Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του σχεδιασμού 2015-2020, που οργάνωσε το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα.
Τα αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μικρών αλσυλλίων, δίπλα στους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων, με τις νέες γενιές να συμβάλλουν σε μια πλούσια περιβαλλοντολογική κληρονομιά.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και στηρίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τις τοπικές κοινότητες και συμμετέχουν οι μαθητές των Γυμνασίων της ΠΕ Κοζάνης.
Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου με τη δεντροφύτευση στην Αιανή και θα συνεχιστεί ξανά τον Οκτώβριο.
Στόχος της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, είναι να συνδιαμορφωθεί κουλτούρα περιβαλλοντικής ευθύνης στους πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο στη νέα γενιά και ιδιαίτερα στα παιδιά.
«Προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον» τόνισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλίας Κάτανας, ενώ ευχαρίστησε δημοσίως όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν και συνεισφέρουν στις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δράσεις.
Στον Αιλια Κοζάνης πρέπει να γίνει.
Κάποτε ήταν δάσος ολο το βουνό με πεύκα έλατα καστανιές βελανιδιές.. και κάηκε.
Έγινε αμέσως δεντροφύτευση αλλά επειδή το βουνό είναι απότομο δεν κράτησε το χώμα και τα νεαρά δέντρα…… έμειναν μόνο στη δεξιά του πλευρά κάτω πεύκα.
Και δεν ξαναέγινε δεντροφύτευση.
Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια και η φύση μόνη της προσπαθεί να ξανακάνει δάσος…..
Καλό είναι να κάνουμε δεντροφύτευση σε όλο τον Αιλια.
Μηπως να κανατε καμια δεντροφυτευση στον Δημο Ελλησποντου και γενικα γυρω απο τον ΑΗΣ Αγ Δημητριου;;; Εκει υπαρχει αμεση αναγκη!! Αν φυσικα αφησουν τιποτα τα κατσικια, προβατα κλπ τα οποια εχουν ανεξελεγκτα και καταστρεφουν τα παντα