Το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη νέου κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων, με ομιλητές στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου. Οι ομιλητές που έχουν προσκληθεί αυτή τη φορά είναι αποκλειστικά Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων που έχουν να επιδείξουν σημαντική καριέρα σε διάφορους χώρους εργασίας, γεγονός αναμενόμενο αν λάβει κανείς υπόψη του τις πολλές και διαφορετικές εξειδικεύσεις που συνυπάρχουν κάτω από την ομπρέλα της έρευνας και εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων. Εκτός από την επιστημονική γνώση και εμπειρία που θα μας μεταφέρουν οι ομιλητές, θα μας πληροφορήσουν και για τις ευκαιρίες αλλά και τα εμπόδια που συνάντησαν ως Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων στην πορεία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.
Το πρώτο σεμινάριο του νέου κύκλου έχει τίτλο “O δρόμος των Μηχανικών Ορυκτών Πόρων προς τις χώρες του Αραβικού Κόλπου: Ευκαιρίες, Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα” και προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Hamdan Ali M. Hamdan. Ο Δρ. Hamdan αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2002. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμά Σπουδών Γεωτεχνωλογία και Περιβάλλον του ίδιου τμήματος, και εκπόνησε διδακτορική διατριβή έως το 2010 στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής , όπου συνέχισε να εργάζεται ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης. Το 2013, ξεκίνησε να εργάζεται ως διευθυντής γεωφυσικού τμήματος στη διεθνή γεωτεχνική εταιρία Arab Center for Engineering studies στη Σαουδική Αραβία. Το 2015 μετακόμισε στο Ντουμπάι όπου εργάστηκε για τη ίδια εταιρεία. Από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα εργάζεται στο University of Sharjah ως Επίκουρος Καθηγητής και program coordinator για το πρόγραμμα Petroleum Geosciences and Remote Sensing.
LinkedIn profile: https://www.linkedin.com/in/hamdan-hamdan-09465821/
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00πμ σε διαδικτυακή αίθουσα του Τμήματος. Η εγγραφή στο σεμινάριο γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: