O βελγικός Όμιλος της Sibelco, με παράδοση 150 ετών στον τομέα των βιομηχανικών ορυκτών, είναι μια παγκόσμια επιχείρηση που λειτουργεί 118 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 31 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 5.000 άτομα προσωπικό. Η Sibelco έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2006, όταν και εξαγόρασε την βορειοελλαδική μεταλλευτική εταιρεία ΜΕΒΙΟΡ. Η Sibelco Ελλάς Ανώνυμος Μεταλλευτική Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία, διάθεση και εμπορία μεταλλευτικών ορυκτών. Η εταιρεία κατέχει την νόμιμη εκμετάλλευση των μεταλλείων χουντίτη –υδρομαγνησίτη στην περιοχή της Νεράϊδας Κοζάνης, που βρίσκονται τα μοναδικά κοιτάσματα του σπάνιου μεταλλεύματος που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο τζίρος της Sibelco Ελλάς δεν ξεπερνά ετησίως τα 3 εκατ. ευρώ, όταν ο τζίρος της μητρικής Sibelco Group ξεπερνάει το 1,6 δισ. ευρώ ετησίως. Αναφερόμαστε στην Sibelco Ελλάς διότι προ ημερών , με δύο διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, παραχωρήθηκε στην εταιρεία δικαίωμα μεταλλειοκτησίας, ήτοι δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης χουντίτη – υδρομαγνησίτη – μαγνησίτη και άλλων μεταλλευτικών ορυκτών στην περιοχή Αυλών και Γουλών της Κοζάνης, συνολικής έκτασης 1.700 στρεμμάτων. Το εντυπωσιακό είναι πως σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η παραχώρηση αυτή θα ισχύει για μία πεντηκονταετία, με δυνατότητα επέκτασης! Ευχόμαστε να γίνει παραγωγική χρήση του εν λόγω δικαιώματος μεταλλειοκτησίας, ώστε τα 16 συνολικά άτομα που απασχολεί σήμερα η Sibelco Ελλάς να δεκαπλασιασθούν.
Πηγή Newsbomb.gr, μέσα από τη στήλη «Over the Counter», που φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.
Πόσες θέσεις εργασίας εξασφάλισε ο δήμος.θα μπορούσε να διαθέσει αυτή την έκταση σε άνεργους νέους του Δήμου για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.
1700 στρέμματα από 100 στρέμματα σε κάθε άνεργο θα είχαν εξασφαλίσει δουλειά 170 οικογένειες.