Όταν μιλούν τα αποτελέσματα (του Δρ Νέστορα Κολοβού)

27 Σεπτεμβρίου 2022
17:30
Κανένα σχόλιο

Σήμερα παίρνω την πρωτοβουλία να κάνω το άρθρο μου πιο προσωπικό και να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της προσωπικής επιτυχίας.

Το 2015 ο φίλος μου ο Κώστας, γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή, παρακολούθησε ένα σεμινάριό μου. Εκεί κατάλαβε κάποια πράγματα για την επιχειρηματικότητα, που δεν γνώριζε ή τα ήξερε λάθος. Έτσι αποφάσισε να εφαρμόσει μία από τις πολλές συμβουλές που έδωσα σ΄ εκείνο το σεμινάριο. Αυτό, έκανε τον Κώστα να απογειώσει την επιχείρησή του και να την επεκτείνει σήμερα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Σήμερα ο Κώστας, με έδρα την Κοζάνη, έχει πολλαπλασιάσει τον κύκλο εργασιών του, έχει πολλαπλασιάσει τον τζίρο του και έχει πολλαπλασιάσει τα κέρδη του. Και όλα αυτά εν μέσω κρίσης, εν μέσω πανδημίας.

Ο φίλος μου ο Γιώργος, γνωστός επιχειρηματίας κι αυτός της Κοζάνης, όταν κάναμε μαζί μια συζήτηση για την επιχειρηματικότητα, κατάλαβε ότι τόσο αυτός, όσο και οι συνεργάτες του στην επιχείρηση, είχαν να μάθουν πολλά και να κερδίσουν πολλά αν παρακολουθούσαν ένα σεμινάριό μου. Πράγματι, συγκεντρωθήκαμε 8 άνθρωποι στην επιχείρησή του και μιλήσαμε για 3 ώρες. Μετά από αυτό, τόσο ο Γιώργος ως επιχειρηματίας, όσο και οι συνεργάτες του, λειτούργησαν πιο παραγωγικά, πιο αποδοτικά και κυρίως πιο αποτελεσματικά. Όταν συναντιόμαστε, μου λέει ο Γιώργος: Νέστορα πόσο μπροστά ήσουνα, όταν κάναμε αυτό το σεμινάριο. Σήμερα αυτά μας μαθαίνουν οι πολυεθνικές με τις οποίες συνεργάζομαι. Σήμερα έχω καταλάβει ότι όλη η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στηρίζεται στις βασικές αρχές που μας είχες μιλήσει τότε.

Η φίλη μου η Δήμητρα η οποία εργάζεται ως βοηθός σε Φαρμακείο είχε παρακολουθήσει το 2017 ένα σεμινάριό μου. Πριν λίγους μήνες, μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα: Εμένα, προσωπικά, το σεμινάριο που είχαμε κάνει μαζί σας, με βοήθησε πολύ. Τα λόγια σας ακόμα τα έχω στα αυτιά μου. Είδα τη διαφορά στη δουλειά μου και στην καθημερινή μου ζωή. Παντού λέω για εσάς.

Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ εκτενέστερα σε επιχειρηματίες από τη Λάρισα, τη Βέροια, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, που έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τις γνώσεις μου και την προσφορά μου. Για όποιον ενδιαφέρεται είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο.

Επανερχόμενος στους τρεις παραπάνω ανθρώπους, στους οποίους αναφέρθηκα, θα ήθελα θέσω το εξής ερώτημα: Τι χαρακτηριστικό είχαν αυτοί οι τρεις άνθρωποι; Τι τους έκανε διαφορετικούς από τους άλλους; Γιατί πέτυχαν; Η απάντηση είναι απλή. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ανοιχτοί στο να ακούσουν. Ήταν πρόθυμοι να δεχθούν νέες γνώσεις. Ήταν άνθρωποι που έβλεπαν μακριά και ήθελαν να μάθουν κάτι περισσότερο από αυτό που μέχρι τότε ήξεραν. Δεν ρώτησαν τι και πως. Δεν αμφισβήτησαν. Δεν ασχολήθηκαν με το αν αυτά που άκουγαν ήταν σωστά ή όχι. Τους ενδιέφερε μόνον αν αυτά που άκουγαν δουλεύουν και έχουν αποτελέσματα γι αυτούς. Τόλμησαν, δοκίμασαν, πέτυχαν και το αναγνωρίζουν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα περισσότερα από αυτά που άκουσαν και εφάρμοσαν δεν είχαν κανένα κόστος γι αυτούς. Δεν χρειάστηκε να ξοδέψουν χρήματα. Το μόνο που διέθεσαν ήταν:

  • κάποιες ώρες για να μάθουν
  • κάποια πράγματα να σκεφθούν
  • κάποια πράγματα να εφαρμόσουν

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς. Είτε θέλετε να πετύχετε τους προσωπικούς στόχους σας, είτε τους επαγγελματικούς στόχους σας, μάθετε να είστε ανοιχτοί στη νέα γνώση και στους ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν να σας προσφέρουν κάτι σημαντικό.

Δρ Νέστωρ Κολοβός

Διδάκτωρ Γεωλογίας ΑΠΘ

Πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Business & Life Coach

email: [email protected]

Τηλ. 6973225228