Συμμαχίες (του Απόστολου Παπαδημητρίου)

1 Αυγούστου 2022
12:17

Εκτεταμένη υπήρξε η αναφορά των μέσων ενημέρωσης στην πρόσφατη επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα μας. Η υποδοχή που του επιφυλάχτηκε έδειξε τις μεγάλες προσδοκίες, που έχει η Κυβέρνηση για τα οφέλη που θα προκύψουν από τις συμφωνίες που θα υπογραφούν, καθώς τον διάδοχο συνόδευαν πλήθος αξιωματούχων της χώρας του.

Η συμπεριφορά έδειξε ότι αναλάβαμε τον ρόλο του φτωχού, που προσδοκά να τον ελεήσει ο πλούσιος γείτονας. Και αναμφισβήτητα ο βασιλικός οίκος της Σαουδικής Αραβίας είναι ζάπλουτος χάρη στα μεγάλα κέρδη, που αποκομίζει από την πώληση πετρελαίου ασκώντας ανεξέλεγκτα την εξουσία στη χώρα του, η οποία είναι σφιχτοδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο βασιλικός οίκος, που διαχειρίζεται τον δημόσιο χρήμα με τη βοήθεια των αυλικών συμβούλων, εντοπίων και ξένων, δεν έδειξε, μέχρι τώρα, ότι νοιάζεται για τον σαουδαραβικό λαό. Δεν υπάρχει σύγκριση των έργων υποδομών στη χώρα αυτή με τα έργα στη Λιβύη επί Καντάφι, έργα τα οποία αφάνισε η άγρια επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της χώρας. Και βέβαια γνωρίζουν οι της αυλής ότι η κατάσταση θα μεταβληθεί άρδην τόσο στη χώρα αυτή, όσο και στις άλλες πετρελαιοπαραγωγούς, όταν εξαντληθεί το πετρέλαιο. Τότε είναι πολύ πιθανό να συμβούν σφοδρές κοινωνικές αναταράξεις, που θα καταστήσουν άκρως επικίνδυνη τη συνέχιση της παραμονής βασιλέων και σεΐχηδων στα πατρώα εδάφη. Και καθώς όλος αυτός ο συρφετός, των ευνοημένων από τις ισχυρές χώρες της Δύσης, δεν χαρακτηρίζεται από αφέλεια, ασφαλώς έχει φροντίσει να αποταμιεύσει τεράστια ποσά στις παρέχουσες εγγύηση ελβετικές τράπεζες. Για να αυξηθούν όμως τα κέρδη, συνιστούν οι ειδικοί, επιβάλλεται κάποια ποσά να επενδυθούν. Και καθώς αυτοδιαφημιζόμαστε ότι αποτελούμε πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε να επενδύσει και στη χώρα μας.

Ποια είναι η Σαουδική Αραβία; Είναι μία από τις πιο ανελεύθερες χώρες του πλανήτη. Σ’ αυτήν έχει πλήρη εφαρμογή ο ισλαμικός νόμος σαρία με ισχυρή την επιρροή ενός ακραίου ισλαμιστικού σουνιτικού δόγματος, του ουαχαμπιτισμού. Οι δημόσια άγριες μαστιγώσεις, ακρωτηριασμοί και εκτελέσεις είναι στοιχεία της καθημερινότητας. Υπάρχει θρησκευτική αστυνομία, που παρακολουθεί την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση «προσβολής» του ισλάμ. Όσο για τις γυναίκες αυτές απλά είναι δούλες των ανδρών. Το 2020 το καθεστώς μείωσε τις αγριότητες, καθώς είχε την προεδρία των G20, των πλέον «ανεπτυγμένων» χωρών του πλανήτη. Ως ανάπτυξη στον καπιταλισμό εννοείται η οικονομική ισχύς και οι άλλες ισχείς που απορρέουν απ’ αυτή. Και ενώ πολλά κατά καιρούς γράφονται τόσο για το καθεστώς του Ιράν και, πρόσφατα, για το νέο καθεστώς του Αφγανιστάν, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται μονίμως στο απυρόβλητο! Μάλιστα το 2015 υπήρξε μυστική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας και Σαουδ. Αραβίας, ώστε να εκλεγούν οι δύο χώρες στο Συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ! Γι’ αυτό και έκτοτε βλέπουμε σαφή τη βελτίωση διεθνώς!

Πέρα από τις άλλες αναμένεται να υπογραφεί και διμερής συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος Σαουδ. Αραβίας. Η Σαουδ. Αραβία είναι χώρα από τις πλέον ανελεύθερες του μουσουλμανικού κόσμου. Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί η πλέον πειθήνια στη Δύση. Στο παρελθόν παγερή υπήρξε η αδιαφορία της για το δράμα των Παλαιστινίων, το δράμα των οποίων συνεχίζεται χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας να εστιάζονται από καιρό σ’ αυτό. Πρωταγωνίστησε στη συγκρότηση του στρατού των μισθοφόρων δολοφόνων του ISIS (ΙΚΙΛ), που επιχείρησε να ανατρέψει τον Άσαντ, τον αιμοσταγή δικτάτορα της Συρίας, κατά την ενορχηστρωμένη κρίση όλων των δυτικών κυβερνήσεων και των μέσων ενημέρωσης. Και ας είναι, καθώς δεν ανετράπη, η πλέον σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα ισλαμική, κατά την πλειοψηφία του πληθυσμού, χώρα, όπως μαρτυρούν οι χριστιανοί κάτοικοί της. Στον στρατό των δολοφόνων μετείχαν ακόμη και θανατοποινίτες της Σαουδ. Αραβίας, απελευθερωμένοι, για να συμμετάσχουν στις αγριότητες, που είχαν ως συνέπεια εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, εκτελεσθέντα με μεθόδους προσφιλείς στη Σαουδ. Αραβία, και τον αφανισμό των χωρών Συρίας και Ιράκ. Τη χώρα αυτή ενισχύσαμε στρατιωτικά προσφέροντάς της συστοιχίες πυραύλων Patriot, ασφαλώς κατ’ εντολήν της «προστάτιδός» τους (και δικής μας) ΗΠΑ. Τί να τους κάνει; Για να πλήξει τους αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν τμήμα στον βορρά της πάμφτωχης Υεμένης. Η Σαουδ. Αραβία πρωταγωνιστεί στη συμμαχία αραβικών χωρών του Κόλπου, η οποία θέλει τη συντριβή των ανταρτών, καθώς αυτούς τους υποστηρίζει το «δαιμονικό» Ιράν. Από το 2014, που άρχισαν οι συγκρούσεις, μέχρι τώρα οι νεκροί, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν φθάσει τις 380.000, σύμφωνα με στοιχεία του παρακολουθούντος εκ του μακρόθεν ΟΗΕ! Όμως οι της Υεμένης κάτοικοι δεν έχουν ίση αξία με τους Ουκρανούς, ώστε να σπαταλήσουν μέσα και κόπους οι ισχυροί για την ενημέρωσή μας.

Υπογράφηκαν και άλλες συμφωνίες, οι οποίες, με καμάρι έχει διακηρυχθεί, ότι θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβους ενεργειακό και μεταφοράς δεδομένων. Και ενώ ζοφερό διαγράφεται το μέλλον, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα νοικοκυριά με τις ξέφρενες ανόδους της τιμής της ενέργειας, δεν κατανοούμε ποιό το πραγματικό όφελος για τον μέσο πολίτη από του να καταστεί η χώρα μας διαμετακομιστικός κόμβος. Τα δικά μας αποθέματα ενέργειας πότε θα αξιοποιηθούν; Θα μας επιτρέψουν για πολύ να επιχειρήσουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος από την αλόγιστη και άκρως εσπευσμένη καταδίκη σε παραμένοντα ενταφιασμό του λιγνίτη μας ή θα μας επιβάλουν σύντομα το «φθηνό» αμερικανικό υγροποιημένο αέριο;

O υψηλός επισκέπτης θέλησε να απολαύσει και στην Αθήνα την καθημερινή χλιδή στη χώρα του. Έτσι η ολιγοήμερη διαμονή του στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 2,5 εκατομμύρια €. Αυτό δεν σχολιάστηκε. Μπροστά στο όφελος για τους λίγους, τι είναι αυτό το ποσόν, για ένα λαό, που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως;

Πολλές φορές αναρωτούμαστε, γιατί κανείς δεν υπερασπίζεται τα δίκαιά μας. Ίσως είναι καιρός να συνέλθουμε. Πότε εμείς (όχι ως λαός, αλλά ως Κυβέρνηση) υπερασπιστήκαμε τα δίκαια κάποιου λαού, που υποφέρει;

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

 

5 σχόλια

  • Μπορεί στη Σ.Α. οι τιμωρίες να είναι απάνθρωπες αλλά να μην ξεχνάμε πως από τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί συνάνθρωποί μας χριστιανοί με μεγαλόσταυρους εύχονται τις ίδιες τιμωρίες να έχουν και παραβάτες στη χώρα μας.
    Όσο για τη συνεργασία της κακιάς καπιταλιστικής Δύσης με τη Σ.Α. τα ίδια κάνει και η ομόδοξη και (αντι)δημοκρατική Ρωσία. Τον Αύγουστο του 2021 υπέγραψαν τα δύο κράτη συμφωνία ανάπτυξης στρατιωτικής συνεργασίας.
    Και παλιότερα το 2018 οι ομόδοξοι Ρώσοι με τους άραβες υπέγραψαν συμφωνία για κοινή αύξηση παραγωγής πετρελαίου για να μειώσουν τις τιμές.
    Εξάλλου οι δεσμοί της Ρωσίας με το μουσουλμανικό κόσμο είναι γνωστοί και με βάθος. Για παράδειγμα ο Πούτιν επέλεξε ως συμμάχους τους μουσουλμάνους Τσετσένους με αρχηγό τον πολεμοχαρή Καντίροφ και τους έδωσε πρωτεύοντα ρόλο στις δολοφονίες του χριστιανικού ουκρανικού πληθυσμού.
    Αν θέλουμε λοιπόν να δούμε ποιός έχει λερωμένη τη φωλιά του να έχουμε κριτική σκέψη χωρίς θρησκευτικές παρωπίδες.

    • Πραγματικοι μας συμμαχοι ειναι οι Κουρδοι, οι Αρμενιοι,οι Συριοι και ΟΧΙ οι Αμερικανοι, οι Ρωσοι και οι Ευρωπαιοι,αυτο τουλαχιστον μας διδασκει η ιστορια.

  • Πραγματικοι μας συμμαχοι ειναι οι Κουρδοι, οι Αρμενιοι,οι Συριοι και ΟΧΙ οι Αμερικανοι, οι Ρωσοι και οι Ευρωπαιοι,αυτο τουλαχιστον μας διδασκει η ιστορια.

  • Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον αρθρογράφο. Πλούσια γνώση, ευθυκρισία, χωρίς προκαταλήψεις. Αυτή είναι ενημέρωση.

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κε ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!
    Ευστοχες οι επισημανσεις σας.

    Ο Ελληνισμος εχει ευκαιριες. Ελληνες ηγετες δεν εχει!

    Να εχετε Καλη Παναγια!
    Καλο και ευλογημενο σταδιο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.