Πως να γίνεις στέλεχος επιχείρησης ή οργανισμού – από την αναζήτηση εργασίας ως την ανέλιξη στις διευθυντικές θέσεις – Ομιλία του Δρ Νέστορα Κολοβού στο ΠΔΜ

15 Δεκεμβρίου 2022
11:00
Κανένα σχόλιο

«Μετά το πτυχίο, όλοι σας θέλετε να βρείτε μια καλή δουλειά. Πόσοι όμως προετοιμάζεστε γι αυτό; Πώς προετοιμάζεστε γι αυτό;»

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Δρ Νέστωρ Κολοβός, στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός, αφού ευχαρίστησε τους φοιτητές και τον καθηγητή Δρ Φραγκίσκο Παυλουδάκη για  την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε εκτενώς στο εσωτερικό παιγνίδι της ψυχολογίας της αναζήτησης εργασίας και επεσήμανε τους τομείς – κλειδιά για μια επιτυχημένη πρόσληψη και επιτυχημένη καριέρα. Παράλληλα έδωσε κατευθύνσεις για την αποτελεσματική προσέγγιση της αγοράς εργασίας, τονίζοντας πως εκτός από το πτυχίο χρειάζονται επί πλέον προσόντα όπως: Δεξιότητες, εμπειρίες, ψυχικές αρετές και ψυχικές αντοχές.

Στη συνέχεια αφού ανέφερε και ανέλυσε εκτενώς τη σημασία αυτών των προσόντων, τόνισε: «Όπως διαπιστώνετε, το πτυχίο από μόνο του δεν είναι αρκετό. Η πραγματική ζωή κρίνεται και από άλλα πράγματα. Η πραγματική ζωή κρίνεται στην πραγματική σας αξία. Και η πραγματική σας αξία είναι όλα αυτά που προαναφέραμε. Η πραγματική σας αξία είναι όλα αυτά που μπορείτε να προσφέρετε. Αυτά σας δίνουν αυτοπεποίθηση, ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή σας και σας ωθούν να πετύχετε περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα στη ζωή σας. Είναι αυτά για τα οποία οι άλλοι σας εκτιμούν και σας θέλουν κοντά τους. Είτε μιλάμε για πρόσληψη, είτε μιλάμε για προαγωγή, αυτά είναι που μετράνε. Αυτά είναι που πρέπει να αποκτήσετε».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δρ Κολοβός κάλεσε τους φοιτητές να αρχίσουν να σκέφτονται πιο παραγωγικά και πιο αποτελεσματικά, επισημαίνοντας. «Για να τα πετύχετε όλα αυτά και να ανεβάσετε την αξία σας θα πρέπει να το θελήσετε, να το αποφασίσετε και να δεσμευτείτε για την προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία. Όχι απλά να προσπαθήσετε, αλλά να δεσμευτείτε. Το «Προσπάθησα», δεν σημαίνει τίποτα. Είναι αόριστο και σας δημιουργεί την ψευδαίσθηση ή το άλλοθι ότι κάνατε κάτι. Δεσμεύομαι σημαίνει «βάζω στόχους και δουλεύω για να τους πετύχω».

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος, όπου ο Δρ Νέστορας Κολοβός δέχθηκε ερωτήσεις και συνομίλησε με τους φοιτητές, οι οποίοι στο πρόσωπο του Δρ Κολοβού είδαν έναν πολύτιμο σύμβουλο για την περαιτέρω πορεία τους.