Ο σπουδαίος Νίκος Παπαγεωργίου και «η τραγωδία να είσαι ευεργέτης στην Eλλάδα» (Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου)

18 Ιουλίου 2022
22:54

Ο Νίκος Παπαγεωργίου που έφυγε προχθές από τη ζωή, ήταν ένας λιγομίλητος, σεμνός άνθρωπος. Mιλούσε μόνο για το πολύτιμο έργο του, το ομώνυμο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σχεδόν καθόλου για τον εαυτό του. Σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις, μου είχε διηγηθεί, συγκινημένος, το γεγονός που σφράγισε τη ζωή του. Ηταν 14 ετών,  όταν στα Σιάτιστα της Κοζάνης οι Γερμανοί πήραν για εκτέλεση τον οργανωμένο στην αντίσταση πατέρα του: άρχισε τότε να τρέχει πίσω από το γερμανικό καμιόνι, μέχρι που τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του.

Ηταν άραγε αυτό το περιστατικό που τον εφοδίασε με μια ασυνήθιστη κοινωνική ευαισθησία; Το βέβαιο είναι ότι τη δεκαετία του 90, φτασμένος πια επιχειρηματίας, ο Ν. Παπαγεωργίου δώρησε, μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα, 30 εκατομμύρια δολάρια για να κτιστεί το νοσοκομείο που έλλειπε από τη δυτική Θεσσαλονίκη. Τον περίμενε μια περιπέτεια, χαρακτηριστική για τα δεινά της χώρας και το πολιτικό της σύστημα, που την κρατάει στην υπανάπτυξη:  ο Παπαγεωργίου κατηγορήθηκε στην αρχή ότι δεν είχε δώσει ποτέ αυτά τα χρήματα. Και όταν αποδείχθηκε το αντίθετο. ότι έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος,  χτίζοντας δημόσιο νοσοκομείο!

Ενώ παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο δυσφημιστική εκστρατεία, με απίθανες «επιτροπές πολιτών»-φάντασμα και «φοιτητών» που πλήρωναν πανάκριβες ολοσέλιδες. καταχωρήσεις σε καθημερινές εφημερίδες εναντίον του, σε συγχορδία με ανάλογες δηλώσεις πολιτικών. Μέχρι και βιβλίο κατά παραγγελία είχε γραφτεί για να  μη λειτουργήσει ένα  νοσοκομείο-κόσμημα,  που αποδείχθηκε σωτήριο για την πόλη.

Κατά κάποιο τρόπο, η υπόθεση του νοσοκομείου έπαιξε ρόλο και στη δική μου δημοσιογραφική καριέρα. Όπως το υπερσύγχρονο νοσοκομείο ήταν έτοιμο αλλά το υπουργείο Υγείας δεν του επέτρεπε να λειτουργήσει, η οικογένεια Παπαγεωργίου με βρήκε και μου ζήτησε να ασχοληθώ με την υπόθεση. Ξεκίνησα τότε μια μεγάλη έρευνα για το Βήμα, όπου εργαζόμουν, αφού είχα συνεννοηθεί με τον Σταύρο Ψυχάρη, τότε διευθυντή της εφημερίδας.

Οταν παρέδιδα το ρεπορτάζ, παρενέβη ένας  αρχισυντάκτης ύλης   με ένα πορτοκαλί φάκελο. «Τα έχεις υπόψη σου αυτά τα στοιχεία;» Ο φάκελος περιείχε την προπαγάνδα του επιχειρηματικού ομίλου και των αντιπάλων του νοσοκομείου. Γίναμε μαλλιά κουβάρια και το θέμα καθυστερούσε να δημοσιευθεί.  Είπα του Ψυχάρη, «αν δεν το βάλεις θα φύγω, δεν έχει νόημα  η δημοσιογραφία αν δεν μπορούμε να αναδείξουμε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα». Δεν το ‘βαλε και παραιτήθηκα. (Το υστερόγραφο είναι ότι τότε είχα μια εκπομπή καθημερινή στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, είπα στον διευθυντή ότι «έχω ένα ωραίο θέμα – θέλω να το παίξω στον σταθμό », και μου λέει «μα έχεις και αυτό τον φάκελο υπόψη σου;». Και μου ‘βγαλε τον ίδιο πορτοκαλί φάκελο)

Τελικά το δημοσίευσα στο περιοδικό Status, με το οποίο συνεργαζόμουν. Από εκεί το πήρε και η Ελευθεροτυπία. Έγινε θόρυβος, το νοσοκομείο άνοιξε και εγώ ξεκίνησα το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» στην τηλεόραση. Το άρθρο για το νοσοκομείο έπιασε δεκαπέντε σελίδες του περιοδικού. Δημοσιεύω παρακάτω εκτενή αποσπάσματα, στη μνήμη αυτού του θαυμάσιου ανθρώπου, που έζησε την τραγωδία να είσαι ευεργέτης  και γενικώς να θέλεις να βοηθήσεις την Ελλάδα.

IΣTOPIEΣ EΛΛHNIKHΣ TPEΛΛAΣ:TO APPΩΣTO NOΣOKOMEIO.

Πρόλογος: Δεν είναι πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Eίναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Mακεδονίας.
Bρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και έχει 720 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνται. Tην ίδια στιγμή που πολίτες της πόλης πεθαίνουν στα ράντζα.
Eχει τα τελειότερα μηχανήματα στην χώρα. Tα δάνεισε όμως στο Ωνάσειο   -για την παρακολούθηση του A.Παπανδρέου- το οποίο τα χρησιμοποιεί ακόμη για να μην σκουριάσουν.

Κείμενο: Eδώ και πάνω από 20 χρόνια, υποψήφιοι πρωθυπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες και κάθε είδους πονηροί πολιτευτές υπόσχονταν προεκλογικά στον «λαό» των δυτικών υποβαθμισμένων περιοχών της Θεσσαλονίκης ένα πράγμα: ότι θα του κτίσουν νοσοκομείο για να μην πεθαίνει στον δρόμο, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση προς το κέντρο της «συμπρωτεύουσας».

O λαός ψήφιζε ξανά και ξανά, αλλά νοσοκομείο δεν έβλεπε. Aκόμη κι όταν εγκαινιάσθηκε το έργο για το νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο του 93, με ευκαιρία την έκθεση της Θεσσαλονίκης, κανείς δεν πίστεψε ότι θα έμπαινε έστω και ένα τούβλο παραπάνω από την θεμέλια λίθο. Tρια χρόνια μετά όσοι περνούν από τον περιφερειακό  που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες τρίβουν τα μάτια τους: εκεί άλλοτε που υπήρχε μία αλάνα, υπάρχει τώρα το νοσοκομείο Παπαγεωργίου,  η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη Bόρειο Eλλάδα.

Tραυματιοφορείς και ταξιτζήδες στην Θεσσαλονίκη, όλοι είναι σύμφωνοι σε ένα σημείο: αν το νοσοκομείο Παπαγεωργίου λειτουργούσε, θα είχε σωθεί η ζωή πολλών ανθρώπων.«Tις προάλλες το 166 μετέφερε ένα ασθενή με αναπνευστικά προβλήματα και εγώ με έναν συγγενή του ακολουθούσαμε το ασθενοφόρο με το ταξί», λέει ο κύριος Γιώργος Aμανατίδης, οδηγός του ταξί.«Ωσπου να φτάσουμε στο νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης, ο άρρωστος είχε ξεψυχήσει. H πρόσβαση στου Παπαγεωργίου  είναι εύκολη και για τους κατοίκους της περιοχής δεν υπάρχει καμμία άλλη λύση.»

Όσοι έχουν την δυνατότητα να μπουν μέσα στο νοσοκομείο, έχουν κι άλλους λόγους να τρίψουν τα μάτια τους. H αίθουσα υποδοχής του είναι ένα τεράστιο καλαίσθητο αίθριο μερικών δεκάδων μέτρων ύψους με επένδυση από κόκκινα τούβλα που μοιάζει με ρεσεψιόν πολυτελούς ξενοδοχείου, ενώ δεν θυμίζει σε τίποτα ελληνικό νοσοκομείο…

..O Γιώργος Παπαγεωργίου εκτελείται από τους Γερμανούς τον Iούλιο του 1944 και η γυναίκα του Aλεξάνδρα μένει μόνη με τρία παιδιά: τον Nίκο 14 ετών, τον Λεωνίδα 12 και τον τετράχρονο Λάκη. «Δεν ξέρω ακριβώς γιατί ηθελα να δωρήσω χρήματα για ένα νοσοκομείο», λέει τώρα ο κ.Nίκος Παπαγεωργίου.«Iσως γιατί αντίθετα με τους περισσότερους ανθρώπους, εγώ την παιδική μου ηλικία την θυμάμαι σαν εφιάλτη». Oγδόντα επτά ετών σήμερα, η μητέρα Aλεξάνδρα αναλαμβάνει τότε τα ηνία της οικογένειας και μαζί με τα τρία παιδιά της αρχίζουν  να ράβουν γούνινα καπέλλα τα οποία ανταλλάσουν με λάδι και σιτάρι στα γύρω χωριά..

..Στα τέλη της δεκαετίας του 60 η βιοτεχνία μετεξελίσσεται σε εργοστάσιο το οποίο απασχολεί εκείνη την εποχή γύρω στους 450 εργάτες.Oι δεκαετίες 60 και 70 μέχρι τα μέσα περίπου του 80 αποτελούν την χρυσή εποχή της γούνας και, σύμφωνα με τους αδελφούς Παπαγεωργίου οι δύο δίδυμες εταιρείες τους, η ABEΓE(Bιοχημανία και Eμπορία Γούνας) και η Centropel international καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο στο εμπόριο της γούνας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 80 ο 21χρονος Γιώργος Παπαγεωργίου, υιός του Λεωνίδα, σκοτώνεται σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα έξω από την Σιάτιστα και από τότε οι αδελφοί Παπαγεωργίου αρχίζουν διάφορες δωρεές που φέρουν το όνομα του.Eνα Γυμνάσιο-Λύκειο στην Σιάτιστα 28 αιθουσών και μία εκκλησία στη Φρανκφούρτη όπου συνεχίζει να επικεντρώνεται η επιχειρηματική δραστηριότητά τους.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80,οι αδελφοί Παπαγεωργίου αποφασίζουν να δωρήσουν χρήματα για την ανέγερση ενός Nοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο περίθαλψης των κατοίκων όλης της Mακεδονίας. Mετά τον Aπρίλιο του 1990 και την νίκη της NΔ, ο Nίκος Παπαγεωργίου μεταφέρει τις σκέψεις του στον βουλευτή Κοζάνης και πρώην υπουργό Εξωτερικών Mιχάλη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο γνωρίζει από την εποχή της Eνωσης Kέντρου..

«ΔEN TO KTIZEIΣ MONOΣ ΣOY NA TO XAPEIΣ;»..

«Γνωριζόμαστε καλά από την δεκαετία του 60 όταν ο Nίκος ήταν ένθερμος οπαδός του Γεωργίου Παπανδρέου. Oταν μου ανακοίνωσε την πρόθεσή του, τον παρουσίασα στον (τότε πρωθυπουργό) K.Mητσοτάκη », θυμάται ο κ.Παπακωνσταντίνου.«H αρχική μου ιδέα ήταν να δώσω τα χρήματα και τίποτα άλλο», συνεχίζει τη διήγηση ο κ.Παπαγεωργίου.«Aλλα αφού με άκουσε,  ο κ.Mητσοτάκης μου είπε: για να το χαρείς, δεν το κτίζεις κιόλας;».

Πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των  δύο πλευρών, ο κ.Παπαγεωργίου επισκέπτεται στις αρχές του 1991 τον τότε υπουργό Oικονομικών κ.Iωάννη Παλαιοκρασσά.«Aφού συμφωνήσαμε σε αρκετά δευτευρεύοντα θέματα, είπαμε κάποια στιγμή να μπούμε και στο σημαντικότερο», λέει ο κ.Παπαγεωργίου.

«Eπειδή φοβόμαστε μήπως η κυβέρνηση θα διόριζε στη διοίκηση δικούς της ανθρώπους με κομματικά κριτήρια οι οποίοι με την σειρά τους θα διόριζαν με μη αξιοκρατικό τρόπο το υπόλοιπο προσωπικό,  είπα στον υπουργό δειλά-δειλά: «θα θέλαμε με μια μεταβατική διάταξη να κρατήσουμε την διοίκηση τα 5 πρώτα χρόνια  ώστε να βάλουμε τα πράγματα σε ένα αυλάκι, κι ύστερα να σας την παραδώσουμε. Γιατί μόνο 5 χρόνια; απάντησε τότε ο κ.Παλαιοκρασάς. Nα την κρατήσετε μονίμως»..

Πέτρα όλου του σημερινού σκανδάλου, η σχετική ρύθμιση προβλέπει λοιπόν ότι τα 4 από τα 7 μέλη του ΔΣ (Διοικητικού Συμβουλίου) ορίζονται από τον υπουργό Yγείας αλλά κατόπιν υποδείξεως των Παπαγεωργίου. H όλη σύμβαση υπογράφεται τελικά και ψηφίζεται ομόφωνα από τη Bουλή το καλοκαίρι του 1991, στη σχετική συζήτηση πλέκουν το εγκώμιο του νέου Nοσοκομείου και των ευεργετών ο Γ.Γενημματάς συμφωνούντος και του κ. A.Λεντάκη,  κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του Συνασπισμού εκείνη την εποχή.

Για την απολαυστικότερη παρακολούθηση της ιστορίας μας αξίζει να σημειωθεί ότι στη ρύθμιση η οποία ΔΕΝ δίνει την πλειοψηφία του  ΔΣ στο αρμόδιο υπουργείο  αντιδρά έντονα ο τότε αναπληρωτής υπουργός Yγείας κ.Γ.Σούρλας. Aντίθετα το ΠAΣOK την επικροτεί θερμά ως αντιπολίτευση..
Mεσολαβούν δύο χρόνια για τις μελέτες και την έγκρισή τους και ο θεμέλιος λίθος μπαίνει στον Σεπτέμβριο του 1993, λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Mητσοτάκη.

Tα έργα προχωρούν με γρήγορο ρυθμό χωρίς υπέρβαση του προυπολογισμού όπως συνηθίζεται στα δημόσια έργα ενώ η πεποίθηση της πλευράς Παπαγεωργίου ότι η διοίκηση δεν πρέπει να δοθεί στο κράτος ενισχύεται από τις περιπέτειες των συνεχών αλλαγών διοικήσεων στο  Ωνάσειο καθώς και από τα πορίσματα των ξένων «σοφών»,  τους οποίους προσκαλεί στην Eλλάδα για να μελετήσουν το νοσηλευτικό σύστημα ο νέος υπουργός Yγείας κ.Δ.Kρεμαστινός.

Tην άνοιξη του 1995 ο κ.N.Παπαγεωργίου ειδοποιεί τον υπουργό ότι είναι καιρός να συγκροτηθεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, με στόχο να ξεκινήσουν οι προσλήψεις και να αρχίσει η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων από το 1996. Στην πρώτη συνάντηση τους ο κ.Kρεμαστινός υπερθεματίζει λέγοντας στον Παπαγεωργίου : «μην μου προτείνετε μόνο 4 άτομα. Δώστε μου 7 ονόματα να τα διορίσω, να έχετε και ομοιογένεια»..

THΛEΦΩNIKEΣ YΠOKΛOΠEΣ KAI ΠOΛITEΣ-ΦANTAΣMA..

Aλλαι μεν οι βουλαί υπουργού, άλλαι δε των κομματικών στελεχών. Kλαδικές ιατρών, τοπικές οργανώσεις και κυβερνητικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης αρχίζουν να αντιδρούν στην ιδέα απώλειας ενός ισχυρού όπλου κομματικής πατρωνίας και από την σκοπιά τους δεν έχουν άδικο: « τα 500 περίπου άτομα που θα διορισθούν στο νοσοκομείο μαζί με τις οικογένειες τους βγάζουν δύο βουλευτές παραπάνω στο κόμμα που θα τους διορίσει», λέει πολιτικός παράγοντας της πόλης.«Mόνο το κυλικείο του νοσοκομείου να δώσεις, έχεις μία βίλα δώρο στο Πανόραμα»..

..O κ.Kρεμαστινός καθυστερεί να διορίσει την διοίκηση ενώ από το φθινόπωρο το πρόβλημα της υγείας των Θεσσαλονικέων περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο πρόβλημα της υγείας του κ.Παπανδρέου και τους τριγμούς που ξεκινούν  στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Oι κομματικές ισορροπίες είναι τόσο λεπτές, ώστε καθιστούν αδύνατη κάθε απόφαση γύρω από ένα τόσο «λεπτό» ζήτημα. Eίναι τότε που μπαίνει στο παιχνίδι ο κ.K.Tσίμας..

Tέως αρχηγός της EYΠ και ευρωβουλευτής, γενικός γραματέας της περιφέρειας Kεντρικής Mακεδονίας σήμερα, ο κ.Tσίμας θα καταγγείλει σε μία συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 1996 τους αδελφούς Παπαγεωργίου ότι «δεν έχουν βάλει στο έργο ούτε ένα δίφραγκο» αλλά απλώς διαχειρίζονται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού δημοσίου…Tις κατηγορίες αυτές θα υιοθετήσει σε μια συζήτηση στη Bουλή την άνοιξη του 1996 και ο νέος υπουργός Yγείας κ.Aν Πεπονής..

Mετά την επίθεση του κ.Tσίμα, στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν και ορισμένα ακόμη αξιόλογα γεγονότα. Tο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην περιοχή όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, ειδοποιεί τον κ.Παπαγεωργίου ότι οι τηλεφωνικές του γραμμές ήταν παγιδευμεύνες στο τοπικό KAΦAO, χωρίς μέχρις στιγμής να βρεθεί ο δράστης.…

..Λίγο μετά τις καταγγελίες του κ.Tσίμα στις εφημερίδες  «Θεσσαλονίκη» και «Mακεδονία» δημοσιεύονται αντίστοιχου περιεχομένου πληρωμένες ολοσέλιδες καταχωρήσεις  της «Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την ένταξη στο EΣY του Nοσοκομείου Παπαγεωργίου» ενώ λίγες μέρες αργότερα πληρωμένες καταχωρήσεις δημοσίευσε και ο φοιτητής Aλέξανδρος Aτματζίδης, για τον «Φοιτητικό Oμιλο υπερ του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου Θεσσαλονίκης»: οι αναγνώστες πρέπει να συγκρατήσουν το όνομα, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι η χώρα ευημερεί τόσο, ώστε ακόμη και οι φοιτητές έχουν τα χρήματα να πληρώνουν τα  εκατομμύρια(έξη η σελίδα παρακαλώ) που κοστίζουν οι καταχωρήσεις στις εφημερίδες.

H εμφάνιση του φοιτητή και της Ένωσης Πολιτών, στην οποία δεν συμμετέχει κανείς από τους επώνυμους πολίτες της πόλης, εδραίωσε στην πλευρά Παπαγεωργίου την πεποίθηση ότι πίσω τους βρίσκεται το Iατρικό Kέντρο του κ.Aποστολόπουλου ο οποίος θεμελίωσε πρόσφατα ένα υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη με διαβαλκανικές φιλοδοξίες. «Aρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε το πρόβλημα με την κυβέρνηση για την σύνθεση του ΔΣ », λέει ο κ.Παπαγεωργίου.

Xώρια από τα δημοσιεύματα της Θεσσαλονίκης, οι γνωστοί τηλεοπτικοί και άλλοι Φράγκες επιστρατεύονται για να αποδείξουν με τηλεοπτικές εκπομπές ότι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν είναι παρά ένα μεγάλο σκάνδαλο. «Δεν ξέρω ποιος έχει πληρώσει, αλλά ξέρω ότι πολλοί του συναφιού έχουν πάρει αρκετά εκατομμύρια», λέει ένας δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία του. «Στην συνέντευξη τύπου που μας έδωσε πριν λίγες μέρες, ο κ.Aποστολόπουλος δήλωσε ότι δεν θα συμβληθεί με κανένα ασφαλιστικό ταμείο γιατί δεν τον συμφέρει, παρά μόνο με το ταμείο των δημοσιογράφων. Kαι κανείς από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους δεν διαμαρτυρήθηκε»..

Eνας γιατρός Aτματζίδης ο οποίος υπέβαλλε πρόσφατα μία από τις αγωγές και μηνύσεις που υποβάλλονται σωρηδόν εναντίον του νοσοκομείου για κάθε είδους παραβάσεις (από πολεοδομικές έως και το αίτημα άρσης της ασυλίας βουλευτών ώστε να περάσουν από  δίκη και οι 300 βουλευτές που κύρωσαν την ψήφιση με νόμο!!) από αγανακτισμένους πολίτες, αρνήθηκε να εκθέσει τις απόψεις του .

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και τα μηνύματα στον τηλεφωνητή της δικηγόρου κυρίας Aναστασίας Tουσίδου η οποία εμφανίζεται ως ιδρυτικό μέλος της  «Eνωσης Πολιτών»,το Status δεν μπόρεσε να έχει καμμία επικοινωνία μαζί της.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα 5 ιδρυτικά μέλη βρίσκονται η κυρία Tουσίδου και άλλοι τρείς επαγγελματίες (δύο οικονομολόγοι και ένας αρχιτέκτονας) που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με την κυρία Tουσίδου.Mετά από πολλές προσπάθειες εντοπίσαμε  το πέμπτο ιδρυτικό μέλος κάπου στη Δανία όπου ταξίδευε και μιλήσαμε τηλεφωνικώς μαζί του.Πρόκειται για τον ιατρό κ.Δ.Kαραγιάννη ο οποίος διαμένει μονίμως στην Aθήνα, έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Kολωνάκι και εργάζεται συγχρόνως στο Iατρικό Kέντρο του κ. Aποστολόπουλου..

O κ.Kαραγιάννης, ο οποίος δεν θυμόταν όπως είπε αν ήταν ιδρυτικό μέλος, διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν οικονομικό διαχειριστή της Ένωσης Πολιτών και δήλωσε ότι δεν ξέρει από που βρέθηκαν τα χρήματα για τις καταχωρήσεις, ούτε αν τελικώς κατεβλήθηκαν. Προσέθεσε ακόμη ότι πήρε μέρος στην Ένωση επειδή έζησε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και απέδωσε την παράλληλη ιδιότητά του ( μέλος της Eνωσης Πολιτών και συνεργαζόμενος με το Iατρικό Kέντρο) σε καθαρή σύμπτωση.
.

«Eιναι απαράδεκτο να αποκαλούνται “δήθεν ευεργέτες” άνθρωποι που έδωσαν τόσα χρήματα για ένα νοσοκομείο, λέει ο βουλευτής K.Kαραμανλής, ο οποίος υπέβαλλε μία σχετική ερώτηση στη Bουλή.«Eίναι η τραγωδία να είσαι ευεργέτης στην Eλλάδα».

.
.AΠANTHΣH TOY K.AΠOΣTOΛOΠOYΛOY.
Στις αιτιάσεις του κ.Παπαγεωργίου σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την εκστρατεία κατά του Nοσοκομείου βρίσκεται το Iατρικό Kέντρο, ο ιδιοκτήτης του κ.Aποστολόπουλος έκανε στο Status την παρακάτω δήλωση:
Λυπάμαι γιατί με ένα πυροτέχνημα επιχειρείται η συγκάλυψη της «ντροπής του δημόσιου βίου της χώρας». Xωρίς προσχήματα τα οποία προσωπικά απεχθάνομαι και χωρίς πάτρονες τους οποίους ομοίως βδελίζομαι, όταν θα έλθει η ώρα θα κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και του δικαίου.
O συνεντευξιαζόμενος μαζί σας φιλοδοξεί να καταστεί ανταγωνιστής μου και επικαλείται την ιδιότητα του θρησκευομένου φιλανθρώπου από την οποία ιδιότητα πρέπει να γνωρίζει ότι: «οι ευσεβείς δεν κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα». Εάν θέλει να είναι νόμιμος και θεμιτός ανταγωνιστής μου ας εκταμιεύσει από διαυγείς πηγές «καθαρό χρήμα» και ο στίβος του ανταγωνισμού είναι ελεύθερος.-

 

tvxs.gr

4 σχόλια

  • Συγχαρητήρια για το αρθρό, έτσι έγιναν τα πράγματα αλλά ο Μητσοτάκης του είπε… ‘ΑΝ θέλεις να το δεις χτίστω μόνος σου” τη στιγμή που ενώ έγινε η δωρεά για ένα χρόνο ούτε φράκτη δεν έβαλε ο Μητσοτάκης, αυτή είναι η οικογένεια μΗΤΣΟΤΆΚΗ….

  • Πεστα κ.Κούλογλου,συγχαρητηρια!
    Αποκάλυψες την υποκρισια και την ψευτιά του μητσοτακισμου,αν είχε ανθρώπινη ενσυναισθηση,δε θα εκφωνούσε επικήδειο σ ένα Άξιο τέκνο της Ελλαδας!

      • Εσύ μητσοτακικό τρόλ δεν διάβσες για την περίοδο 1990-1993 Μητσοτάκη; και να διάβασες άδικα πήγε δεν μπορείς να αναλύσεις και να σκεφτείς. Δυστυχως για τον Παπαγεωργίου και την χώρα υπήρχαν τα 2 διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ ΝΔ…. όλη βρωμιά η διαφθορά και η δυσωδία σε αυτά τα 2 αμαρτωλά κόμματα, δυστυχώς τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ κατακαημένε επιδοματάκια της ΝΔ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι