kozan.gr: Αυτή είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τμήματα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – Οι «κόφτες» ανά πεδίο

14 Ιουλίου 2021
08:36

Ολοταχώς προς τις κρίσιμες ανακοινώσεις των Βάσεων 2021 κινείται η εκπαιδευτική κοινότητα, μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων και την ανάρτηση των βαθμολογιών.

Χθες το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά από τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων, από τα οποία μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα «στέρεα» συμπεράσματα για τη γενική επίδοση.

Οπως προέκυψε, στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις υπήρχαν μεγάλα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, μια εικόνα παρόμοια με το 2020.

Ο μαθηματικός-σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, παρουσίασε στο iefimerida.gr τους βαθμολογικούς «κόφτες», δηλαδή τις ελάχιστες βαθμολογίες που πρέπει να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι για κάθε πεδίο, προκειμένου να «προκριθούν» και να μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους.

Δείτε τον πίνακα για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με βάση τους πίνακες του Στράτου Στρατηγάκη

 

 

 

19 σχόλια

  • Λαμπρά!

    Το 1988 πέρασα στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Κοζάνης με περίπου 16000 μόρια. Τώρα για να περάσεις στο ίδιο τμήμα, που έγινε πανεπιστήμιο και καλά, χρειάζεσαι περίπου 14340 μόρια.

    Δηλαδή κ. Πρύτανη, μετά από τόσον αγώνα που δώσατε εσείς οι πανεπιστημιακοί με τη σύνοδο πρυτάνεων και το Μεγάλο ΤΕΕ, καταφέρατε να γίνετε τα ΤΕΙ που απαξιώνατε.

    Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας κ. Πρύτανη του ΤΕΙ (πανεπιστημίου) Κοζάνης.

  • Μια χαρά είναι, τι θέλετε; Αυτά είναι τα πανεπιστήμιά μας, αυτοί είναι οι πνευματικοί μας άνθρωποι. Ο πιο ανεκδιήγητος υπουργός παιδείας από καταβολής ελληνικού κράτους, αφού διέλυσε την τεχνολογική εκπαίδευση, αφού απένειμε στις πενταετείς σπουδές ένα μαϊμού μεταπτυχιακό grecomaster που δεν δίνεται σε καμία χώρα του κόσμου προπτυχιακά, ούτε σε αφρικάνικη, οδηγεί τα πανεπιστήμια στην πλήρη απαξία.
    Συγχαρητήρια κύριοι!

    • Ηπαρχουν και βρετανικά πανεπιστήμια που σου δίνουν την επιλογή για integrated master οπότε δεν ξέρω κατα πόσω το λες ελληνική εφεύρεση και αντιστοιχεί με πτυχίο επιπέδου 7 στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωπαϊκό ένωση ενώ ένα πτυχίο ΑΕΙ αντίστοιχη σε επίπεδο 6.

  • Άντε να πας για ψυχανάλυση σε ψυχολόγο του πανεπιστήμιου στη Φλώρινα με 11120 μόρια.
    Μήπως οι παπάδες στις εκκλησιές είναι πιο αποτελεσματικοί ή τα κορίτσια της γειτονιάς στη διάρκεια του καφέ και της κοινωνικής ανάλυσης;

    • Μπερδεύεις την ΕΒΕ που ανακοινώθηκε με τη βάση εισαγωγής που θα διαμορφωθεί μετά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Δεν σημαίνει ότι αν πιάσεις 11120 μόρια θα περάσεις στο Τμήμα Ψυχολογίας. Θα συνεχίσεις να χρειάζεσαι τα περίπου 16000 περυσινά μόρια.

      Το ίδιο και για τον άλλο σχολιαστή που αναφέρεται στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.

  • Παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης στη Φλώρινα με 8300 μόρια.
    Δηλαδή διόρισε αυτόν-ην τον δάσκαλο και βάλτον να μάθει γράμματα στο παιδί σου, να δείς 12 χρόνια μετά πού θα έχουν φτάσει οι βάσεις εισαγωγής…

  • Σκέφτομαι να επενδύσω μερικές δεκάδες εκατομμύρια σε ασφαλιστικά προϊόντα, άραγε να απευθυνθώ σε έναν διπλωματούχο του τμήματος “Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης” του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας; Αφού είναι διπλωματούχος πανεπιστημίου, θα μειώσει το ρίσκο και θα μου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την αποδοτικότερη επένδυση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.