Ολοταχώς προς τις κρίσιμες ανακοινώσεις των Βάσεων 2021 κινείται η εκπαιδευτική κοινότητα, μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων και την ανάρτηση των βαθμολογιών.
Χθες το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά από τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων, από τα οποία μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα «στέρεα» συμπεράσματα για τη γενική επίδοση.
Οπως προέκυψε, στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις υπήρχαν μεγάλα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, μια εικόνα παρόμοια με το 2020.
Ο μαθηματικός-σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, παρουσίασε στο iefimerida.gr τους βαθμολογικούς «κόφτες», δηλαδή τις ελάχιστες βαθμολογίες που πρέπει να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι για κάθε πεδίο, προκειμένου να «προκριθούν» και να μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους.
Δείτε τον πίνακα για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με βάση τους πίνακες του Στράτου Στρατηγάκη
Λαμπρά!
Το 1988 πέρασα στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Κοζάνης με περίπου 16000 μόρια. Τώρα για να περάσεις στο ίδιο τμήμα, που έγινε πανεπιστήμιο και καλά, χρειάζεσαι περίπου 14340 μόρια.
Δηλαδή κ. Πρύτανη, μετά από τόσον αγώνα που δώσατε εσείς οι πανεπιστημιακοί με τη σύνοδο πρυτάνεων και το Μεγάλο ΤΕΕ, καταφέρατε να γίνετε τα ΤΕΙ που απαξιώνατε.
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας κ. Πρύτανη του ΤΕΙ (πανεπιστημίου) Κοζάνης.
Ποτέ δεν είχε βάση 16000 το τμήμα στο ΤΕΙ. Η βάση του ήταν κάπου στο 5-6000.
δε διαβάζεις σωστά ή επιλέγεις να αγνοείς ότι αναφέρομαι στο 1988
Γιατί περιορίζεσαι στο 2018 επειδή σε βολεύει;
Είπα να περιοριστώ σε αυτόν τον αιώνα.
Μάλιστα… άρχισες το τσάμικο… καλά το πας!
Γιατί αναφέρεσαι στον προηγούμενο αιώνα, επειδή σε βολεύει;
Γιατί τα ιδρύματα δεν είναι χωρίς παρελθόν.
Εσύ δηλαδή φύτρωσες, δεν έχεις γονείς που σε μεγάλωσαν και σε διαπαιδαγώγησαν; Τα ιδρύματα κρίνονται στο σύνολό τους και όχι κατά μέρος. Ως εκ τούτου άσε τις πονηράδες.
Τόσο το χειρότερο για το “πανεπιστήμιο”, έγινε ΤΕΙ 1988…
χαχαχαχαχα!
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!
Μια χαρά είναι, τι θέλετε; Αυτά είναι τα πανεπιστήμιά μας, αυτοί είναι οι πνευματικοί μας άνθρωποι. Ο πιο ανεκδιήγητος υπουργός παιδείας από καταβολής ελληνικού κράτους, αφού διέλυσε την τεχνολογική εκπαίδευση, αφού απένειμε στις πενταετείς σπουδές ένα μαϊμού μεταπτυχιακό grecomaster που δεν δίνεται σε καμία χώρα του κόσμου προπτυχιακά, ούτε σε αφρικάνικη, οδηγεί τα πανεπιστήμια στην πλήρη απαξία.
Συγχαρητήρια κύριοι!
Ηπαρχουν και βρετανικά πανεπιστήμια που σου δίνουν την επιλογή για integrated master οπότε δεν ξέρω κατα πόσω το λες ελληνική εφεύρεση και αντιστοιχεί με πτυχίο επιπέδου 7 στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωπαϊκό ένωση ενώ ένα πτυχίο ΑΕΙ αντίστοιχη σε επίπεδο 6.
Άντε να πας για ψυχανάλυση σε ψυχολόγο του πανεπιστήμιου στη Φλώρινα με 11120 μόρια.
Μήπως οι παπάδες στις εκκλησιές είναι πιο αποτελεσματικοί ή τα κορίτσια της γειτονιάς στη διάρκεια του καφέ και της κοινωνικής ανάλυσης;
Μπερδεύεις την ΕΒΕ που ανακοινώθηκε με τη βάση εισαγωγής που θα διαμορφωθεί μετά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Δεν σημαίνει ότι αν πιάσεις 11120 μόρια θα περάσεις στο Τμήμα Ψυχολογίας. Θα συνεχίσεις να χρειάζεσαι τα περίπου 16000 περυσινά μόρια.
Το ίδιο και για τον άλλο σχολιαστή που αναφέρεται στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.
οψόμεθα…
Παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης στη Φλώρινα με 8300 μόρια.
Δηλαδή διόρισε αυτόν-ην τον δάσκαλο και βάλτον να μάθει γράμματα στο παιδί σου, να δείς 12 χρόνια μετά πού θα έχουν φτάσει οι βάσεις εισαγωγής…
Σκέφτομαι να επενδύσω μερικές δεκάδες εκατομμύρια σε ασφαλιστικά προϊόντα, άραγε να απευθυνθώ σε έναν διπλωματούχο του τμήματος “Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης” του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας; Αφού είναι διπλωματούχος πανεπιστημίου, θα μειώσει το ρίσκο και θα μου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την αποδοτικότερη επένδυση.
Καλό θα ήταν να πας σε έναν σύμβουλο επενδύσεων … Οικονομολόγο κατά κύριο λόγο και άσε τον Στατιστικολόγο να μελετάει τη Ρίζα κτλ ..
Τη ρίζα… Ποια ρίζα… Του κουνουπιδιού;
Χαχαχαχαχα!