Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη βιοποικιλότητα, κατέθεσε τις απόψεις – προτάσεις του, θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αποτελεσματική εφαρμογή της Στρατηγικής και των Δράσεων ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.
Ιδιαίτερα σημαντικά και κρίσιμα κρίνονται:
– Παύση χρήσης χημικών π.χ. φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων χωρίς μέτρο και λογική αλλά και όποιων άλλων π.χ καθαριστικών, φαρμάκων, κ.α.
– Επιδίωξη επικράτησης φυσικών καλλιεργειών με είδη που ταιριάζουν στους τόπους και ευδοκιμούν-αντέχουν σ’αυτούς. Πόλεμος στα μεταλλαγμένα-γενετικά τροποποιημένα.
– Γεωργία-Κτηνοτροφία μικροκλίμακας κι όχι επικίνδυνα να ξεφύγει του ελέγχου, όταν γίνει μακροκλίμακας-υπερβολής μεγεθών.
– Ουσιαστική στήριξη, ενημέρωση, προς καλή πορεία και κατεύθυνση ώθηση Γεωργών-Κτηνοτρόφων από ειδικούς-επιστήμονες που δουλεύουν για το καλό και την συνέχεια του τόπου.
– Πάση θυσία διαφύλαξη των κύριων Διασφαλιστών του καλού του Περιβάλλοντος και φυσικά και της Βιοποικιλότητας (σ’όσα επίπεδα κι αν την διαιρέσουν και την διακρίνουν) που δεν είναι άλλοι από τα Δάση τα εξαίρετα αυτά Συστήματα-Οικοσυστήματα με ικανότητα πολυπαραγωγικότητας, αυτάρκειας, αυτοδυναμίας, εξέλιξης.
Οι γεωπόνοι μυρίστηκαν ψητό και το ΓΕΩΤΕΕ έσπευσε να δηλώσει την παρουσία του.
Πού ήταν το ΓΕΩΤΕΕ στην κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου;
Πού ήταν η στήριξη των Γεωλόγων;
Οι Γεωλόγοι δεν ανήκουν στο ΓΕΩΤΕΕ;
Παιδιά και παραπαίδια…