Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης: “Ποιος φταίει για το νερό δηλητήριο στον Ελλήσποντο;;;”

16 Φεβρουαρίου 2022
23:34

Από το 2013 περιμέναμε να μάθουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί εμείς και τα παιδιά μας πίναμε νερό δηλητήριο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα, αυτόν τον αγώνα τον δώσαμε μόνοι μας, απουσία της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής.

Ακόμα δεν έχει απαντηθεί το πιο σημαντικό ερώτημα, γιατί πριν από το 2013 δεν γινόντουσαν μετρήσεις στο πόσιμο νερό για βαρέα μετάλλα ως όφειλαν από τον Νόμο οι Αρμόδιοι, όταν σε γειτονικούς Δήμους – Κοινότητες, γινόντουσαν κανονικά !!!

Από το 2012 υπεύθυνες Αρχές για τις παραπάνω μετρήσεις είναι ο Δήμος Κοζάνης και η αρμόδια υπηρεσία ΔΕΥΑΚ.
Το 2011 αντίστοιχα ήταν ο Δήμος Κοζάνης και το ΚΕΠΕ.
Πριν από το 2011 ήταν ο Δήμος Ελλησπόντου και το ΚΕΠΕ – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης.

Στο ερώτημα πως μολύνθηκε το πόσιμο νερό και γενικότερα ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2009 με την Μελέτη του : “Ερευνητικό Πρόγραμμα Εκτίμησης του Κινδύνου από την Διαχείριση Παραπροϊόντων Αποβλήτων των Λιγνιτικών ΑΗΣ στο Λιγνιτικό Κέντρο Πτολεμαΐδας”, έχει αντίθετα αποτελέσματα – συμπεράσματα από αυτά που παρουσίασε στην σημερινή του Μελέτη !!!

Επίσης σύμφωνα με την Μελέτη του ΙΓΜΕ το 2001 : “Υδρογεωλογικες Μελέτες Αξιοποίησης και Ορθολογικής Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων Δυτικής Μακεδονίας”,τα αποτελέσματα – συμπεράσματα είναι αντίθετα με αυτά που το ίδιο το ΙΓΜΕ μαζί με το ΚΕΠΕ και το ΤΕΙ Κοζάνης παρουσιάζουν σήμερα σε άλλη Μελέτη και η οποία αυτή Μελέτη δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα ακόμα στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Στις δύο (2) Ερευνητικές Μελέτες που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 2014 μέχρι και το 2021, παρουσιάζουν ότι η τέφρα έχει σημαντική και κυρίαρχη συνεισφορά στην μόλυνση του πόσιμου νερού – υδροφόρου ορίζοντα !!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΠΘ δεν έχει πληρωθεί ακόμα μέχρι και σήμερα για τις Μελέτες του από τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ενα ερώτημα που επίσης πρέπει να απαντηθεί πως είναι δυνατόν δύο κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να έχουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα για την ίδια έρευνα !!!

Η Δικαιοσύνη μετά από τόσα χρόνια δεν κατάφερε να βρει ποιος φταίει που οι κάτοικοι έπιναν δηλητήριο !!!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομάδα Καθηγητών του ΑΠΘ για την συνέπεια τους και την σταθερότητα των αποτελεσμάτων – συμπερασμάτων στις Μελέτες τους, καθώς επίσης και τον δικηγόρο του Συλλόγου Ιωάννη Βήττα.

Η γενική απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής και των κατοίκων της είναι μια διαχρονική σκληρή πραγματικότητα.

Εκ των πραγμάτων υπάρχει ένα τεράστιο μαύρο κενό που ούτε η Δικαιοσύνη ούτε τα πανεπιστήμια κατάφεραν να απαντήσουν.

Μήπως φταίνε οι κάτοικοι που διψούσαν ;

Κανείς να μην βρεθεί στην κατάσταση να ξυπνήσει ένα πρωί και να μάθει ότι πίνει δηλητήριο !!!

Υ.γ. : Το ΚΕΠΕ ενώ δεν μετρούσε ως όφειλε για βαρέα μέταλλα στην περιοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και το 2011, σήμερα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει μόλυνση από την διαχείριση της τέφρας.
Δηλαδή, ενώ το ΚΕΠΕ θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενο επειδή δεν έκανε τις προβλεπόμενες μετρήσεις από τον Νόμο, σήμερα έρχεται και μας υποδεικνύει ποιος φταίει ή ποιος δεν φταίει για το νερό δηλητήριο !!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

  • Με βάση τη λογική, η δικαιοσύνη θα έπρεπε να αποφανθεί ότι υπεύθυνη είναι τόσο η αρμόδια αρχή,που δεν πραγματοποιούσε τους ελέγχους, όσο, φυσικά, και οι υπεύθυνοι της ύπαρξης χρωμίου στο νερό. Αυτό λογικά ,θα έφερνε την τιμωρία τους, αποζημίωση στους κατοίκους και βεβαίως, δωρεάν ιατρική περίθαλψη για τους κατοίκους,σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.
    Αυτό που δεν μάθαμε τόσα χρόνια όμως, είναι ότι για το ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση,την ελληνική δικαιοσύνη,τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως απλά. Θα ζητούσε ποτέ την παραδειγματική τιμωρία, υπευθύνων που επέδειξαν τόση αδιαφορία;θα τα έβαζε ποτέ με την άρχουσα τάξη; Παιδιά, ας είμαστε σοβαροί! Τα δικά τους παιδιά το έπιναν; Αυτοί θα νοσήσουν ή θα πάθουν καρκίνο; Ας σοβαρευτούμε,η δικαιοσύνη είναι μόνο για τα κράτη δικαίου,εδώ είναι κράτος πελατειακό, όλα τα άλλα περισσεύουν.
    Την καλημέρα μου.

  • Τα πετρώματα του βουνού φταίνε. Χρώμιο έχει και σε πηγές ψηλά στο βουνό. Αλλά εσάς σας ενδιαφέρει να μυνησετε τη ΔΕΗ για να σας πάρει μόνιμους ως αντάλλαγμα

  • Μόλυνση απ’ την τέφρα δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει, η τέφρα είναι χημικά σταθερή. Αν δεν ήταν χημικά σταθερή δεν θα την έβαζαν ποτέ στο τσιμέντο. Αν τώρα αρχίσεις να την ξεπλένεις με νιτρικό οξύ, επειδή γέμισες τον κάμπο νιτρικά λιπάσματα για να κάνεις τα καλαμπόκια τρίμετρα, ε, αυτό που ρίχνεις θα το βρεις στην τροφή!

  • Το ΚΕ.ΠΕ είναι ένα χημικό εργαστήριο και αναλύει οτι του ζητήσουν οι αρχές (δήμος-νομαρχιά) ή ο εκάστοτε πελάτης επί αμοιβής. Δεν αποφασίζει κανενα εργαστήριο τι αναλύσεις θα κάνει μόνο του. Ψάξτε ποιος ανέθεσε στο ΚΕ.ΠΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο εργαστήριο να γίνουν οι συγκεκριμένες αναλύσεις και όχι ισως αναλύσεις βαρέων μετάλλων.

  • Ο μόνος “ελεγχόμενος” ειναι ο δήμος σας ολα αυτα τα χρόνια. Αυτός είναι υπεύθυνος για το νερό που πίνουν οι κάτοικοι του. Αυτός αναθέτει και επιλέγει τι αναλύσεις θα κάνει στο νερό που προσφέρει στους κατοίκους του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι