Ίδρυση κοινού ερευνητικού κέντρου μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του China Three Gorges University

1 Δεκεμβρίου 2021
12:40

Την ίδρυση κοινού ερευνητικού κέντρου με την ονομασία Greece and Eastern Mediterranean Research Center (GEMRC)” υπέγραψαν διαδικτυακά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών σχέσεων του China Three Gorges University (CTGU), Dr. XI Jing.

Μέσω του κοινού ερευνητικού κέντρου GEMRC τα δύο Ιδρύματα συμπράττουν για την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής συνεργασίας στην επιστημονική έρευνα, την κατάρτιση του προσωπικού, την ενδυνάμωση των πολιτισμικών ανταλλαγών και την εκπόνηση κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. To GEMRC θα λειτουργήσει αρχικά στην Κίνα με έδρα την επαρχία Hubei και σε δεύτερο χρόνο σχεδιάζεται η λειτουργία του και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Η συμφωνία για την ίδρυση του κοινού ερευνητικού κέντρου ήρθε ως αποτέλεσμα του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων στις αρχές του έτους, με επισπεύδον το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Ήδη μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις για την υποδοχή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φοιτητών από την Κίνα προκειμένου να φοιτήσουν στην Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, το κινεζικό Πανεπιστήμιο προσφέρει στους φοιτητές του ΠΔΜ υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς δίδακτρα στα προγράμματα σπουδών Master of Public Administration and International Relations.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχουν αναληφθεί για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του ΠΔΜ. Παράλληλα, λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το China Education Association for International Exchange (CEAIE), τον εθνικό φορέα εκπαιδευτικής διεθνοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων των δύο χωρών.

11 σχόλια

  • Η Περιστέρα κάποτε ονομάστηκε “καθηγήτρια” στο εν λόγω …πανεπιστήμιο κι έπειτα έγινε επισκέπτρια “καθηγήτρια” σε ένα πανεπιστήμιο του Πεκίνου (μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για τον Πειραιά).

    Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο… γεμίσαμε με Marco Polo στην Κοζάνη!

    χαχαχαχαχα!

    • εμπεριστατωμένα επιχειρήματα … απλά ήθελες να γράψεις κάτι.
      περίμενες εσύ να έρθει η Κίνα εδώ και η Κοζάνη να πάει στην κίνα? έλα πες αυτό περίμενες. έλα που δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από την μία μέρα στην άλλη

      • ΤΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΥΡΙΕ;ΑΛΛΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΡΕΥΝΑ.Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ;ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ” ΑΝΩΝΥΜΙΑ = ΦΟΒΙΑ.

  • Αυτοί οι κινέζοι ερευνητές, με τους επιστήμονες που περνάνε κάτω από τη βάση θα συνερευνήσουν;

    Τη νέα χρονιά με ποια βάση θα περάσουν οι “φοιτηταί” του …”πανεπιστημίου” δυτικής Μακεδονίας; Έγινε το μαγειρείο ή ακόμη ψάχνουν τη συνταγή;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.