Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος “T-Games” για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

12 Ιουλίου 2021
10:08
Κανένα σχόλιο

Από τις 05 Ιουλίου έως τις 9 Ιουλίου 2021 εκπρόσωποι όλων των εταίρων που συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-BG01-KA201-079206) με τίτλο “TGames” συναντήθηκαν στην Πράγα της Τσεχίας για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτική συνάντηση (Learning Teaching Training ActivityLTTA). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από την Τσεχία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία (συντονιστές) και την Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς στην επιμόρφωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Την οργάνωση και διεξαγωγή της επιμορφωτικής συνάντησης ανέλαβαν ο οργανισμός εκπαίδευσης ενηλίκων Mise HERo και το σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Základní škola Orangery στην Τσεχία. Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με τη χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών και πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων σχολικού εκφοβισμού. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα. Συστήθηκαν ομάδες για τη δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών με βάση το θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτικές συμβουλές πάνω στο θέμα. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν δοκιμάστηκαν από άλλες ομάδες και συζητήθηκαν στην ολομέλεια με σκοπό τη βελτίωση τους. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα δημιουργηθούν προσεχώς από τις εθνικές ομάδες θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία βάσης δεδομένων εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα TGames στοχεύει στη μείωση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού, ξεκινώντας την πρόληψη από τη μικρή ηλικία. Η καινοτόμος προσέγγιση του προγράμματος έγκειται στην παιχνιδοποίηση της μάθησης και τη μέθοδο της παιχνιδοποίησης. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η κατάρτιση των εκπαιδευτικών και γονέων ως προς το πώς να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό και αφετέρου η ανάπτυξη ικανοτήτων στους ίδιους τους μαθητές ώστε να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν το θέμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ικανότητές τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.