Δύο μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια έγιναν δεκτοί σε δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Η Θεοδώρα Μιχαηλίδου, έγινε δεκτή στο Harvard University και ο Γαλανός-Ραφαήλ Μοσχόπουλος έγινε δεκτός στο Princeton University.
Οι δύο μαθητές εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια με τη διαδικασία του Early Decision σύμφωνα με την οποία τα ιδρύματα ανακοινώνουν τη θετική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων τους. Πρόκειται για μία μεγάλη ακαδημαϊκή επιτυχία, όχι μόνο λόγω του υψηλού επιπέδου των δύο ιδρυμάτων και της εξαιρετικά απαιτητικής διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, αλλά γιατί τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια προσφέρουν στους συγκεκριμένους μαθητές σπουδές που ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις και στα ενδιαφέροντά τους σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φοιτητική ζωή που ονειρεύονται. Ας σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το πανεπιστήμιο του Harvard κάνει δεκτό υποψήφιο/α του Κολλεγίου Ανατόλια.
H Θεοδώρα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και μέχρι τη Γ΄ Γυμνασίου φοίτησε στο 1ο Δημόσιο Λύκειο Κοζάνης. Το 2020 έγινε δεκτή στην Α΄ Λυκείου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Παρότι η Θεοδώρα έχει κάθε χρόνο βαθμολογία που αγγίζει το 20 δεν ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο επιλογής της από το Πανεπιστήμιο του Harvard, αλλά ο πρωτοφανής για έναν νέο άνθρωπο συνδυασμός ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, εύρους ενδιαφερόντων, συμμετοχής και διάκρισης σε επιστημονικούς διαγωνισμούς STEM και πρωτοβουλιών με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Έχοντας ειλικρινή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας της, η Θεοδώρα ίδρυσε το Δωρίζω με σκοπό την ανακύκλωση ρούχων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αποσκοπώντας τόσο στην οικονομική ανακούφιση των παραληπτών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο Κολλέγιο Ανατόλια συντόνισε το Biomedical Journal και το πρόγραμμα Peer Tutor βοηθώντας συνομηλίκους της από την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη στα μαθήματα της Φυσικής, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, και φέρνοντάς τους σε επαφή με τις εξελίξεις στην Επιστήμη, ώστε να διασυνδεθούν με γνωστούς επιστήμονες και να φτάσουν πιο γρήγορα σε υψηλό γνωστικό επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο του Harvard η Θεοδώρα θα επιλέξει μαθήματα από τον χώρο των Θετικών Επιστημών.
Μπράβο στα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια!
Μπράβο στο κορίτσι για την επιλογή του να πάει σε ένα καλό και σοβαρό πανεπιστήμιο, που δεν έχει ανάγκη να αυτοπροβάλλεται μέσω διάφορων “λιστών” για την αξία του.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά. Θερμά συγχαρητήρια στη Θεοδώρα Μιχαηλίδου.
αυτά είναι παιδιά για προβολή! Χίλια μπράβο
μπράβο στην κοπέλα, αλλά γιατί χαιρόμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να διώχνουμε πάντα την ελπίδα από τη χώρα δεν το κατάλαβα ποτέ.
Γιατί εδώ θα την έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Τα πραγματικά ταλέντα δεν αναγνωρίζονται. Εκείνο που μετράει είναι οι διασυνδέσεις και οι γνωριμίες.
Ευτυχώς υπάρχει ελπίδα!
Μπράβο Θεοδώρα, ο Θεός να σου χαρίζει δύναμη και ευτυχία.
Μπράβο σας…. Μας κάνετε περήφανους….. Οι κόποι σας ανταμείβονται……
Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο! Ευτυχώς υπάρχουν και παιδιά με θετική σκέψη και εργατικότητα.
Μέχρι Γ’ Γυμνασίου πήγαινε στο 1ο Δημόσιο Λύκειο Κοζάνης; Δεν θαρρώ. Συγχαρητήρια στο κορίτσι και καλές σπουδές.
Επιτέλους κάποιος το είπε. Νομίζω πήγαινε στο 1ο Γυμνάσιο η κοπέλα.
Συγχαρητηρια και στο κορίτσι και σε ολα τα παιδια που κανουν πραγματικοτητα τα ονειρά τους.
Να πούμε βεβαια πως πηγαινε σε ιδιωτικό κολλέγιο. Όταν έχεις χρηματα όλα είναι πιο εύκολα για τις σπουδές.
Και να συγχαρουμε καμια φορα και τα παιδια που δεν εχουν λεφτα για φροντιστηρια και περνανε σε ένα “ταπεινό” ΤΕΙ ή πρώτοι στην ιατρική και συγχρόνως δουλεύουν.
Τα λεφτά δεν σε κάνουν έξυπνο.
Έξυπνο σε κάνει το διάβασμα.
Το συγκεκριμένο ιδιωτικό κολλέγιο δίνει πολλές υποτροφίες.