Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παλαιστίνη, μαζί με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην οποία επίσης συμμετείχαν οι Βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Θοδωρής Δρίτσας και Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συνάντησε Παλαιστίνιους κυβερνητικούς αξιωματούχους (Επικεφαλής Παλ. Αρχής, Υπουργούς, Φατάχ) και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ενώ επισκέφθηκε το Μουσείο Γιασέρ Αραφάτ και κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του.
Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Mohammed Shtayyeh, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Riad Malki, τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κ. Rawhi Fattouh, την Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων κ. Rula Maay΄a, το μέλος της Κεντρικής επιτροπής της Fatah και Πρόεδρο της Ελληνοπαλαιστινιακής Ένωσης Φιλίας κ. Azzam Al Ahmad, καθώς και μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Fatah.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό την επιβεβαίωση, για μια ακόμη φορά, της διαχρονικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στον παλαιστινιακό λαό, ειδικά σε μια περίοδο όπου η σημασία της τήρησης και της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ είναι σημαντικότερη παρά ποτέ.
Στο πλαίσιο των επαφών τονίστηκε η ανάγκη για την επίλυση της διένεξης στην περιοχή με δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, επισημάνθηκε ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική εποικισμών από το Ισραήλ, ενώ υπήρξε καταδίκη των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά ισραηλινών πολιτών.
Παράλληλα, στην συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο τονίστηκε η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η προάσπιση του θεσμικού του ρόλου.
Η κ. Βέττα στις συναντήσεις ανέδειξε με έμφαση το στοιχείο του Πολιτισμού ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο λαούς. Ειδικότερα, δε, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων η Βουλευτής τόνισε ότι η Ελλάδα διατηρεί από την αρχαιότητα στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τους λαούς της Μέσης Ανατολής, στο σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου που επηρεάζει αναπόφευκτα και το κοινό μέλλον.
Παράλληλα, εξήρε την σχέση των δύο λαών, ενώ τόνισε τη σημασία των διμερών πρωτοβουλιών αλλά και των κοινών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού, με σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας.
Χαρακτηριστικά, η κ. Βέττα τόνισε: «Πιστεύω ακράδαντα πως η επίδραση του πολιτισμού σε θέματα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων μπορεί να είναι καταλυτική ιδίως σήμερα, που όλοι οι άνθρωποι -και ιδίως οι πιο αδύναμοι- δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις (υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή, επισιτιστική) και καλούνται να επιβιώσουν και να αντισταθούν στη συρρίκνωση των αξιών και των δικαιωμάτων τους.
Αυτή η αντίσταση οφείλει να είναι συλλογική, κοινωνική και πολιτιστική. Αυτό, πιστεύω, διεκδικούν και θέλουν οι λαοί μας και αυτές τις πολιτικές οφείλουμε κι εμείς να χαράξουμε και να υπηρετήσουμε, για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη και ευημερία.»
Αφού έλυσαν τα δικά μας προβλήματα, ειδικά της συμφωνίας των Πρεσπών, πάνε να λύσουν και τα προβλήματα των Παλαιστινίων.
Σας κάλεσαν να τους δώσετε συνταγή διακυβέρνησης που εφαρμοσατε 4,5 χρόνια εδώ;; πάρτε κ τον Γιάννη με ένα Ν!!
Οι ειδικοί. Στα λόγια δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν το λύνουν. Στην πράξη το ζήσαμε 4,5 χρονια το χάος.