Ανακοίνωση αγροτών του Δρεπάνου: “O δήμαρχος μίας πόλης έχει στα χέρια του μία πρόταση για περίπου ενάμιση μήνα και δεν έχει γνώση ή κάποιες πληροφορίες;”

13 Ιανουαρίου 2022
20:12

 

Μετά από δύο μέρες κινητοποιήσεων για να αποτραπεί η άδικη και παράνομη αρπαγή του αγροτεμαχίου 850 ή αλλιώς Ζευαγαρολίβαδο από το οποίο ζούνε τις οικογένειές τους 44 αγρότες και την σημερινή συνάντηση με τον δήμαρχο, το συμπέρασμα είναι πως κύριος Μαλούτας δεν ενδιαφέρεται καθόλου όχι μόνο για τους γεωργούς αλλά και τους κατοίκους του Δρεπάνου. Στην σημερινή συνάντηση αναφέρθηκε στο ότι εμείς τον διώξαμε από το Δρέπανο ενώ υπάρχει αναρτημένο βίντεο που τον καταγράφει με ξεκάθαρη απροθυμία από την δίκη του πλευρά να ψάχνει την παραμικρή αφορμή για να αποχωρήσει υποτίθεται θιγμένος. Ακόμη, αναφέρθηκε στο ότι ο ίδιος μας δέχτηκε στο γραφείο του (το οποίο συνέβη στις 03/12/2021) αλλά ξεχνάει τον τρόπο και την συμπεριφορά του η οποία ήταν άκρως απαξιωτική και επίσης, από την στιγμή που είναι εκλεγμένος είναι υποχρεωμένος να δέχεται πολίτες στο γραφείο του ( τον ψάχναμε για μήνες και ήταν άφαντος ). Μας μείωσε και τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο για την επικείμενη επένδυση. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το πότε κατατέθηκε η επενδυτική πρόταση η απάντηση του ήτανε στις 20/10/2021. Δηλαδή, ο δήμαρχος μίας πόλης έχει στα χέρια του μία πρόταση για περίπου ενάμιση μήνα και δεν έχει γνώση ή κάποιες πληροφορίες;;;

Επίσης, σήμερα είπε ότι οι αγρότες που δουλεύουν το Ζευαγαρολίβαδο είναι 25 άτομα ενώ πριν από κάποιο διάστημα υποστήριζε ότι είμαστε 4 – 5 ούτε τα λεγόμενα του δεν θυμάται.

Επιπρόσθετα, κατόπιν διαδικτυακής έρευνας από τον ίδιο τον δήμαρχο, η οποία όμως δεν μας διευκρίνησε ποια είναι αυτή έρευνα, αποφάνθηκε χωρίς την παραμικρή αιδώ ότι στο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιάσει αυτά που θέλει και ανέφερε τα θερμοκήπια στην Δράμα ξεχνώντας όμως να αναφέρει το θερμοκήπιο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας που ρημάζει μέσα σε σκουπίδια και έλη αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους και ταυτόχρονα να χρωστάει και στην Alpha Bank μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, τον έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα χωρίς να λάβουμε την παραμικρή απάντηση, γιατί το εύφορο και γόνιμο αγροτεμάχιο 850 συνολικής έκτασης 450 στρεμμάτων να μετατραπεί σε θερμοκήπιο από την στιγμή που μία τέτοιου είδους επένδυση δεν απαιτεί αροτραία γη;;;

Ο ίδιος ο Μαλούτας κάποτε είχε πει δεν βάζω την υπογραφή μου σε παραγωγικά χωράφια.

Στην παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου στο κοβεντάρειο με μπροστάρη τον κύριο Αμανατίδη, η οποία διήρκησε δύο ώρες, ο μηχανικός αφιέρωσε μόλις 20 λεπτά για το θερμοκήπιο που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα καταλαμβάνει την μισή από τη συνολική έκταση των στρεμμάτων και στην υπόλοιπη ώρα αναφέρθηκε στο εργοστάσιο που θα καίει πλαστικά και λάστιχα!!! Και όλα αυτά θα συμβούν σε μία έκταση 450 στρεμμάτων εύφορης γης;;;

Όσον αφορά τον υποψήφιο επενδυτή ενώ υποτίθεται ότι θέλει να μοιράσει εκατομμύρια ευρώ παρόλαυτα στην παρουσίαση χρησιμοποίησε έναν μηχανικό οποίος έλεγε ξανά και ξανά “δεν γνωρίζω μιλήστε με τον επενδυτή”. Εντάξει το μήνυμα ελήφθη και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της υποτιθέμενης επένδυσης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρθηκε στους γεωπόνους που θα δουλεύουν στο θερμοκήπιο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χωρίς καμία ντροπή τους παρομοίωσε ως σκυλιά που θα προσέχουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Όποιος από τους εργαζομένους συμπληρώσει δύο κίτρινες κάρτες στην τρίτη καίγεται και απολύεται. Επίσης, ακούστηκε μέσα σε όλη αυτήν την παράνοια ότι θα υπάρχουν και παιδικοί σταθμοί για να είναι οι μητέρες με τα παιδιά τους και οι εργαζόμενοι θα ακούνε μουσική για να μην τους αποσπάται η προσοχή.

Δηλαδή, εν ολίγοις μέσα σε αυτά τα 450 στρέμματα θέλουν να δημιουργήσουν ένα συνοθύλευμα Μανωλάδας, ΧΥΤΑ και Disneyland.

Τέλος, ο ίδιος ο μηχανικός ανέφερε, “εμείς εύφορα χώματα δεν θέλουμε, καλλιεργούμε μισό μέτρο πάνω από την γη”. Για ποιο λόγο άρα να καταστρέψουμε 450 στρέμματα που χρησιμοποιούνται για δυναμικές καλλιέργειες;;;;;;

Ευχαριστούμε, κύριε Αμανατίδη δεν ξεγελιόμαστε από τα καθρεφτάκια σας και δεν ξεπουλάμε τη γη των προγόνων μας.

Αγρότες και κάτοικοι Δρεπάνου

33 σχόλια

  • Καλοπροαίρετα
    Μαζί σας είμαι ως προς την ουσία
    1) Γόνιμα χωράφια δεν τα παραδίδεις για εγκαταστάσεις υδροπονίας (Μπορεί να γίνει ακόμα και σε τσιμέντο εξοφλημένο ορυχείο λατομείο κλπ . Το ίδιο ισχύει και για της «καλλιέργειες Λαμπόγυαλων» Ηλιακά.
    2) Σε τόσο μεγάλης έκτασης βιομηχανικές καλλιέργειες όπως αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας έχει και οι φόβοι Μανωλάδας, ΧΥΤΑ είναι δικαιολογημένοι .
    Όμως με μπερδεύουν οι αριθμοί και ο λογαριασμός δεν βγαίνει Δηλαδή, εν ολίγοις μέσα σε αυτά τα 450 στρέμματα ζούνε τις οικογένειές τους 44 αγρότες, δηλαδή η οικογένεια καρπώνεται 10,22 στρέμματα. Και το ερώτημα είναι εκτός από τον Κρόκο υπάρχει στην περιοχή άλλη τόσο δυναμική καλλιέργεια που με 10,22 στρέμματα δίνει τα ετήσια προς ζην σε μια οικογένεια; Εάν υπάρχει και θέλουνε να την καταστρέψουνε είναι εγκληματίες. Εάν δεν υπάρχει συμβαίνει και συμβαίνει κάτι άλλο κάποιοι ψεύδονται.

    • Κάθε γεωργός βάση νόμου δικαιούται σε δημοπρασία να διεκδικήσει 10,4στρ. Μόνο με 10 στρέμματα καλλιέργειας σαφώς και δεν ζεις. Γύρω από αυτά τα στρέμματα όμως βρίσκονται πομονες, και επενδύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς ίχνος υπερβολής. Πολλές φορές γεωργοί αναμεταξύ τους ανταλλάσουν κομμάτια γης ώστε να δημιουργήσουν ενιαίες πλάκες γιατί έτσι είναι πολυ πιο εύκολο για τις δουλειές τους. Εάν αρπάξουν αυτά τα στρέμματα, θα υποβιβαστούν επενδύσεις και γενικώς θα διαταραχθεί όλη η σκακιέρα και στον υπόλοιπο κάμπο. Επίσης κανείς δεν μας λέει πως αν εισβάλουν εκεί μέσα δεν θα θελήσουν να διαλύσουν και περαιτέρω εκτάσεις.

    • Καλοπροαίρετα…
      Τα νούμερα είναι οπως τα λες 44 άτομα από 10 στρέμματα…
      Λογο οτι δεν υπάρχει αναδασμος στην περιοχή γίνονται ανταλλαγές αναμεταξη τον αγροτών ώστε να μεγαλώσουν τα τεμάχια..που αυτο βοηθάει και στο κόστος παραγωγής και σε ευκολία για μεγάλες καλλιέργειες οπως η πατάτα που ειναι το μονο προϊόν αυτην την στιγμή στην περιοχή που έχει απομείνει..

    • Ο Αμανατίδης και ο Μαλούτας σας μίλησαν με ειλικρίνεια . Εσεις οι δέκα μας έχετε τρελανει στο παραμύθι. Δεν σας πιστεύουμε. Έχετε οικιοποιηθεί κρατική γη και την παρουσιάζεται ως την πιο ευφορη του πλανήτη και δική σας. Πείτε την αλήθεια και μην αλαλαζεται. Ευτυχώς που υπάρχουν ειλικρινείς Δρεπανιώτες και μας έχουν πει τι παίζει.

      • Έτσι λες εσύ…και ξέρεις πως μας λενε που θα μας βρεις για να μάθεις πως είναι αλήθεια.Ναι είναι τα πιο εύφορα.οχι δεν είναι δημόσια γη. Κόπους χρόνον και λεφτά σε επενδύσεις δεν τα πετάμε. έχουμε μετρηθεί και έρχονται και άλλα εσύ να μετράς 10..που όλος τυχαίος ξέρουμε ποιοι θέλουν να λένε 10…

      • Ε αφού είμαστε 10 ας μαζέψεις 11 απέναντι μας να σταματήσουμε να λέμε και να τα μαζέψουμε με κάτω το κεφάλι…τους 5 τους έχεις εύκολους εσύ μαλουτας κιτιδης Θεόφιλος Αμανατίδης εκτός αν έχω την τιμή να συνομιλώ με έναν εξ αυτών.

    • Τη μου λέτε κ. Ηλιάνα με τους αριθμούς ;;; Εφόσον είναι τόσο εύκολο γιατί δεν πάνε οι «επενδυτες», αλήθεια επενδυτες που δημιούργησαν μια νομική μορφή «επιχείρηση» τη λένε ο κ. Βουλευτής και ο κ. Δήμαρχος λίγες μέρες πριν , συνεπώς επιχείρηση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑΤΙ ;; Δεν συμφωνεί ο «επενδυτής» να πάει 2 χιλιόμετρα πιο μακρία από στο σημείο που του προτείνει συνολικά ο πρόεδρος και η κοινωνία του Δρεπάνου.
      Γιατί θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος για να συνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει στην Καρδιά.
      Ερώτημα: Αλήθεια υπάρχει γεωπόνος που λέει ότι για να λειτουργήσει παραγωγή με το συγκεκριμένο τρόπο χρειαζετε ΕΥΦΟΡΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ;;;

    • Σε ευχαριστούμε Ηλιάνα και οι απαντήσεις σου είναι οι εξής.
      1) περιμετρικά του αγροτεμαχίου υπάρχουν πομονες άρδευσης οι οποίες στοιχίζουν ακριβά και ιδιαίτερα για αγρότες. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει καλλιέργεια.Με την επένδυση αυτή το μέλλον τους είναι το λιγότερο αβέβαιο στο ήδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα από τα ορυχεία.
      2)με 10στρ γίνονται αλλαγές ώστε να δημιουργηθούν πλάκες 20-30στρ που χρειάζεται για την καλλιέργεια πατάτας.

    • 3)δεν ζούμε στην Λάρισα και δεν υπάρχουν εδώ μεγάλο αγρότες.Δεν υπάρχουν αγρότες με 500στρ στάρια. Οι δυναμικές καλλιέργειες όπως αυτή της πατάτας δεν ξεπερνούν τα 20-40στρ ανά αγρότη.
      4) άμεσα θιγμένοι οικονομικά επίσης είναι και οι κτηνοτροφικές μονάδες που είναι στα 20-100-500μετρα από εκεί όπως και οι λοιποί αγρότες καθώς με την καύση πλαστικών και λάστιχου έχουν ακόμα έναν λόγο να φοβούνται για το προϊόν τους.
      Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά και με την ιστορία της έκτασης αλλά και με το τι συμβαίνει για τον τόπο η επένδυση αυτή μπορείς να εξετάσεις παλαιότερες αναρτήσεις ανακοινώσεις.

    • Στην πατάτα χρειάζονται 20με30 στρέμματα άρα τα 10 μεγάλη έκταση.Εκει Περιμετρικά υπάρχουν πολλές πομονες που πάνε άχρηστες.Δεν υπάρχουν μεγαλοαγροτες εδώ, δεν είμαστε Λάρισα. επίσης η γη και τα χώματα αυτά είναι τα παραγωγικοτερα στην δ. Μακεδονία

  • Δήμαρχε και εσένα ακουστικά σε βάζουν να φοράς στο γραφείο σου και ανεβάζεις την παραγωγικότητα σου; Ίχνος ντροπής δεν σας έμεινε πια;;;

  • Τέλος πάντων, σήμερα ο δήμαρχος αιφνιδιάστηκε και φάνηκε. Στην πρώτη συνάντηση με την επιτροπή αγροτών, τους οποίους τους απέφευγε μήνες τεχνιεντως, όταν τους δέχτηκε, ήταν καθισμένος στην καρέκλα του (που μάλλον δεν συνειδητοποιεί πως δεν του ανήκει), δεν υπήρχε καμία επαφή ούτε καν με τους συνδετημονες, κολλημένος στην οθόνη του υπολογιστή του με το ποντίκι να κάνει κλακ-κλακ.
    Σήμερα ήταν όρθιος, είχε εκνευρισμό μέσω μικροκινησεων, εκτέθηκε στην κάμερα όταν του ξέφυγε ότι “θα παρουσιάσει αυτά που ο ίδιος θέλει” και επίσης κατέβασε τη μάσκα του γιατί πιέστηκε ψυχολογικά και μάλιστα ήπιε νερό λόγω αυτού. Στην υγειά μας!!! Α! Και κάτι άλλο. Οι αγρότες είναι 44!!!

  • Σαράντα τέσσερις αγρότες νέμονται κατά τα λεγόμενά τους 450 στρέμματα τα οποία καλλιεργούν κυρίως με σιτάρι και καλαμπόκι και αν τα χάσουν χάνονται. Μάλιστα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    • Λοιπόν άκου άσχετε κοινωνικά άνθρωπε. Και σου κάνω χάρη που σου τα αποσαφηνίσω βραδιάτικα. Τα στρέμματα αυτά είναι τα πιο εύφορα της περιοχής. Σε αυτά καλλιεργούνται πατάτα. Οι αγρότες πέριξ της έκτασης αυτής έχουν πομονες και άλλες επενδύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Εάν αρπάξουν αυτά στρέμματα θα υπάρξει πρόβλημα και παραδίπλα. Επίσης, με αυτά τα χωράφια γίνονται ανταλλαγές μεταξύ των αγροτών ώστε να δημιουργήσουν ενιαίες πλάκες χωραφιών ώστε να τα δουλεύουν πιο εύκολα. Εάν χαθεί αυτή η έκταση διαταράσσεται η εδαφική σκακιέρα σε όλο τον υπόλοιπο κάμπο. Τέλος, εάν δεν ήταν τόσο σημαντικά για εμάς, ποιος ο λόγος να μπαίνουμε σε τόσο μεγάλο κόπο να τα υπερασπιστούμε;;;

    • Θα σε παρακαλούσα να μην χλευάζεις έτσι εύκολα..δεν υπάρχουν στάρια και καλαμπόκι σε αυτή την έκταση. μπορείς απλά να ανατρέξεις για ενημέρωση στα κενά που έχεις…έτσι δεν θα χρειαστεί να γίνεσαι γραφικός.

    • Λοιπόν επειδή μάλλον εσείς αντιμετωπίζετε με κωμικοτητα την κατάσταση, ως ένα άλλο ανέκδοτο, εγώ όμως θα σας απαντήσω σοβαρά. Σε αυτά τα χωράφια, που είναι τα πιο εύφορα της περιοχής καλλιεργείται πατάτα. Αν δοθούν, χάνονται πομονες που βρίσκονται γύρω από την συγκεκριμένη έκταση και απαξιώνονται και λοιπές επενδύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Επηρεάζεται επίσης και ο υπόλοιπος κάμπος γιατί έτσι αλλάζουν όλα τα δεδομένα ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ των αγροτών. Επίσης, εάν συμβεί αυτό, τα δικά μου συμφέροντα, του συζύγου μου και του αδερφού μου θίγονται τόσο άμεσα, που πλέον δεν αξίζει η ενασχόληση μας με τα χωράφια και ίσως κοιτάξουμε την εναλλακτική της μετανάστευσης. Καταλαβαίνετε τώρα πόσης αναισθησίας χρήζει το σχόλιο σας;

    • Ενώ αν πάνε οι κύριοι που προτείνει ο Βουλευτής ο Δημαρχος δύο χιλιόμετρα πιο πέρα σε έκταση που προτείνει το χωριό , μη έφορη καλλιεργήσιμη τι θα γίνει??? Θα χρειαστούν παραπάνω χρήματα για να συνδεθούν με το δύκτιο γιατί ουσιαστικά ρεύμα θα παράγουν.
      Ο κύριος που προτείνει ότι πρέπει να γίνει σίγουρα στα συγκεκριμένα χωράφια είναι σίγουρα γεωπόνος????
      Γιατί σίγουρα η υδροπονία δεν χρειάζεται έφορη καλλιεργήσιμη γη.

      Βέβαια γράψεις δε γράψεις οι φίλοι γι αυτό είναι να μην ανεβάζουν.

      Υδροπονία
      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
      Μετάβαση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

      Η υδροπονία (από τις ελληνικές λέξεις ύδωρ – νερό και πόνημα – έργο) είναι μία τεχνική καλλιέργειας φυτών εκτός εδάφους[1], κυρίως στα αδρανή υποστρώματα. Οι θρεπτικές ουσίες απαραίτητες για την ανάπτυξη των φυτών δεν περιέχονται στο υπόστρωμα στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό, όμως παρέχονται μέσω θρεπτικού διαλύματος[2].

      Η υδροπονία δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε τις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται το φυτό – να ρυθμίζουμε το πρόγραμμα θρέψης του φυτού, θερμοκρασία και υγρασία του χώρου που περιβάλλει την ρίζα. Επίσης εφόσον το υπόστρωμα είναι αδρανές, δηλαδή στερεώνεται τις θρεπτικές ουσίες, απουσιάζουν και παθογόνοι μικροοργανισμοί και άλλοι εχθροί. Επιπλέον στο υπόστρωμα δεν αναπτύσσονται τα ζιζάνια που με τη σειρά του συνεπάγεται στην μηδενική χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων.

      Όλα τα υδροπονικά συστήματα διακρίνονται στις δύο ομάδες: κλειστές όπου το θρεπτικό διάλυμα ανακυκλώνεται και ανοικτά στα οποία το θρεπτικό διάλυμα που περισσεύει χάνεται στο έδαφος.
      Πηγή βικιπαίδεια .

      Καλλιέργεια του μαρουλιού που χρησιμοποιεί το σύστημα καλλιέργειας σε λεπτό στρώμα θρεπτικού διαλύματος

  • 3)δεν ζούμε στην Λάρισα και δεν υπάρχουν εδώ μεγάλο αγρότες.Δεν υπάρχουν αγρότες με 500στρ στάρια. Οι δυναμικές καλλιέργειες όπως αυτή της πατάτας δεν ξεπερνούν τα 20-40στρ ανά αγρότη.
    4) άμεσα θιγμένοι οικονομικά επίσης είναι και οι κτηνοτροφικές μονάδες που είναι στα 20-100-500μετρα από εκεί όπως και οι λοιποί αγρότες καθώς με την καύση πλαστικών και λάστιχου έχουν ακόμα έναν λόγο να φοβούνται για το προϊόν τους.
    Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά και με την ιστορία της έκτασης αλλά και με το τι συμβαίνει για τον τόπο η επένδυση αυτή μπορείς να εξετάσεις παλαιότερες αναρτήσεις ανακοινώσεις.

      • Κουμάντο στις δικές σου δουλειές. Αν δεν παθαιναμε θα καθόμασταν στα ζεστά μας σπίτια ή κάναμε άλλες δουλειές! Αναίσθητοι, δεν ντρέπεστε να κάνετε τέτοια σχόλια!!!

      • Αναισθητε! Δεν ντρέπεσαι να μπαίνεις στον κόπο να πληκτρολογείς τέτοια λόγια; Εάν δεν βλαπτονταν τόσο κατάφορα άδικα οι δουλειές μας και η καθημερινότητα μας, θα μπαίναμε σε τόσο κόπο; Για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων δεν το ακούσατε; Ίχνος ενσυναίσθηση δεν υπάρχει πάνω σας;

  • Να σε πω κ γω ένα ωραίο ανέκδοτο…..
    Ένας Αθηναιος Μεγάλο επιχειρηματίας θέλει 200 στρέμματα για να βάλει ντομάτες κ αγγούρια κ άλλα 250 στρέμματα αβατζο για να κάνει εργοστάσιο ρευματος απο πλαστικά κ λαστιχα.

  • Δε θέλουμε υδροπονία, δε θέλουμε φωτοβολταϊκά,δε θέλουμε ανεμογεννήτριες, δε θέλουμε λιγνίτη,δεν θέλουμε ιατρική συμβουλή (εμβόλιο). Πέρα από δωρεάν παροχες ,όπως νερό,ρευμα, τηλεθέρμανση, επιδόματα covid τι στο λουτσο θέλουμε. Που θα δουλέψουν τα παιδιά μας.

    • Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως δεν θα είχατε πρόβλημα να δουλέψουν τα παιδιά σας σε μια επιχείρηση φορώντας ακουστικά, και να έχουν από πάνω τους Κέρβερους να τους φυλάνε, όχι δική μου έκφραση, δια στόματος εκπροσώπου της εταιρείας, μάλιστα τους χαρακτήρισε ως “σκυλιά” που θα ελέγχουν τους εργαζόμενους, όλα αυτά σε παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο, είναι αναρτημένα και στο kozan.gr για του λόγου το αληθές, και παραδίπλα να υπάρχει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων. Κύριε μου, χωρίς ίχνος ειρωνίας, είστε με τα καλά σας; Αυτό δεν είναι επιχειρηματικότητα. Επίσης, ξέρετε υπάρχουν δουλειές στο Ζευγαρολιβαδο και μάλιστα προσεδοφορες και αυτές πάνε να αρπάξουν. Μην μας παρουσιάζετε ως τεμπέληδες που περιμένουμε επιδόματα. Κυρανακη και Γεωργιάδη να μην παρακολουθείτε και πολύ γιατί επηρεάζεται το κοινωνικό σας ένστικτο προς μια γενικότερη αναισθησία.

      • Πολύ σωστή και καίρια η επισήμανση σας. Κτηνοτρόφοι του Δρεπανου που εκτρέφουν ζώα ελευθέρας βοσκής αντιμετωπίζουν το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα στο ότι έχουν απομείνει με 2 μόλις πλαγιές να βόσκουν τα κοπάδια τους γιατί έχουν “φυτρώσει” παντού φωτοβολταϊκά.

  • Η λογική σας με ξεπερνάει!!! Είναι του τύπου “μα αν δεν καούν δάση πως θα κάνουμε καζίνα και ξενοδοχεία να δουλέψει ο κόσμος”; Συνειδητοποιείτε τι γράφετε πραγματικά;;; Διαβάσατε το κείμενο πιο πάνω ή σκρολαρατε κατευθείαν απλά για να γράψετε κάτι το ανυποστατο; Αυτά τα χωράφια καλλιεργούνται, είναι εύφορα, ήδη ζουν πάνω από 200 ανθρώπους, από εκεί. Ας πάει το υδροπονικο λίγο πιο πέρα. Γιατί δεν το κάνουν;;; Και οι υπεκφυγές του Μαλουτα όλους αυτούς τους μήνες; Οι συνθήκες με τις οποίες θα δουλέψουν εκεί οι άνθρωποι τις διαβάσατε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι