Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ) του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με τίτλο: “Επιστήμη και Τεχνολογίες Υδρογόνου” (MSc in Hydrogen Science and Technology)

7 Οκτωβρίου 2022
16:37
Κανένα σχόλιο

Τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν για πρώτη χρονιά και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4957/2022 το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ) με τίτλο:

Επιστήμη και Τεχνολογίες Υδρογόνου(MSc in Hydrogen Science and Technology).

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στο Πρόγραμμα από 1-10-2022 έως 4-11-2022 (με ενδεχόμενη παράταση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο). Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, έπειτα από επιλογή, πτυχιούχοι/διπλωματούχοι που προέρχονται από Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων, Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών πρώην Τ.Ε.Ι., Τμημάτων Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων και πρώην Τ.Ε.Ι. (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, Πληροφορικής κ.λπ.) της ημεδαπής, ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο. Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων στο Δ.Π.Μ.Σ. ορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε πενήντα (50) φοιτητές.

Η διάρκεια του Δ.Π.Μ.Σ. που οδηγεί σε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) είναι δεκατέσσερις (14) μήνες και κατανέμεται σε τρεις (3) περιόδους (εξάμηνα) εκ των οποίων η 3η διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Κάθε περίοδος αποτελείται από 13 εβδομάδες διδασκαλίας και μίας εξεταστικής εβδομάδας. Τα τέλη φοίτησης έχουν οριστεί σε 2.500 ευρώ συνολικά για τις 3 περιόδους του προγράμματος και ένα ποσοστό επιτυχόντων μπορεί να απαλλαγεί από τα τέλη φοίτησης με βάση οικονομικά κριτήρια που καθορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4957/2022 και Υπουργικές Αποφάσεις.

Η διδασκαλία των μαθημάτων μπορεί να γίνεται με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη εκπαίδευση ή υβριδικά με ευέλικτες μορφές μάθησης, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά τη δια ζώσης εκπαίδευση και τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ www.hydrogen.uowm.gr.

Πληροφορίες:

Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Ευριπίδης Τσατσιάδης

Τηλ.: 2461056654

Email: [email protected]

Website: www.hydrogen.uowm.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ZEΠ Κοζάνης, 50100, Κοζάνη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.