Οι νεκρές καραβίδες της Λίμνης Πολυφύτου, η απολιγνιτοποίηση κι η απελευθέρωση Η/Ενέργειας (Γράφει ο Στέφανος Πράσσος)

4 Ιούλιος 2021
08:04

Οι νεκρές Καραβίδες της Λίμνης Πολυφύτου , η απολιγνιτοποίηση και η Απελευθέρωση Η/Ενέργειας. Τι σχέση μπορούν να έχουν αυτά μεταξύ τους: Κι όμως έχουν και μεγάλη μάλιστα.
Η Είδηση: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου που αριθμεί 165 μέλη με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης σταματάν την αλιεία της Καραβίδας, εν μέσω περιόδου ψαρέματος, διότι εμφανίστηκαν πολλές νεκρές Καραβίδες. Οι ιχθυολόγοι που κάλεσε ο Σύλλογος είπαν πως οι Καραβίδες πεθαίνουν λόγω έλλειψης οξυγόνου που δημιουργεί η απότομη κάθοδος της στάθμης της Λίμνης.
Όντως όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος των αλιέων η Στάθμη της Λίμνης έπεσε κατά 10 μέτρα μέσα μόνο σε μια βδομάδα που ήταν αυτή του καύσωνα!
Φυσικά η Στάθμη έπεσε λόγω της εγκληματικής ενέργειας της ΔΕΗ να βάλει τα υδροηλεκτρικά στο φουλ επειδή υπήρχε έλλειψη ρεύματος…… Όμως η ζημιά δεν είναι μόνο στις καραβίδες αλλά δημιουργεί γενικότερα προβλήματα στους αγρότες που χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση. Γι αυτό άλλωστε τέτοιον καιρό αρχές καλοκαιριού τα υδροηλεκτρικά λειτουργούν ελάχιστα και μόνο για εξισορρόπηση του δικτύου.
Όμως τα ερωτήματα (ρητορικά) είναι πολλά
Για ποιο λόγο κάθε φορά που έχουμε μια μικρή σχετικά, αύξηση της ζήτησης παρουσιάζεται έλλειψη ρεύματος; Τα ίδια είχαμε και το Χειμώνα τον φετινό και τον περσινό κλπ
Γιατί να υπάρχει έλλειψη ρεύματος σε μια Χώρα που από το υστέρημα του λαού της έκανε 50 δις επενδύσεις και διπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ;
Μήπως επειδή οι επενδύσεις αυτές έγιναν σε Άχρηστες Πηγές Ενέργειας και Φυσικό αέριο που δεν έχουμε;
Προ Απελευθέρωσης Η/Ε η ΔΕΗ διέθετε εγκατεστημένη ισχύ 12.000 Μεγαβάτ και η ζήτηση ήταν αυξημένη κατά 40% και όμως υπήρχε ρεύμα σε επάρκεια. Σήμερα η Χώρα έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 20.000 μεγαβάτ και η ζήτηση είναι πεσμένη κατά 40% !!! Κι όμως ρεύμα δεν έχουμε κι αυτό που έχουμε θα το πληρώσουμε για “μαύρο χαβιάρι” λόγω του ‘τρελού ανταγωνισμού” των κερδοσκοπικών επιχειρηματικών ομίλων στο χρηματιστήριο ενέργειας όπου στη χονδρική το ανέβασαν κατά 100%
Και τέλος αφού δε βρήκαν ακόμα τις πηγές που θα αντικαταστήσουν τον λιγνίτη γιατί έκλεισαν άρον -άρον τις λιγνιτικές μονάδες;

12 σχόλια

  • Πρεπει να βλεπεις μακροπρόθεσμα Μετόσο φυσικό αέριο στην περιοχή με ενα σωρό αγωγους να μεταφέρουν αέριο εμείς τι έπρεπε να κανουμε?

  • Στέφανε η πτώση της στάθμης της λίμνης κάθε χρόνο είναι σχεδόν η ίδια.
    Κάθε χρόνο το οποίο Ιούλιο και Αύγουστο λειτουργούν 3 μονάδες σχεδόν μέρα νύχτα, τα νερά που φεύγουν αυτούς τους μήνες είναι περίπου 15 με 18 εκατομμύρια κυβικά(στην παρούσα στάθμη έχουμε για κάθε πόντο 600.000 κυβικά νερό).

  • Έχετε υπερ-αλιευσει τις καραβίδες, ακόμα και σε περίοδο που δεν είναι για αλίευση, έχετε μαζέψει μέχρι και τον γόνο της καραβίδας, αλλά κλαιγεστε για τη ΔΕΗ, που σας παραχωρεί τη λίμνη που της ανήκει, για να έχετε ρεύμα σε περίοδο καυσωνα. Τα νταουλια είναι συνέχεια μέσα, δεν σταματάτε ποτέ, δεν έχετε κανένα όριο. Κλασσικά στην Ελλάδα, φταινε οι άλλοι.

  • Το λιγνίτη δεν το θέλουμε γιατί μολύνει την ατμόσφαιρα, τα υδροηλεκτρικά γιατί καταναλώνουν νερό που είναι απαραίτητο, τα φωτοβολταικά γιατί υποτίθεται καταστρέφουν το μικροκλίμα και φέρουν και τυφώνες σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, μήπως να καταργήσουμε το ηλεκτρικό και να ζούμε στις σπηλιές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι