Φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας μπαίνουν στο «μενού» που θα παρέχει η ΔΕΗ στους καταναλωτές στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εμπορικής της πολιτικής. Παράλληλα για τους καλούς πελάτες ετοιμάζεται η εφαρμογή προγράμματος «μπόνους» με συλλογή πόντων που θα εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ανάλογου με αυτό που εφαρμόζουν τράπεζες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις.
Οι πρωτοβουλίες αυτές περιγράφονται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023 που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης στους επενδυτές με στόχο σε πρώτη φάση την αποτροπή της διαρροής των καλών πελατών στον ανταγωνισμό και, στη συνέχεια, την ανάκτηση ενός ποσοστού των λεγόμενων «golden customers» χωρίς να επηρεάζεται η πρόβλεψη πως το συνολικό μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα μειωθεί σε 54 % από 64 % το Σεπτέμβριο του 2020.
Τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται στη λογική της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία μία επιχείρηση, εν προκειμένω η ΔΕΗ, συμμετέχει στην επένδυση (ή αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος) και αποπληρώνεται εισπράττοντας ένα μέρος της ωφέλειας που προκύπτει για τον καταναλωτή από την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στη στρατηγική για εξηλεκτρισμό της θέρμανσης αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας και μετατροπή των καταναλωτών σε καταναλωτές και παραγωγούς («prosumers»).
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα πιστότητας για τους καλούς πελάτες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απευθύνεται σε πελάτες χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές και με κατανάλωση πάνω από 2.000 κιλοβατώρες το χρόνο. Στο πελατολόγιο αυτό θα γίνονται στοχευμένες προσφορές και θα παρέχεται το πρόγραμμα πιστότητας με συλλογή πόντων που θα «μεταφράζονται» σε εκπτώσεις για αγορές προϊόντων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει επενδύσεις συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ ως το 2023, εκ των οποίων το 42 % θα κατευθυνθεί στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής (μεταξύ άλλων για εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και περιορισμό απωλειών όπως οι ρευματοκλοπές), το 34 % σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το 21 % σε συμβατική ενέργεια, περιλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών.
Προβλέπεται επίσης περαιτέρω επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης καθώς το 2021 εκτός από τις μονάδες 3 και 4 της Καρδιάς θα “σβήσει” και η Μεγαλόπολη 3, η απόσυρση της οποίας προγραμματιζόταν για το τέλος του 2022. Ήδη εφέτος έκλεισαν οι μονάδες 1 και 2 του Αμυνταίου, ενώ ακολουθούν το 2022 οι μονάδες 1-4 του Αγ.Δημητρίου και το 2023 οι Αγ.Δημήτριος 5, η Μελίτη και η Μεγαλόπολη 4. Μετά το 2023 θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαίδα 5 που είναι τώρα υπό κατασκευή.και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2022.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διατεταγμένη υπηρεσία στο βωμό ενίσχυσης του φυσικού αερίου… αυτά που θα προσφέρει η ΔΕΗ τα προσφέρουν και πολλοί άλλοι… γιατί να την προτιμήσω;…
Δωσε πονο, πολυ πονο!!Ανοιξε και περιπτερα, αφου κλεινεις τα εργοστασια.
Τα σποτελεσματα της ΔΕΗ εως τωρα, υπο την νεα διοικηση πως ειναι?
Φεύγουμε όλοι από τη ΔΕΗ και πάμε σε άλλες εταιρείες. Απλό.
Μα αυτός είναι ο στόχος της ΝΔ και της “διορισμένης” διοίκησης της ΔΕΗ! Να διώξουν όσους περισσότερους πελάτες της ΔΕΗ γίνεται, για να πάμε στις εταιρίες των ιδιωτών, που χρηματοδοτούν την κυβέρνηση της ΝΔ.
Έτσι στο μέλλον, θα έχουν το πάτημα ότι η ΔΕΗ θα είναι πλέον ασύμφορη επιχείρηση, με το πολύ μικρό πελατολόγιο που θα καταντήσει να έχει, ώστε να την πουλήσουν κοψοχρονιάς στους ενδιαφερόμενους χρηματοδότες του κόμματος!
Αν θες και εσύ να βοηθήσεις τους πουλημένους της ΝΔ, για να ξεπουλήσουν οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό υπάρχει, δημιουργημένο με τον ιδρώτα των Ελλήνων (ΔΕΗ, Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια, Σχολεία, Νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, Σιδηροδρόμους, Βουνά για ανεμογεννήτριες, Εύφορες Πεδιάδες για φωτοβολταϊκά, Αρχαιολογικούς Χώρους, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Υπηρεσίες Ύδρευσης-Αποχέτευσης-Καθαριότητας, ΤΟΕΒ, Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, Αστυνόμευση, Φύλαξη Συνόρων), συν τα όσα έχουν ήδη ξεπουλήσει έως σήμερα (ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Εθνικοί Οδοί, 46 Λιμάνια, 38 Αεροδρόμια, 4 Ναυπηγεία, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, 2 Ορυχεία Χρυσού, 3 Ορυχεία Χαλκού, 6 Ορυχεία Αμιάντου-Νικελίου και άλλων μετάλλων, 2 Εργοστάσια Σπίρτων, Μεταλλεία και Μεταλλευτικές Βιομηχανίες), τότε μπορείς να σταματήσεις να υποστηρίζεις τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και τα Δημόσια Αγαθά και να πληρώνεις τους ιδιώτες για να σου τα παρέχουν ακριβότερα.
Τα μπόνους που παίρνει αυτός θα μας τα πει;