Τα πράγματα είναι απλά! Ο Συντονιστής Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας Νικος Σαμαρας, εξέφρασε με απλά λόγια (δείτε εδώ) αυτά που σκέφτεται ο καθένας μας από μέσα του και να του εκφράσω δημόσια τα Συγχαρητήριά μου, πρώτα ως πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας – Κοζάνης και μετά ως Ιατρός και τέλος ως Ειδικός Καρδιολόγος, για την άποψή του ως προς την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην περιοχή μας.Προσωπικά, έχω εκφράσει ουκ ολίγες φορές την θετική άποψή μου επί του θέματος και ως Ειδικός Καρδιολόγος που έχω αντιμετωπίσει Ισχαιμικά επεισόδια, αναγκάστηκα λόγω συνθηκών να τα αντιμετωπίσω με τη Καρδιολογία της δεκαετίας του ’90…ενώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα διάφορα συνέδρια που συμμετέχω μιλάμε για Καρδιολογία σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Συστάσεις του 21ου αιώνα…όσο πιο άμεση διενέργεια Στεφανιογραφίας… γιατί όπως για ορισμένους “ο χρόνος είναι χρήμα” έτσι και για τους Εμφραγματίες-Καρδιοπαθείς “όσο λιγότερο χρόνος χρειάζεται για την διενέργεια στεφανιογραφίας τόσο περισσότερο μυοκάρδιο σώζεται και λιγότερες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπλοκές αποφεύγονται”. Θα μπορούσα να αναλύσω την περιπέτεια οποιουδήποτε συμπολίτη μας και των συγγενών του με ισχαιμικό επεισόδιο με πιο πολλές λεπτομέρειες και πιο γλαφυρό τρόπο…Αποτελεί άξιον λόγου που ένας συνάδερφος άλλης ειδικότητας εκφράζει αυτήν την άποψη…ενώ θα μπορούσε κάλλιστα οποιοσδήποτε συνάδερφος Καρδιολόγος να αναφερθεί επί του θέματος αυτού. Αλλά το περίμενα από τον συγκεκριμένο άτομο που Διευθύνει μία Ορθοπεδική Κλινική πρότυπο και υπόδειγμα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας μαζί με την ομάδα του.
Το κυριότερο είναι να μην κοιτάμε να “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” και να γινόμαστε εμείς καλύτεροι…να προσπαθήσουμε να έρχονται και να μένουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο και όχι να τους “διώχνουμε” με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ή να τους φέρνουμε εμπόδια για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα κάποιων. Και όταν βρίσκουμε συναδέρφους να τους τοποθετούμε στο πόστο που είναι πιο αποδοτικοί… και όχι να τους βαφτίζουμε όπως θέλουμε ή όπως μας συμφέρει. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε… βγάζοντας απέξω τα συμφέροντά μας και οι τοπικοί υπεύθυνοι να βοηθήσουν την περιοχή μας γιατί πρέπει να λειτουργήσουμε σαν ομάδα, ο καθένας μας χρειάζεται την βοήθεια του άλλου και κάποια στιγμή ενδέχεται να βρεθούμε εμείς οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο με Καρδιολογικό πρόβλημα.
ε πως αλλιως θα φυγει ο κοσμος για το κεντρο.
Δεν έχω καταλάβει γιατί ο κ. Κουλούρης ο οποίος κα την γνωρίζει πάρα πολύ καλά δεν αναφέρει καθόλου , την πλήρη πρόταση του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής κ.Λαμπρόπουλου, για τη πλήρη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής καθώς και τη λειτουργία “αιμοδυναμικού εργαστηρίου”,δηλαδή στεφανιογράφου, την οποία έχει καταθέσει εδώ και χρόνια, η καρδιολογική κλινική και η στεφανιαία μονάδα, οπως αναβαθμίστηκε και μεταφερθήκε από τον κ. Λαμπρόπουλο σίγουρα δεν είναι συνθήκες 1990. Γιατί κ. Κουλούρη δεν αναφέρατε κουβέντα????
Εγω χρονια φωναζω. Στην Κοζανη πηγαν και βαλανε 16ρι αξονικο δηλαδη τεχνολογια πριν 24 χρονια και στην Λαμια (ορθως) και αλλου βαλανε 64 Multislicer. Tωρα αρχιζουν και βαζουν 128ρια στα μεγαλα νοσοκομεια.
Επι διοικήσεως Χιωτιδη.
Ως γνωστόν με 16ρι δεν κανεις αξονικη στεφανιογραφια και αλλα πολλά.
Δεν σας ακουσα ποτε γιατρε ουτε εσας ουτε κανεναν απο την κλινικη Σας να διαμαρτυρθεί.
Τα ισχαιμικα προλαβανονται και αντιμετωπιζονται με ολα τα μεσα της τεχνολογιας. Εννοειται ενα αιμοδυναμικο το θελει η περιφερεια μας οπως και νευροχειρουργικη κλινική.
Crying over spilled milk?
εκτος απο διαπιστωσεις, θα ακουσουμε και λυσεις????
Ποιος εμποδιζει τη λειτουργια του αιμοδυναμικου τμηματος;Γραψτετο για να μαθει ο κοσμακης που τους πληρωνει με τη φορολογια του.
Αν γίνει αιμοδυναμικό στην Κοζάνη, δεν θα χρειάζεται να καλέσεις ειδικό ασθενοφόρο απ’ το Διαβαλκανικό. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνετε; Κι όποιος ζήσει έζησε, όποιος πεθάνει πέθανε.