Συνάντηση στο χώρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ πραγματοποιήθηκε μεταξύ του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Νικόλαο Συλλίρη, την Αντιπρόεδρο Μπάγκαβου Ευαγγελία και τον πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Στέργιο Κιάνα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης και στις επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρει στη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.
Αίτημα του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ είναι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα χρόνια και αυτό μπορεί να γίνει με την συνέχιση της λειτουργίας τουλάχιστον τριών από τις πέντε λιγνιτικές μονάδες, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ΣΗΘΥΑ που θα γίνουν στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς.
Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΔΜ ανέφεραν ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης και συμφώνησαν ότι τα εν λόγω ζητήματα-αιτήματα, αποτελούν υποχρέωση της ΔΕΗ, της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την Περιοχή, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τα αιτήματά τους, μέσω του θεσμικού τους ρόλου.
Ο Τολιόπουλος σε αγρανάπαυση βρίσκεται;;
Της ΔΕΗ υποχρέωση από που και ως που;
Αν δεν αναφέρει στη σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ τίποτα πέρι απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας, η ΔΕΗ δεν έχει καμία υποχρέωση.
Οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης/αποχέτευσης/τηλεθέρμανσης ας κοιτάξουν λίγο τι κάνουν οι αντίστοιχες επιχειρήσεις σοβαρών χωρών.
Και για να σας λύσω την απορία, σε σοβαρές χώρες, δεν προσφέρουν απλώς ύδρευση, αλλά είναι παραγωγοί και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, προμηθευτές φυσικού αερίου, παραγωγοί και προμηθευτές θερμικής ενέργειας (τηλεθέρμανσης δηλαδή).
Αυτό όμως για να γίνει θέλει δουλειά. Δουλειά από τους εργαζόμενους και καμία παρέμβαση από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.
Στην Ελλάδα όμως, ούτε οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν αλλά και η κάθε δημοτική αρχή θέλει να διορίζει το ΔΣ αυτών των επιχειρήσεων.