Δυναμική είσοδο και στην αποθήκευση ενέργειας επιχειρεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Υπέβαλε 8 αιτήσεις για 950 Μεγαβάτ – Oι αιτήσεις αφορούν δύο έργα στη Μεγαλόπολη, από ένα στο Αμύνταιο και στον Άγιο Δημήτριο, και τέσσερα στην Πτολεμαΐδα

26 Φεβρουαρίου 2021
11:56

Τον σχεδιασμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για είσοδο στον αναδυόμενο τομέα της αποθήκευσης ενέργειας σηματοδοτεί η υποβολή 8 αιτήσεων, χθες, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για αδειοδότηση αντίστοιχων σταθμών κεντρικής αποθήκευσης ενέργειας (συστοιχίες μπαταριών) στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

Πρόκειται για εγκατάσταση συστοιχιών συνολικής δυναμικότητας 950 Μεγαβάτ με περίπου 3 Γιγαβατώρες ενέργεια αποθήκευσης.

Τα σημεία στα οποία σχεδιάζει η ΔΕΗ να εγκαταστήσει τους σταθμούς αποθήκευσης, έχουν επιλεγεί κατόπιν μελέτης, και σχετίζονται με τις περιοχές στις οποίες έχει παραγωγική δραστηριότητα η επιχείρηση, και αναμένεται, επιπλέον, να υποδεχτούν σημαντικό δυναμικό ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις αφορούν δύο έργα στη Μεγαλόπολη, από ένα στο Αμύνταιο και στον Άγιο Δημήτριο, και τέσσερα στην Πτολεμαΐδα.

Η συνολική επένδυση, στο βαθμό βεβαίως που προχωρήσουν τα συγκεκριμένα σχέδια, εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα των 700 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο τομέας της αποθήκευσης, εν αναμονή του θεσμικού πλαισίου και του καθεστώτος αποζημίωσης των έργων αυτής της κατηγορίας, έχει συγκεντρώσει ήδη το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς στη ΡΑΕ έχουν μέχρι τώρα υποβληθεί αιτήσεις που ξεπερνούν τα 3 Γιγαβάτ (χωρίς να υπολογίζονται οι αιτήσεις της ΔΕΗ).

energypress.gr

3 σχόλια

  • Με τη συμμετοχή του κόσμου που πλήτεται από την απολιγνιτοποίηση ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
    Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες της τοπικής κοινωνίας σε ποσοστό 5%?
    Μήπως θα σκάσει κι αυτό το θέμα σαν την βομβα των επιδοτήσεων ΕΣΠΑ;

  • 3 γιγαβατωρες ενέργεια αποθήκευσης λέει.. δλδ περίπου 3ωρες κ κάτι λειτουργίας των μπαταριών στο φουλ. Κόστος 700 μύρια. ΟΥΑΑΟΥ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.