Γ. Αμανατίδης: «Στήριξη της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων προς όφελος των μαθητών»

22 Ιουνίου 2022
13:23

 

Ο κλάδος των κυλικείων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις την περίοδο της πανδημίας λόγω του άμεσου συσχετισμού με τη λειτουργία των σχολείων.

Προς τούτο η Κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις και στήριξε τους ιδιοκτήτες με σειρά μέτρων που κράτησαν τον κλάδο όρθιο όπως π.χ. η παράταση των μισθώσεων κατά δύο έτη, η μείωση των ενοικίων κατά 40% για το σχολικό έτος 2020-2021.

Με σκοπό την περαιτέρω συμβολή της Κυβέρνησης στον κλάδο, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους μαθητές, οργανώθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα παρουσία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) ήτοι του Προέδρου κ. Στέλιου Λαζαρίδη, της Γενικής Γραμματέως κας. Μυρσίνης Μαστραντωνά και του Ταμία κ. Αθανάσιου Παπαγιάννη.

Συζητήθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στη Δ4/1003, που αφορά στις διατάξεις των διαγωνισμών των σχολικών κυλικείων, καθώς και άλλα θέματα που θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές από άποψη ποιότητας και κόστους και στην εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνοντας τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ύστερα από αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης.

2 σχόλια

    • Αυτό ακριβώς δικαιολογεί το που, πως είναι ο τόπος μας.
      Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
      Αγαπητέ ανώνυμε το τι έχει κάνει και κάνει ο καθένας για τον τόπο του κρίνεται. Αλλά πέραν από αυτό εσύ έκανες κάτι για τον τόπο σου;;
      Ξέρω ψηφίζεις.. κρίμα για τα παιδιά μας αγαπητέ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.