Παγκόσμια διάκριση για το α΄ βραβείο «οικολογικές διαδρομές» του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση των πρώην λιγνιτικών περιοχών που προκήρυξε η ΔΕΗ

11 Ιουνίου 2017
23:52
Κανένα σχόλιο

Η πρόταση «οικολογικές διαδρομές / eco_διαδρομές» από το αρχιτεκτονικό γραφείο topio7, (Κατερίνα Ανδρίτσου – Πανίτα Καραμανέα – Θανάσης Πολυζωίδης) απέσπασε το Βραβείο στην Κατηγορία ως η Καλύτερη μη Υλοποιημένη Μελέτη έργων Τοπιακού Σχεδιασμού (Award in the Category of Non Implemented Landscape Architectural Projects) στην 7η International Landscape Architecture Exhibition 2017 στο Βελιγράδι. Αξίζει να αναφερθεί πως το topio7 βραβεύεται με το ίδιο Διεθνές Βραβείο για δυο διαδοχικές οργανώσεις καθώς είχε λάβει πάλι το ίδιο Βραβείο στην ίδια έκθεση στο Βελιγράδι το 2015 για άλλο έργο.

Την έκθεση αυτή διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου Σερβίας (Serbian Association of Landscape Architects / SALA) κάθε δύο χρόνια κι έχει διεθνή χαρακτήρα. Στην έκθεση και στο διαγωνιστικό τμήμα φέτος συμμετέχουν 68 έργα από όλον τον κόσμο. Η απονομή των βραβείων έγινε την Παρασκευή 02.06.2017 στις 19.00 στο Gallery of Science and Technology of the Serbian Academy of Science and Arts στο Βελιγράδι. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 30/06.

Η πρόταση της ομάδας topio7 (www.facebook.com/topio7architects/) «οικολογικές διαδρομές / eco_διαδρομές» που έλαβε το διεθνές Βραβείο στο Βελιγράδι, αποτελεί το Α’ Βραβείο στον πρόσφατο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ιδεών για την «Ανάπλαση και Επανάχρηση πρώην εξορυκτικών περιοχών λιγνίτη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας» που προκήρυξε η ΔΕΗ. Η πρόταση σχεδιάζει την περιοχή «με τη φύση», αναδεικνύοντας τις αρετές της και αποκαθιστώντας τα τρωτά της σημεία. Το μεγάλο αυτό έργο σε περιοχή 1800 στρεμμάτων, δίνει έμφαση στη γραμμικότητα, παράγοντας ένα τοπίο που διασχίζεται από μια σειρά οικολογικών διαδρομών διαφορετικών ποιοτήτων με χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής, αθλητισμού, καλλιεργειών και οικολογικής συνδεσιμότητας: αθλητικό πάρκο, ζώνη θεαμάτων, δάσος κωνοφόρων, ζώνη καλλιεργειών, παραρεμάτιο δάσος, κεντρικό λιβάδι, δάσος ακακίας, νέα οικοσυστήματα τεχνητών υδροβιότοπων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι