Τι είναι το Life Coaching και τι είναι ο Life Coach; (του Νέστορα Κολοβού)

8 Ιουνίου 2022
12:07
Κανένα σχόλιο

 

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να φροντίζουν για την σωματική τους υγεία και να γυμνάζουν το σώμα τους, να περπατούν να πηγαίνουν στα γυμναστήρια, να αξιοποιούν τις υπηρεσίες των γυμναστών. Και πολύ καλά κάνουν. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι κάνουν οι άνθρωποι για την πνευματική τους υγεία; Τι κάνουν με την ψυχική τους υγεία; Τι κάνουν με το μυαλό τους; Τι κάνουν με τη σκέψη τους; Τι κάνουν με τη διάθεσή τους; Τι κάνουν με τα συναισθήματά τους; Τι κάνουν με τις συνήθειές τους;

Όπως το σώμα, έτσι και το μυαλό, η σκέψη, η διάθεση, τα συναισθήματα, οι συνήθειες, απαιτούν κι αυτά τη σωστή φροντίδα για να εξασφαλίζουν την πνευματική και ψυχική υγεία και ισορροπία.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία, στη σύγχρονη κοινωνία, παίζει ο Life Coach. Το Life coaching είναι ένας θεσμός με περισσότερα από 50 χρόνια ζωής, που γνωρίζει τεράστια εξάπλωση παγκοσμίως, καθώς έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στη ζωή των ανθρώπων. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν οι επιχειρηματίες, οι καλλιτέχνες, στελέχη επιχειρήσεων, αθλητές και πολλοί από αυτούς είχαν και έχουν τον δικό τους προσωπικό Life Coach. Σήμερα, ο θεσμός αυτός έχει εξαπλωθεί και πολλοί άνθρωποι έχουν τον δικό τους Life Coach.

Εάν αναρωτιέστε τι είναι ο Life Coach, είναι ο προπονητής ζωής! Είναι ο άνθρωπος που σε βοηθάει να πετύχεις στη ζωή σου! Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Όπως οι αθλητές, οι πρωταθλητές έχουν τους προπονητές τους και επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις, έτσι και οι άνθρωποι που έχουν Life Coach επιτυγχάνουν πολλά περισσότερα στη ζωή τους.

Τι ακριβώς κάνει ένας Life Coach;

Κατ’ αρχάς γίνεται φίλος σου. Πιστεύει σ’ εσένα, συζητάει μαζί σου, σου προσφέρει γνώσεις, σου μαθαίνει δεξιότητες, σου προσφέρει εμπειρίες, σε καθοδηγεί, σε ενθαρρύνει, σε εμψυχώνει, σε εμπνέει, σε προπονεί, γυμνάζει το μυαλό σου. Σε βοηθάει να αναπτύξεις τη σκέψη σου, να αναπτύξεις την εσωτερική σου δύναμη, να πιστέψεις στον εαυτό σου, να αναπτύξεις την αυτοεκτίμησή σου και την αυτοπεποίθησή σου, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να βγάλεις τις κρυμμένες δυνάμεις από μέσα σου, να αναπτύξεις τις ψυχικές σου αρετές και τις ψυχικές σου αντοχές, να πετύχεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους, να αντιμετωπίσεις τη ζωή σου πιο αποτελεσματικά! Σημαντική είναι η βοήθειά του στο να έχεις καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου, καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους, καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα, καλύτερες επιδόσεις στην εργασία, αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου σου και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Σε βοηθάει επίσης να αλλάξεις συνήθειες, να γίνεις πιο παραγωγικός ή πιο παραγωγική, να απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος, να τηρείς τα προγράμματα βελτίωσης του εαυτού σου και γενικά σε βοηθάει να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

Νέστωρ Κολοβός

Διδάκτωρ ΑΠΘ

Business & Life Coach

Τηλ. 6973225228