Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης (Φωτογραφίες)

19 Μαρτίου 2023
00:22
Κανένα σχόλιο

         Στο πλαίσιο δράσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας και ενδυνάμωσης των μελών της σχολικής κοινότητας την Πέμπτη 16/03/2023 το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Καλώτα Ελευθερία (Κοινωνιολόγος) παρουσίασε στο σχολείο μας επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 2,5 ωρών και απευθυνόταν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Μ΄ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Δεξιότητες και Αποτελεσματικές Τεχνικές που προάγουν την επικοινωνία»

       Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις έννοιες, τις βασικές αρχές και τις διαδικασίες της επικοινωνίας.  Στο βιωματικό εργαστήρι διερευνήσαμε τους φραγμούς στην επικοινωνία και εστιάσαμε σε τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας που μας βοηθούν να βελτιώσουμε μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες, την ενεργητική  ακρόαση.

    Η δράση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοτόμα και άφησε σημαντικά μηνύματα, ευαισθητοποιώντας τους συμμετέχοντες σε ζητήματα επικοινωνίας  και ανθρώπινης προσέγγισης, καθοριστικής για την επίλυση πολλών ατομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

  Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο και ιδιαίτερα την κ. Καλώτα Ελευθερία για την συνεισφορά τους.

                                                                  Η δ/ντρια

                                                            Μ. Τσουκανέλη

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.