Επιστολή αναγνώστη: Πτολεμαΐδα: Κάθε μήνα αντικαθιστώ – αλλάζω τα φίλτρα νερού στην οικοδομή μου

12 Σεπτεμβρίου 2023
10:36
Σε μια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα αλλά κυρίως σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία, μερικά από τα αυτονόητα είναι οι υποδομές αγαθών όπως το ηλεκτρικό, η αποχέτευση ή η ύδρευση, τα οποία παίζουν πρωταρχικό – υγειονομικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού ιστού. Επί της οδού Β. Ηπείρου στην Πτολεμαΐδα, επικρατεί μια κατάσταση σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης, που μόνο σύγχρονη κοινωνία δεν θυμίζει. Κάθε μήνα αντικαθιστώ – αλλάζω τα φίλτρα στην οικοδομή μου (παρακάτω θα δείτε τι βγαίνει από εκεί για πολλοστή φορά), ενώ υπάρχουν οικογένειες επί της συγκεκριμένης οδού που πίνουν ΜΟΝΟ εμφιαλωμένο νερό.
Αλλάζοντας δύο (2) διαδοχικά φίλτρα βλέπετε σε παρόμοια κατάσταση να είναι και το δεύτερο, οπότε φανταστείτε τι φτάνει στο ποτήρι.! Επέλεξα να μην μιλήσω στο βίντεο που θα δείτε για να πνίξω την αγανάκτηση μου ανάμεσα στις λέξεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Κάνω έκκληση – παράκληση σε μία ύστατη προσπάθεια επίλυσης προς κάθε κατεύθυνση, είτε αυτή είναι η Υπηρεσία ύδρευσης Πτολεμαΐδας, είτε η δημοτική αρχή της Πτολεμαΐδας είτε δεν ξέρω κι εγώ ποιος. Στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επί της συγκεκριμένης οδού στο ύψος του περιφερειακού ΠΡΕΠΕΙ να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει στο πρόγραμμα κάτι τέτοιο ή όχι, κι αν ναι πότε?

11 σχόλια

  • Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στο κέντρο της πόλης και πιστεύω και σε όλη την Πτολεμαΐδα. Το νερό των γεωτρήσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά στα σπίτια μας θα πρέπει να περνά απο τα παρακάτω στάδια:
    1ο στάδιο: προσθήκη χλωρίου (απολύμανση)
    Με την προχλωρίωση θανατώνονται τα μικρόβια που υπάρχουν στο νερό και διευκολύνεται η μετέπειτα επεξεργασία του.

    2ο στάδιο: προσθήκη θειικού αργιλίου (κροκίδωση)
    Η προσθήκη θειικού αργιλίου βοηθά τα στερεά σωματίδια που υπάρχουν μέσα στο νερό να ενωθούν μεταξύ τους και να κατακαθίσουν. Η όλη διαδικασία ονομάζεται κροκίδωση.

    3ο στάδιο: καθίζηση
    Μετά την κροκίδωση τα συσσωματωμένα στερεά κατακάθονται στον πυθμένα της δεξαμενής καθίζησης. Με αυτόν τον τρόπο το νερό καθαρίζεται σε ποσοστό 80%.

    4ο στάδιο: φίλτρανση
    Τα πολύ ελαφρά σωματίδια που δεν κατακάθονται (20%), κατακρατούνται σε ειδικά αμμόφιλτρα, από τα οποία το νερό βγαίνει πλέον καθαρό για να δοθεί προς κατανάλωση.

    5ο στάδιο: μεταχλωρίωση
    Εφόσον η προχλωρίωση δεν είναι ικανοποιητική, προσθέτουμε συμπληρωματικά χλώριο κατά την είσοδο του νερού στις κλειστές δεξαμενές αποθήκευσης και πριν την είσοδό του στο δίκτυο ύδρευσης.

    Πέρα από την χλωρίωση ποιο από ποιο άλλο στάδιο περνά το νερό στην Πτολεμαΐδα;

  • Στη νοσοκομειου τα ιδια και χειροτερα. Καθε δυο μηνες φουλ χωμα σε διπλο φιλτρο. Αλιμονο σε αυτους που δεν εχουν φιλτρα τι νερο πινουν και με τι κανουν μπανιο

  • Ερωτηση: το φιλτρο αυτο ειναι για ολη την οικοδομη η για ενα διαμερισμα; Γιατι ειναι και μικρο μεγεθος για να λεμε
    Και του στραβου το δικιο

  • Το ίδιο σκηνικό είναι και στην άνω Πτολεμαΐδα ήθελα να ξέρω τι κάνει ο δήμαρχος ελέγχει την κατάσταση ή έχει άσχετους υπαλλήλους σε αυτόν τον τομέα, είμαστε απροστάτευτοι από παντού.

    • Να αγιάσει το στόμα σου φίλε μου, πες τα. Δεν ξέρουν εκεί στην Πτολεμαΐδα ότι πρέπει να πίνουν σκ@τ@ μέχρι να περάσουν οι εκλογές, και αν είναι καλά στην υγεία της η πόλη, ας παραπονεθεί από Νοέμβριο. Φτάνει πια με τους πονηρούς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι