Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας στη Διαδημοτική Έκθεση από Βιβλιοθήκες για την Επανάσταση του 1821

24 Μαρτίου 2021
13:08

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας ενώνει τις δυνάμεις της με τις βιβλιοθήκες της Μακεδονίας, προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων, που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη διαδημοτική έκθεση πρόκειται να συμμετάσχει και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις 5 έως τις 30 Απριλίου. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλους τους δήμους και τις πόλεις που θα συμμετάσχουν. Εξάλλου, η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να παρουσιαστεί διαδικτυακά και στον Απόδημο Ελληνισμό.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας θα φιλοξενήσει την Διαδημοτική έκθεση από Βιβλιοθήκες για την Επανάσταση του 1821 από 5 Οκτωβρίου 2021 έως και 15 Οκτωβρίου 2021.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και  όλες οι βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θα δημιουργήσει περιγραφικά λάβαρα παρουσίασης (μπάνερ), τα οποία θα αποτελέσουν τον κύριο κορμό της έκθεσης, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στις περιοχές της Μακεδονίας.

Στην έκθεση συγκεκριμένα πρόκειται να συμμετάσχουν οι ακόλουθοι φορείς: 1. Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 2. Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, 3. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, 4. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου», 5. Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, 6.  Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, 7. Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, 8.  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», 9. Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης 10. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαγκαδά 11.  Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου, 12. Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας, 13.   Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, 14. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος 15. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, 16. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, 17. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας 18. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, 19. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας 20. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, 21. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» 22. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» 23. Πολεμικό Μουσείο Γ΄Σ.Σ. Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια

  • Τον χάρτη να τον βλέπουν όσοι μας έχουν ζαλίσει με τον χάρτη της αρχαίας Μακεδονίας που ούτε μέχρι της Σέρρες δεν φτάνει.

    Μακεδονία είναι και η Βόρεια Μακεδονία

  • Στην βιβλιοθήκη της Πτολεμαίδας όπου είναι ανοικτή αλλά λόγω covid δεν μπορείς να ανέβεις πάνω να δείς και να διαλέξεις κάποιο βιβλίο αλλά δεν υπάρχει και η δυνατότητα να δεις τον κατάλογο βιβλίων στο διαδίκτυο ούτε σε κάποιο υπολογιστή της βιβλιοθήκης. Με λίγα λόγια μόνο αμα έχεις μαγικές ικανότητες μπορείς να δανειστείς κάποιο βιβλίο. Επιτέλους ας ακούσει κάποιος απο τον Δήμο να ασχοληθεί με την βιβλιοθήκη και να την εκσυχρονίσει είναι κρίμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι