Με 70 ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή διημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» που πραγματοποιήθηκε στις 29 & 30 Ιανουαρίου 2022. Η διημερίδα τελέσθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ.
Εισηγητές από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη (Βερολίνο, Μόναχο, Βελιγράδι, Βιέννη, Γρανάδα, Λονδίνο, Μόσχα, Νοβοροσίσκ, Μαριούπολη, Οδησσό, Κορυτσά), την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά και την Αφρική έθιξαν ζητήματα που αφορούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας συζητήθηκαν μέθοδοι διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και παρουσιάστηκαν διαθεματικά προγράμματα για την ελληνική γλώσσα. Δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε συμμετέχοντες από πολλές εκπαιδευτικές εστίες του ομογενειακού ελληνισμού να ανταλλάξουν απόψεις, δημιουργικές ιδέες και εκπαιδευτικές πρακτικές.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Παναγιώτης Πασσάς, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ, κ. Γιώργος Βλάχος, η Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ΣΑΧΕΤΙ, κ. Ελισάβετ Σιδηροπούλου, η Διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, κ, Αντωνία Παπάζογλου και η Δ/Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα.
συμμαζέψτε πρώτα το μαγαζί σας και ασχοληθείτε μετά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα.
Σε λίγο θα χαρακτηρίσετε και τους απόφοιτους της αγγλικής φιλολογίας ως μηχανικούς και θα ζητάτε να μην αναγνωρίζεται κανένα πτυχίο της άμα δεν είναι πανεπιστημιακό με την άδεια του ΤΕΕ.
Καταπληκτική και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία με εξαιρετικούς ομιλητές από όλες τις ηπείρους. Σημαντικό βήμα για την προώθηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.