ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Εκδηλώσεις για την παραλαβή κάδων οικιακής κομποστοποίησης στις Κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου

4 Ιούνιος 2021
15:12
Κανένα σχόλιο

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LESS WASTE II, ξεκίνησε χθες τις δράσεις παράδοσης των κάδων οικιακής κομποστοποίησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας, παρουσία Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, στελεχών της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και πλήθους κατοίκων των Κοινοτήτων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι νέοι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης και έγινε αναλυτική ενημέρωση στους συμμετέχοντες σχετικά με τη διαδικασία της οικιακής κομποστοποίησης.

Το έργο «Σχέδιο δράσης για την διαχείριση των βιοαποβλήτων στη Διαπεριφερειακή περιοχή Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας» με ακρωνύμιο LESS WASTE II, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBCGreeceRepublic of North Macedonia 2014-2020”.

Ο γενικός στόχος του LESS WASTE II είναι η πρόληψη των αποβλήτων μέσω της από κοινού ανάπτυξης και εφαρμογής δράσεων για την καλύτερη διαχείριση των βιοαποβλήτων στη διασυνοριακή περιοχή. Το έργο συμβάλλει άμεσα στον στόχο του προγράμματος για την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων, ο οποίος συμβάλλει: στη διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο στον τομέα της συνεργασίας όσο και στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα. Οι δραστηριότητες του σχεδίου σχετίζονται άμεσα με την εφαρμογή των σχετικών ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, συγκεκριμένα την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων με στόχο την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων που προορίζονται για υγειονομική ταφή και τη διαχείριση αποβλήτων τροφίμων, όπως αυτά υιοθετούνται στα επίσημα περιφερειακά και τοπικά σχέδια Διαχείρισης αποβλήτων των σχετικών περιοχών.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι του LESS WASTE II είναι:

  • να γνωστοποιήσουν την ανάγκη για στρατηγικές διαχείρισης αποβλήτων που συνδυάζουν τόσο περιφερειακές (κεντρικές) όσο και τοπικές (αποκεντρωμένες) δράσεις που μειώνουν τον όγκο των αποβλήτων προς υγειονομική ταφή, ενδεικτικά το ποσοστό για την ανάκτηση του οργανικού κλάσματος στερεών αποβλήτων στην ελληνική πλευρά ανέρχεται σε 20% έως το 2018, όταν λήξει το έργο

  • να εισαγάγουν την οικιακή κομποστοποίηση και τον διαχωρισμό στην πηγή του οργανικού κλάσματος των αστικών αποβλήτων στους κατοίκους της περιοχής και στους δήμους της διασυνοριακής περιοχής, παρέχοντας τόσο τον απαραίτητο εξοπλισμό όσο και τις δραστηριότητες διάδοσης και υλικού

  • να επιδείξουν νέους και βιώσιμους τρόπους διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης των βιοαποβλήτων στις τοπικές αρχές και στις επαγγελματικές ομάδες μέσω κατάρτισης και επίδειξης εξοπλισμού

  • να δρομολογήσουν συνέργειες και μια κουλτούρα ευαισθητοποίησης μεταξύ των ομάδων στόχων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι