Τα πράγματα είναι απλά! (Διασκευή από ομιλία του Δρ Νέστορα Κολοβού)

10 Μαρτίου 2022
07:38
Κανένα σχόλιο

 

«Δεν καθορίζουν οι συνθήκες και οι καταστάσεις τη ζωή σου, αλλά το πως εσύ ανταποκρίνεσαι και αντιμετωπίζεις αυτές τις συνθήκες και τις καταστάσεις»

Ή μένεις αδρανής και περιμένεις τη μοίρα σου, ή αντιδράς και χαράζεις τη μοίρα σου»

Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη θα πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά, να αποφασίζεις διαφορετικά, να ενεργείς διαφορετικά ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να είσαι εγκλωβισμένος ή εγκλωβισμένη στο παρελθόν σου και να αρχίσεις να σκέφτεσαι και να λειτουργείς στο παρόν δημιουργώντας το μέλλον. Με λίγα λόγια, να αφήσεις τις σκέψεις, τις επιλογές, τις συνήθειες, τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα που είχες στο παρελθόν και να κοιτάξεις μπροστά στο μέλλον. Να σκεφτείς τι θέλεις να πετύχεις, να έχεις ένα όραμα που να σε παρακινεί, να βάλεις στόχους και να κάνεις ότι χρειάζεται για να τους πετύχεις. Ότι έχουν πετύχει κάποιοι άλλοι μπορείς να το πετύχεις κι εσύ. Αρκεί να το αποφασίσεις και να δεσμευτείς για την επιτυχία. Όχι απλά να προσπαθήσεις, αλλά να δεσμευτείς για την επιτυχία.

Όσο απλά και αν ακούγονται όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Κι αυτό επειδή ο εγκέφαλός σου είναι προγραμματισμένος από το παρελθόν. Περιέχει μνήμες και συναισθήματα από το παρελθόν, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τότε που γεννήθηκες και σε συνοδεύουν σε κάθε σου σκέψη, απόφαση και ενέργεια. Οι ίδιες σκέψεις οδηγούν σε ίδιες επιλογές, οι ίδιες επιλογές οδηγούν σε ίδιες συμπεριφορές, οι ίδιες συμπεριφορές οδηγούν σε ίδιες εμπειρίες και οι ίδιες εμπειρίες σε ίδια συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα είναι που σε γυρίζουν πίσω στο παρελθόν.

Για να μπορέσεις να σκεφτείς διαφορετικά και να ενεργήσεις διαφορετικά θα πρέπει να επαναπρογραμματίσεις τον εγκέφαλό σου. Δηλαδή, να ξεχάσεις τις συνήθειες και τα συναισθήματα του παρελθόντος και να δημιουργήσεις καινούργιες συνήθειες και συναισθήματα. Όσο θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς με τις ίδιες σκέψεις του παρελθόντος, τις ίδιες συνήθειες του παρελθόντος, τα ίδια προβλήματα του παρελθόντος, τόσο θα είσαι δέσμιος ή δέσμια του παρελθόντος και θα ζεις με αυτό. Όσο θα βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους, θα κάνεις τις ίδιες άσκοπες συζητήσεις, θα βλέπεις ανούσια σήριαλ στην τηλεόραση, θα είσαι με τις ώρες άσκοπα μπροστά στον υπολογιστή ή στο κινητό σου, τόσο θα σπαταλάς τον χρόνο σου και δεν θα κάνεις κάτι χρήσιμο για σένα. Να θυμάσαι πάντα ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Μπορείς είτε να τον ξοδέψεις είτε να τον επενδύσεις.

Αν θέλεις ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να το δημιουργήσεις. Να το οραματιστείς και να αρχίσεις να το χτίζεις από σήμερα. Το σήμερα και όχι το χθες δημιουργεί ευκαιρίες. Αν θέλεις να έχεις καλύτερη υγεία, καλύτερο εισόδημα, καλύτερη δουλειά, καλύτερες σχέσεις, περισσότερο ελεύθερο χρόνο και πολλά άλλα, θα πρέπει να ξεκινήσεις σήμερα. Στο χέρι σου είναι να το πετύχεις.

Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ενημερώνονται. Μαθαίνουν συνεχώς καινούργια πράγματα, παίρνουν αποφάσεις, καταστρώνουν σχέδια δράσης και τα εφαρμόζουν. Δεν μένουν πίσω, δεν μένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Κοιτούν μπροστά, δουλεύουν στο σήμερα και δημιουργούν το αύριο, δημιουργούν το μέλλον.

Μπορείτε κι εσείς να σήμερα να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη. Μάθετε πως να κάνετε καλύτερες σκέψεις, να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις, να κάνετε καλύτερες ενέργειες και να επιτυγχάνετε καλύτερα αποτελέσματα. Όλα είναι θέμα δικής σας απόφασης και κυρίως να κάνετε τώρα το πρώτο σας βήμα.

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός είναι Διδάκτωρ Γεωλογίας του ΑΠΘ και πτυχιούχος Management. Είναι σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Βελτίωσης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Προσφέρει αφιλοκερδώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες του και βοηθάει ανθρώπους να αναπτύξουν καλύτερα την σκέψη τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους τους, πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

E-mail:[email protected]

Τηλ. 6973225228