Η Ευθυμία (Έφη) Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου υποψήφια με το συνδυασμό του Λ. Μαλούτα – Το βιογραφικό της

22 Σεπτεμβρίου 2023
00:44
Κανένα σχόλιο
Η Ευθυμία (Έφη) Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1989 και κατάγεται από το Πρωτοχώρι. Είναι κόρη της Ελένης Παρχαρίδου και του Κωνσταντίνου Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου.
📜Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από επιλογή και αγάπη για τον πολιτισμό. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στην παιδαγωγική κατάρτιση, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα, ολοκλήρωσε επιμορφωτικά προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων στον τομέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αγωγής, του Social Media Marketing και εξειδικεύτηκε στην Επικοινωνία, Τουριστικής Προβολής Δραστηριοτήτων, με εστίαση στα πολιτιστικά δρώμενα, όπως φεστιβάλ, αναβιώσεις και καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις. Την τρέχουσα περίοδο, ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Δημόσιο Λόγο και Ψηφιακά Μέσα, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
🟢Από το 2019 τελεί Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Κοζάνης, με κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Τοπικός πολιτισμός, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, Φεστιβάλ Βιβλίου, 100 χρόνια Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, 16ο Φεστιβάλ Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκδηλώσεις για την δέσμευση του Δήμου Κοζάνης προς μια κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη – Κοζάνη 2030, κ.α σε συνεργασία με Φορείς του Πολιτισμού και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
🟢Από το 2016 έως το 2019 έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος διοίκησης σε συμβουλευτική εταιρεία, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με επιτυχία. Επιπλέον, έχει συμβάλει υποστηρικτικά με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού στην επιμόρφωση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, επιτυγχάνοντας σημαντική πρόοδο και βελτίωση στην εκπαίδευσή τους, ενώ παράλληλα εργάστηκε σε προγράμματα παρακολούθησης ανθρώπινων συμπεριφορών, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Τέλος, εργάστηκε στο Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, εκτελώντας πρακτική άσκηση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
🟢Την περίοδο της πανδημίας συνεχίζει να συμβάλει δυναμικά μέσα από τη συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Υγείας συνεισφέροντας στην καθημερινή ενημέρωση και υποστήριξη των Κοινοτήτων του Δήμου. Ακόμα πραγματοποιεί πληθώρα διαδικτυακών εκδηλώσεων.
🟢Η πορεία της ενασχόλησής της με τα κοινά ξεκινά από τα εφηβικά της χρόνια. Από το 2010 έως 2019 εκλέγεται Τοπική Σύμβουλος Πρωτοχωρίου, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις. Η δράση της στην Πολιτική περνά τα όρια του Δήμου, όταν το 2011 εκλέγεται Πρόεδρος Φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γραμματέας της πολιτικής Νεολαίας του Πανεπιστημίου. Από το 2019 έως σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
🟢Η προσφυγική καταγωγή της οικογένειάς της την ώθησε να εμπλακεί στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, όπου και εκλέγεται ως Γενική Γραμματέας ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, καθώς και μέλος Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΟΕ, 2010. Το 2008 είναι ένα από τα επανιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων όπου διατελεί και Αντιπρόεδρος.Από το 2018 έως το 2023 διατέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος οργανωτικής επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος».
🟢Η εμπλοκή της με τα κοινά δεν σταματά όμως καθώς, δραστηριοποιείται σε πολλούς Συλλόγους της περιοχής με ενεργή συμμετοχή στο Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης καθώς έχει έντονο ενδιαφέρον για θέματα ισότητας.
Το πάθος που έχει με τον πολιτισμό την έχει οδηγήσει να ενταχθεί, από το 2016, στην ερευνητική ομάδα της UNESCO, για τους Διεθνής καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αναδεικνύοντας διεθνώς το έθιμο των Μωμόγερων. Ωστόσο είναι και ένα από τα άτομα που συνέβαλλε στη συγκρότηση του τοπικού ευρετηρίου και στην εγγραφή του δρωμένου των Φανών της Κοζανίτικης Αποκριάς και των Λαζαρίνων στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
📌Ο συνδυασμός των γνώσεων, της εμπειρίας και του πάθους της για θέματα πολιτισμού, ανθρωπισμού και εκπαίδευσης την καθιστά ιδανική φιγούρα για την πόλη της Κοζάνης συνεχίζοντας την προαγωγή καινοτόμων ιδεών, αναδεικνύοντας την αξία του τόπου, τις παραδόσεις του, καθώς και την μεταβίβαση τους στη νεότερη γενιά. Όπως αναφέρει κι η ίδια η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και εσύ επιλέγεις πώς θα ταξιδέψεις. Τιμώντας τις αξίες, τις αρχές, την ιστορίας και τους συνοδοιπόρους σου συνεχίζεις δυναμικά από κάθε θέση, μέσα στον θεσμό της κοινωνίας.