kozan.gr: Με σημερινό έγγραφό του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσιανής δηλώνει ότι ως τοπική κοινωνία αποδέχονται τα ανταποδοτικά που συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία πρόταση της KIEFER υπό την προϋπόθεση να αποδεσμευτούν 150 στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, όπως επίσης συμπεριλαμβανόταν στην πρόταση της εταιρείας

27 Απριλίου 2021
15:32

Με σημερινό έγγραφό του, προς το Δήμο Σερβίων, που σας παρουσιάζει το kozan.gr, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσιανής Kωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  δηλώνει ότι ως τοπική κοινωνία αποδέχονται τα ανταποδοτικά που συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία πρόταση (στις 9/4) της KIEFER (διαβάστε την εδώ)  υπό την προϋπόθεση να αποδεσμευτούν 150 στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, όπως επίσης πρότεινε η εταιρεία, με τη μεταφορά κάποιων αδειοδοτημένων Φ/Β σε νέα σημεία. Το σημερινό έγγραφο του Προέδρου  προκαλεί ερωτηματικά με την έννοια ότι από τη μία πλευρά, όπως είχε αναφέρει κι ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερβίων (δείτε εδώ) κανείς Μεσιανιώτης δεν θέλει να κοπεί το δάσος από την άλλη όμως η αποδοχή των ανταποδοτικών έστω και με τον όρο της αποδέσμευσης από τους επενδυτές μόνο 150 στρεμμάτων αναιρεί, κατά ένα σημαντικό μέρος, την προηγούμενη άποψη της κοινωνίας που εκφράστηκε από τον ίδιο.  Δε γνωρίζουμε αν τελικά αυτό που οδήγησε τον Πρόεδρο σε αυτή την απόφαση σχετίζεται με τον προβληματισμό  που είχε θέσει – υπό μορφή ερωτήματος – και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, το αν δηλαδή θα κερδηθεί η μάχη μέσω της δικαστικής οδού ή θα χαθεί το δάσος και τα οφέλη (ανταποδοτικά) που θα μπορούσε να πάρει το χωριό. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη απόφαση αλλάζει τα δεδομένα κι αναμένεται να προκαλέσεις διάφορες συζητήσεις κι αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με τις εξελίξεις να αναμένονται με ενδιαφέρον.

15 σχόλια

  • Η τοπική κοινωνία συμφωνεί στο να καταστραφεί το δάσος έναντι ανταλλαγμάτων. Τότε δοθεί το δικαίωμα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν έναντι ανταλλαγμάτων για το τι και πως θα δώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
    Αν δηλαδή δεν είχε γίνει γνωστό το θέμα της μάνας νερού ούτε ανταποδοτικά θα είχε δώσει και το δάσος το είχε καταστραφεί. Το ερώτημα που τίθεται και δεν έχει απαντηθεί είναι ποιος έφερε στη Μεσιανη τους επενδυτές; Και γιατί έπρεπε να καταστραφεί το δάσος της μασχάλης για να γίνουνε φωτοβολταϊκά πάρκα ενώ υπάρχουν τόσες εξετάσεις αναξιοποίητες;

  • Όποιος ασχολείται έστω και λίγο με τα φωτοβολταϊκά ξέρει ότι χθες αποφασίστηκε η αλλαγή του μοντέλου έγκρισης στις δασικές περιοχές και στα δάση. Επομένως η απόφαση του προέδρου και τα ανταποδοτικά της εταιρείας σχετίζονται με την με την αλλαγή του πλαισίου αδειοδότησης.

  • ΜΠΡΑΒΟ……. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
    ΓΙΑ ΠΟΥΣ ΟΜΩΣ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ

  • Ο προεδρος εχει χρεος να διαφυλαξει την ιστορια του χωριου, τα φυσικα διαθεσιμα και τη λειτουργικοτητα του χωριου.
    Και οχι να τα ξεπουλα για να ριξει μερικα τσιμεντα ακομα στο χωριο.
    Αν αυριο παρουν τα νερα, με ανταποδοτικα, θα συμφωνησει?

  • Εντάξει μην περιμένετε και υψηλή πολιτική από τον πρόεδρο του χωριού. Του πέταξαν εκεί περί ανταποδοτικών και όλα καλά. Βέβαια η απόφαση του να το κάνει δύο μέρες μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος, είναι λίγο κάπως.

  • ”Η Κοινότητα δεν προτίθεται να προβεί σε νομικές ενέργειες ενατίνον τής Εταιρείας” αναφέρει το έγγραφο τού Προέδρου. Ξενίζει η αναφορά διότι οι ενέργειες δεν (θα) είναι κατά της Εταιρείας αλλά κατά τού Δημοσίου που έδωσε τις άδειες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.