεια που είναι οι μελέτες που λες;
      Και τελικά θα πει κάποιος; ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;
      ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΣ;
      ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;
      ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ 5-10 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ;
      ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ;
      ΥΓ Τρομερό το επιχείρημα “τότε με την μαβε” και οι γονείς σου μεγάλωσαν με αμιαντουχους σωλήνες . Και δεν έπαθαν όλοι καρκινο. Και; Να τους κρατήσουμε για πάντα;
      Αυτό είναι το επίπεδο σας.
      Αντί να προσπαθείτε να μας ΠΕΙΣΕΤΕ πατέντα κάνετε τον κόσμο να ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΕ
      Ε όχι.

  • Έχουμε λοιπόν ένα “βουνό” και μια τεράστια “τρύπα” από αμίαντο αλλά εμείς φοβόμαστε να βάλουμε αμίαντο.
    Κάτι δεν καταλαβαίνω

    • Δεν καταλαβαίνεις ότι ο αμίαντος των μαβε ΑΠοκατασταθηκε. Εκεί ήταν ΔΕΝ μεταφέρθηκε (μεταφορές)
      Τώρα θέλουν νέες τρύπες για αμίαντο που θα ΕΡΧΕΤΑΙ από αλλού. Μη ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ! Και σημαίνει : καταστροφή του πρωτογενούς τομέα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΣ. Διότι μιλάμε για διάρκεια ζωής πδεκα-δεκαπεντε ετών
      Εν τω μεταξύ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΟΥΥΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ! Ούτε ένα. Μόνο ” πέστε εσείς γιατί δεν θέλετε”
      Ε τότε να γίνει στην ΛΑΡΚΟ. Στα νταμάρια της ΔΕΗ.
      Και Πέστε εσείς γιατί δεν θέλετε!

  • Να σημειώσουμε ότι δύο φορές στο παρελθον το δημοτικό συμβούλιο ήταν αντίθετο στην δημιουργία χυτα. και τώρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόφαση ΔΣ υπέρ του χυτά. Και καιρός η πρόεδρος στο μικροβαλτο να πει την αλήθεια. Επιτέλους ας νοιαστει κάποιος για αυτόν τον τόπο. Τώρα άρχισαν λίγο πάλι να βάζουν αρωματικά αμυγδαλιές και κάποια ζώα.

  • Οι σύμβουλοι (ειδικοί και γενικοί), εσωτερικού και εξωτερικού, του Δημάρχου Σερβίων, έχουν άποψη για το θέμα;

  • Κάποιοι μιλούν για προδιαγραφές.. στη Γερμανία ο αντίστοιχος χώρος βρίσκεται σε ορυχείο κλειστού τύπου εντός οροσειράς ακατοίκητο σε ακτίνα 50km.τα φορτηγά που μεταφέρουν αμιαντο απαγορεύεται να διασχίζουν κατοικημένη περιοχή.ουτε να παρκάρουν μέσα σε πόλη μπορούν για την αποφυγή αποδέσμευσης ινών.θα ήταν καταστροφική για την ευρύτερη περιοχή η δημιουργία του.μονο καρκινογενέσεις θα προσφέρει και όλα αυτά για 5 10 θέσεις εργασίας.οι Έλληνες οδηγοί θα βρουν το πιο κοντινό δρόμο θα διασχίζουν τα χωριά. Είναι τελείως ακατάλληλο το οδικό δίκτυο για τέτοιο έργο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι