Απάντηση σε ανθέλληνα Έλληνα ή «Μακεδόνα» (του Απόστολου Παπαδημητρίου)

25 Οκτωβρίου 2023
22:59

 

             Αγαπητέ σχολιαστή του άρθρου μου για τη Μακεδονία με τίτλο «Παρακμή».

            Πόσο εύκολο είναι να κρίνεις και να επικρίνεις για ασχετοσύνη τον γράψαντα κρυμμένος στο καταφύγιο της ανωνυμίας!

            Αν είσαι Έλληνας, αν δηλαδή έχεις ελληνική εθνική συνείδηση, περιορίζομαι στο να σε χαρακτηρίσω προδότη. Αν αυτοπροσδιορίζεσαι Μακεδών, διαλέγομαι μαζί σου, επειδή σε θεωρώ θύμα, όπως και τους ομόφρονές σου, του αθλίου παιχνιδιού των ισχυρών.

            Με αποκαλείς ερασιτέχνη, γι’ αυτό και άσχετο, αφού αγνοώ ότι υπήρχε μακεδονική γλώσσα στην αρχή του 20ου αιώνα. Μάλιστα φέρεις και τη μαρτυρία του Παύλου Μελά. Είναι ορθή η παραπομπή σου, όμως σου διαφεύγει η ουσία.

            Όπως κάθε επιχείρηση έχει το λεγόμενο σήμα κατατεθέν, το οποίο δεν επιτρέπεται να σφετεριστεί ουδεμία άλλη, έτσι και ο ελληνισμός έχει καταθέσει στην ιστορία το όνομα Μακεδών και τα παράγωγά του. Βέβαια κατά καιρούς υπήρξαν «ιστορικοί», ιδιαίτερα της γερμανικής σχολής ιστορίας κατά τον 19ο αιώνα, που αμφισβήτησαν την ελληνικότητα των Μακεδόνων. Αυτό συνέβη στα πλαίσια της προπαγάνδας του παγγερμανισμού, ο οποίος επιδίωκε την προώθηση της Αυστρίας στη Βαλκανική σε αντικατάσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, του μεγάλου ασθενούς.

Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία, έγραψε ο Στράβων πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

            Ως Έλληνες οι Μακεδόνες ομιλούσαν διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας, συγγενούς προς την δωρική. Ως ελληνικό κατοχυρωμένο στην ιστορία το όνομα Μακεδών, σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση αυτού ή παραγώγων του πας μη έχων ελληνική συνείδηση παρά μόνο με τη γεωγραφική και όχι εθνική έννοια του όρου ή γλωσσική παραγώγου του.

            Ως μακεδονική γλώσσα επικράτησε να λέγεται μεταξύ σλαβοφώνων κατοίκων ιδίωμα της βουλγαρικής με στοιχεία ελληνικής, το οποίο εμπλουτίστηκε με στοιχεία της σερβοκροατικής από εντεταλμένους του Τίτο, επιδόξου «απελευθερωτή» της Μακεδονίας! Η ονομασία δόθηκε σε περίοδο κατοχής υπό τους Οθωμανούς όλων των λαών της Βαλκανικής. Δεν έγινε με βάση την επιστήμη της γλωσσολογίας, αλλά και δεν ήταν δυνατόν να αντικρουστεί από ελληνικής πλευράς. Φυσικά δεν είναι κατακριτέοι αυτοί, που ονόμασαν έτσι το βουλγαρικό ιδίωμα, διότι ενήργησαν χωρίς γνώση και χωρίς ιδιοτέλεια. Συνεπώς το επιχείρημα ότι υπήρχε μακεδονική γλώσσα είναι έωλο.

            Στον Μακεδονικό αγώνα, που άλλος σχολιαστής αμφισβητεί ότι έληξε με νίκη των Ελλήνων, αντιπαρατάχθηκαν Έλληνες με Βουλγάρους. Νίκη εννοώ το ότι οι Βούλγαροι έπαψαν να σφάζουν ατιμωρητί Έλληνες, ελληνόφωνους, βλαχόφωνους ή, κυρίως, σλαβόφωνους. Από τους Βουλγάρους οι «Μακεδόνες» διεκδικούν (ως γενέθλια ημέρα τους έθνους τους;) την εξέγερση του Ηλιντεν (1903), που υπήρξε καταστροφική κυρίως για το ελληνικό στοιχείο! Θλιβερή η σύγκρουση ομοδόξων λαών υπό την επήρεια του εθνικισμού, που είχε εισαχθεί από τη Δύση.

Δυστυχώς, μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας, το ελληνικό κράτος, αγνοώντας τις συνθήκες, που επικρατούσαν σε ευρεία περιοχή με ανάμεικτους πληθυσμούς, συμπεριφέρθηκε βάναυσα προς τους σλαβόφωνους πολίτες της χώρας μας, τόσο επί Βενιζέλου, όσο και επί Μεταξά. Γι’ αυτό και επί βουλγαρικής κατοχής πολλοί εκδήλωσαν βουλγαρικά αισθήματα (δεν γράφω φιλοβουλγαρικά, θεωρώντας αδόκιμο τον όρο). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στη γείτονα πολίτες με μη βουλγαρική συνείδηση. Πάντως πρέπει να προβληματίζει την αλαζονική ηγεσία της χώρας ο μεγάλος αριθμός πολιτών της χώρας, που έσπευσε να εφοδιασθεί με βουλγαρικό διαβατήριο, μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην ΕΕ. Χαλαρή εθνική συνείδηση; Καιροσκοπισμός; Ο χρόνος θα δείξει.

            Γιατί ονόμασαν μακεδονική τη βουλγαρική διάλεκτο, όποιοι την ονόμασαν; Προφανώς επειδή κατοικούσαν σε έκταση της Μακεδονίας.Η λέξη Μακεδονία είναι παράγωγη της λέξης Μακεδών. Ποια όμως είναι η έκτασή της; Το ερώτημα είναι χωρίς νόημα. Όταν οι Ορέστες Μακεδόνες κατοικούσαν, κατά τους αρχαϊκούς χρόνους, στα μέρη της Καστοριάς, δεν ήταν σε χρήση ο όρος Μακεδονία αλλά Ορεστίδα. Όταν μετακινήθηκαν στη σημερινή Κεντρική Μακεδονία, έδωσαν σ’ αυτήν το όνομα. Ποια όμως η έκταση της Μακεδονίας; Πρέπει να απαντηθεί πρώτα το ερώτημα: Σε ποια εποχή; Όταν οι Μακεδόνες ήταν περιορισμένοι νοτίως του Αλιάκμονα, όταν εξαπλώθηκαν και βορείως αυτού, ιδρύοντας νέα πρωτεύουσα, την Πέλλα, όταν επεκτάθηκαν προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ή όταν έφθασαν στον Ινδό ποταμό; Εκείνο, που η ιστορία μας πληροφορεί είναι ότι το βορειότερο ελληνικό φύλο ήταν οι Πελαγόνες, οι κάτοικοι της Πελαγονίας, της περιοχής δηλαδή του Μοναστηρίου (Μπίτολα στο σλαβικό ιδίωμα, το βυζαντινό Βουτέλιον).

            Κατά την όψιμη ρωμαιοκρατία έπαψε να υφίσταται διαχωρισμός των ελληνικών φύλων και το όνομα Μακεδονία παρέμεινε ως γεωγραφικός και μόνον όρος. Οι Σλάβοι έφθασαν στα μέρη μας κατά τον 6ο αιώνα και αρκετοί εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία, ενώ άλλοι προωθήθηκαν νοτιότερα δίνοντας τροφή στον ανθέλληνα Φαλμεράυερ! Αλλά ποια είναι η Μακεδονία; Αυτή που περιλαμβάνεται στην ελληνική επικράτεια και μόνον ή αυτή που απεικονίζεται στους αλυτρωτικούς χάρτες της γείτονος χώρας; Προφανώς είναι πέρα από κάθε ιστορική ακρίβεια να θεωρούνται τμήματα της Μακεδονίας περιοχές, στις οποίες, κατά την αρχαιότητα κατοικούσαν οι Παίονες και οι Δάρδανοι. Συνεπώς η αποδοχή του αλυτρωτικού χάρτη και από Έλληνες συνιστά προδοσία.

            Η περιοχή της γειτονικής χώρας απελευθερώθηκε από τον σερβικό στρατό. Όπως όλοι, επιδίωξαν και οι Σέρβοι να εκσερβίσουν τον σλαβικό πληθυσμό. Μάταια προσπάθεια. Πάντως ονόμασαν την περιφέρεια Μπαρντάρσκα, από το όνομα του ποταμού Βαρδάρ (Αξιού) που τη διασχίζει (παραθέτω γραμματόσημο). Μακεδονικό έθνος ανακάλυψε ο Στάλιν στα πλαίσια του σχεδιασμού διείσδυσης στη Βαλκανική και αποδέχθηκε, παρά τις αντιρρήσεις του, ο Βούλγαρος σύντροφος Δημητρώφ. Το ιδεολόγημα επέβαλε στους σλαβόφωνους πολίτες της Μπαρντάρσκα, μέσω της εκπαίδευσης, ο Τίτο (1944), που ήθελε να τους απομακρύνει από τους Βουλγάρους, σε συνδυασμό με αλυτρωτισμό σε βάρος Ελλάδος και Βουλγαρίας (παραθέτω χάρτες).

Οι «φίλοι» μας Αμερικανοί των ΗΠΑ ενώ, αρχικά, θεώρησαν ανιστόρητα τα φληναφήματα της τιτοϊκής προπαγάνδας, άλλαξαν στάση, όταν επήλθε ρήξη στις σχέσεις Στάλιν – Τίτο (1948). Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τεχνητού μορφώματος των Αγγλογάλλων, νικητών του Α΄ μεγάλου πολέμου του 20ου αιώνα, με τις ευλογίες αυτών και περισσότερο της Γερμανίας και του Βατικανού, οδήγησε στη μόρφωση ανεξαρτήτου κράτους με το όνομα Μακεδονία. Τότε ξυπνήσαμε, αλλά ήταν πλέον αργά, να επηρεάσουμε τους ισχυρούς της γης. Συρθήκαμε τελικά στη συμφωνία των Πρεσπών (2018) υπό την πίεση των ισχυρών, ΗΠΑ και ΕΕ, και εκποιήσαμε στους γείτονές μας το όνομα Μακεδόνες, ως εθνικό, και αποδεχθήκαμε τον χαρακτηρισμό του ιδιώματος τους ως μακεδονική γλώσσα, με ακραία την περιφρόνηση προς την επιστήμη της γλωσσολογίας, αλλά πρωτίστως με παραίτηση από τμήμα της ιστορίας μας.

Δεν επικρίνω τους γείτονες, εκ των οποίων κάποιοι εμφανίζονται αλαζόνες στη σκιά των «προστατών» τους. Τους χαϊδεύουν αυτοί, για να τους απομακρύνουν από τη Ρωσία. Και οι γείτονες τους προσέφεραν γην και ύδωρ (μεγάλη στρατιωτική βάση) όπως και εμείς, υποτελείς αμφότεροι! Γι’ αυτό καλό είναι να εύχονται οι γείτονες να έχει μακροημέρευση η αυτοκρατορία των ΗΠΑ! Θα έχει όμως; Οι Βούλγαροι αντέταξαν και αντιτάσσουν σθεναρή άμυνα αρνούμενοι να αποδεχθούν τα ψεύδη, που αποδεχθήκαμε εμείς με την υπογραφή μας. Η «μακεδονική» γλώσσα επισημοποιήθηκε με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ το 2018 και αυτό συνιστά εθνική τραγωδία για τη χώρα μας. Θα έλθει εποχή που η λέξη τραγωδία θα αντικατασταθεί με κάποια άλλη.

Αν διαφωνείς με τα γραφέντα, σε προσκαλώ να έλθεις να αναπτύξεις την άποψή σου στην εκπομπή μου. Ξανατονίζω, μόνο αν αυτοπροσδιορίζεσαι Μακεδών κατά την εθνικότητα. Δεν έχεις να φοβηθείς. Στην Ελλάδα αλωνίζουν οι πάντες, αφού οι της εξουσίας ονειρεύονται να την μετατρέψουν από χώρα σε χώρο. Στη γειτονική χώρα κάποιος ονόματι Κωνσταντινίδης, που δήλωσε Έλληνας υπέστη δικαστική δίωξη και εγκαταλείφθηκε από την πατρίδα μας, όπως ο Μπελέρης στην Αλβανία. Και βέβαια δεν είναι ο μόνος. Πολλές δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδα χιλιάδες, με ελληνική εθνική συνείδηση, βλαχόφωνοι κατά το παρελθόν, ζουν στη γειτονική χώρα, για τους οποίους εμείς αδιαφορούμε. Οι σλαβόφωνοι σε ελληνικό έδαφος με μη ελληνική εθνική συνείδηση μετρήθηκαν σε εκλογές υπό τη σημαία του «Ουρανίου τόξου» και γνωρίζουν πόσοι είναι. Φωνασκούν όμως έχοντας την υποστήριξη και απάτριδων κατά την ταυτότητα Ελλήνων. Καλά έγραψε κάποιος σχολιαστής ότι εμφορούμενοι από το αρρωστημένο ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Αιγαίου, δεν βλέπουν τον αλβανικό κίνδυνο, που ογκώνεται.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός μας. ΟΙ καιροί αλλάζουν και βέβαια και τα συμφέροντα των ισχυρών. Εμείς όμως θα παραμείνουμε γείτονες μέχρι το τέλος της ιστορίας. Γι’ αυτό σε χαιρετώ με φιλικά αισθήματα. Δεν φταίγεις εσύ. Θύμα είσαι.

                                                            Απόστολος Παπαδημητρίου

33 σχόλια

  • Το ίδιο το όνομα “Κοζάνη” είναι Σλάβικο, το “σούρδος” που λέμε είναι Σλάβικο, τι να λέμε τώρα.

    Όσο και να προσπαθούμε να ξαναγράψουμε την ιστορία δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι οι Σλάβοι είναι γηγενείς στη Μακεδονία εδώ και 1200 χρόνια τουλάχιστον.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%B9_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    • Μας παραθέτεις τη wikipedia λες και είναι η απόλυτη επιστημονική θεώρηση, αλλά αγνοείς ή αποκρύπτεις ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από συρραφή διάφορων προσωπικών απόψεων, κομπογιαννιτών που παριστάνουν τους ειδήμονες.

      Προφανώς δεν ήσουν καλώς στο μάθημα της ιστορίας, ίσως να βαριόσουνα κιόλας, οπότε η wikipedia είναι μια κάποια λύσις ώστε να νιώσεις κι εσύ λίγο σπουδαίος μέσα στην ασημαντότητά σου.

      Καλημέρα.

      • ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ .

        ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ !!

        ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ !

    • Η Wikipedia δεν αναγνωρίζεται ως έγκυρη πηγή από τα πανεπιστήμια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αν και εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης των περισσότερων λημμάτων διαμορφώνεται από τους ίδιους τους επισκέπτες της που έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν σε αυτήν δίχως να απαιτούνται εξειδικευμένα προσόντα.
      Οπότε σε παρακαλώ οι αναφορές να γίνονται από έγκυρες πηγές.

    • Σοβαρά τώρα; Κάνεις παραπομπή στη βικιπέδια;
      Αυτή που την γράφει ο καθένας κατά το δοκούν;
      Νεωτεριστής και εκσυγχρονιστής;
      Ακου να ξαναγράψουμε την ιστορία…..!!!
      Κανείς δεν ανέθεσε σε κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο. Απλά, θα ήταν σοφό εσύ και οι ομοϊδεάτες σου να ήξερες κάτι τις από ιστορία.

    • Αδυνατώ να κατανοήσω ενώ η ερμηνεία της ιστορίας εμπεριέχει πολλές υποκειμενικές παραμέτρους γιατί επιλέγουν μερικοί να αναδεικνύουν οτιδήποτε είναι κατά του ελληνισμού, παριστάνοντας τους ντεμέκ προοδευτικούς κι αντικειμενικούς.
      Δυστυχώς, οι ίδιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι το όλο θέμα με τα Σκόπια ανακινείται από την Γερμανία για να μας δημιουργήσει εν καιρώ πρόβλημα κι υπό κατάλληλες συνθήκες μέχρι και απόσπαση εδαφών.

    • Η λέξη σιουρδος , επικίνδυνε άσχετε, είναι λατινικής προελεύσεως , θα πεί κουφός [ siourdus]
      Κατανοητόν ?

      ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ .

      Η ΑΛΗΘΕΙΑ να γίνεται σεβαστή από όλους .

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Koliada

    Κόλιαντα μπαμπο κόλιαντα….

    ΑΚΡΙΒΩΣ.
    Όσο και να προσπαθούμε να ξαναγράψουμε την ιστορία δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι οι Σλάβοι είναι γηγενείς στη Μακεδονία εδώ και 1200 χρόνια τουλάχιστον.

  • Και μην ξεχνάμε και ότι την ονομασία του γειτονικού κράτους σε “Μακεδονία” στήριξαν οι “φίλοι” μας οι Ρώσοι.

  • διάβασα το κείμενο σου στο οποίο αναφέρεσαι
    κανείς δεν σε χαρακτήρισε άσχετο. σε χαρακτήρισε ερασιτέχνη (εραστή της τέχνης)
    το ότι εσύ το μεταφράζεις σε “άσχετο” δείχνεις ότι όντως είσαι άσχετος
    αντί να παραδεχτείς απλά αυτό που τόνισε ο σχολιαστής, ότι ο ίδιος ο Π.Μελάς αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, κάνεις λογικές ακροβασίες και παίρνεις σαν αξίωμα δικές σου θεωρίες.
    υγ Ο Μπελέρης πήγε να διαπράξει εκλογονοθεία εις βάρους άλλου ελληνικής καταγωγής υποψηφίου!

    • Ουδείς αρνείται το τοπικό ιδίωμα που μιλούσαν οι κάτοικοι της περιοχής λόγω τεράστιας προσπάθειας εκβουλγαρισμού της περιοχής από το Κομιτάτο. Μη μπλέκουμε μια αναφορά του Παύλου Μελά με τις προσπάθειες στρέβλωσης της ιστορίας στην οποία αρέσκονται να επιδίδονται οι του Ουράνιου Τόξου.

    • Μάλλον δεν είδες ότι στημένος πήγε κάποιος και του έταζε ψήφους ώστε να πέσει στην παγίδα όπου και έπεσε. Τέτοιοι Έλληνες σαν εσένα να μας λείπουν

  • 1.Σκοπιανοί στην διεπιστημονική επιτροπή: «Δέν ξέρουμε γιατί μᾶς λένε Μακεδόνες! ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ Ιούν 26, 2019

    2. Σκοπιανός youtuber από τη Γερμανία ξετινάζει όλη την προπαγάνδα του «ψευδομακεδονισμού». Βίντεο στα αγγλικά περίπου 20 λεπτών.

  • O πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, πανηγύρισε την επέτειο των 75 ετών από τότε που σε σχολείο στο Μοναστήρι, διδάχθηκαν οι μαθητές για πρώτη φορά την λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα». Μάλιστα, για την τραγική ειρωνία του πράγματος, το σχολείο φέρει το όνομα του Τίτο. Σαφής παραδοχή λοιπόν ότι η γλώσσα είναι κατασκευασμένη το 1945, όπως προκύπτει και από τα κυβενητικά έγγραφα της περιόδου εκείνης που ορίζουν τη νέα αλφάβητο και γεννούν τη νέα γλώσσα. Άλλωστε, οι πρώτες επίσημες Γραμματικές εκδόθηκαν αμέσως μετά.

  • Οι γεωγραφικοί και εθνολογικοί χάρτες του 18ου-19ου αιώνα απορρίπτουν την ύπαρξη έθνους «Μακεδόνων».
    Απογραφή του 1921 στην Γιουγκοσλαβία – Δεν βρέθηκε ούτε ένας «Μακεδόνας».
    Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913: πουθενά ο όρος Μακεδονία.
    «μακεδονική μειονότητα» – καμία τέτοια μειονότητα δεν έχει καταγραφεί στην περιοχή είτε το 1908, είτε το 1926 που έγιναν απογραφές.

    Bardaska Banovina (Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάρη) ήταν το όνομα του Κράτους, από το 1918, μέχρι το 1944, όταν κατασκευάστηκε η «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας».

  • εύγε για το άρθρο, ασε τούς Γαλους να χοροπηδούν, όποιον δεν τόν αρέσει μπορεί να πάει να ζήσει στα Σκόπια για εμάς του Μακεδόνες θα παραμείνουν Σκόπια άσχετα οι βουλευτές της Μακεδονίας και τοπικοί άρχοντες πούλησαν το όνομα

  • Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης αναφέρει ότι: «ο μεγάλος Ιταλός ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος Vittore Pisani (Il Macedonico, περιοδικό Paideia 12, 1957, σ. 250) γράφει: «πράγματι ο όρος ‘‘μακεδονική γλώσσα’’ [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] είναι προϊόν πολιτικής ουσιαστικά προέλευσης». Ο δε ειδικός σλαβιστής γλωσσολόγος, ο Γάλλος Αndré Vaillant (Le probleme du Slave Macédonien, περιοδικό Bulle­tin de la Societé de Linguistique de Paris 39, 1938, σ. 205), τονίζει ότι «το όνομα Bulgari είναι στην πραγματικότητα η εθνική ονομασία των Σλάβων τής ‘‘Μακεδονίας’’, πράγμα που δείχνει πως (οι Σλάβοι τής περιοχής αυτής) υιοθέτησαν το όνομα Βούλγαροι που τους έδωσαν οι Σέρβοι».

  • Παραλείψατε να αναφέρετε την βάρβαρη επιβολή της βουλγαρικής αυτής διαλέκτου και όχι μόνον,από τους κομιτατζήδες(των οποίων το κομιτάτο είναι γνωστό ποιος το δημιούργησε).Κάτι ανάλογο(βασανιστήρια,εκτελέσεις)εφάρμοσαν και οι τούρκοι στους Έλληνες της Ανατολής.Το θεμα είναι οι επώδυνες διαδρομές του Ελληνικού Εθνους!

  • Ο Μ. Αλέξανδρος ο πατέρας του ο Φίλιππος τη γλώσσα ομιλούσαν; να μας φέρετε μία επιγραφή που βρέθηκε στην Μακεδονική γη να δούμε και να δείτε σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη!! Για να μην τρελαθούμε σε αυτόν τον τόπο τελικά!! Υ.Γ Όλα έχουν και τα όρια τους αρκετά!!!

  • δεν αναρτήθηκε

    Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης αναφέρει ότι: «ο μεγάλος Ιταλός ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος Vittore Pisani (Il Macedonico, περιοδικό Paideia 12, 1957, σ. 250) γράφει: «πράγματι ο όρος ‘‘μακεδονική γλώσσα’’ [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] είναι προϊόν πολιτικής ουσιαστικά προέλευσης». Ο δε ειδικός σλαβιστής γλωσσολόγος, ο Γάλλος Αndré Vaillant (Le probleme du Slave Macédonien, περιοδικό Bulle­tin de la Societé de Linguistique de Paris 39, 1938, σ. 205), τονίζει ότι «το όνομα Bulgari είναι στην πραγματικότητα η εθνική ονομασία των Σλάβων τής ‘‘Μακεδονίας’’, πράγμα που δείχνει πως (οι Σλάβοι τής περιοχής αυτής) υιοθέτησαν το όνομα Βούλγαροι που τους έδωσαν οι Σέρβοι».

  • Οι γεωγραφικοί και εθνολογικοί χάρτες του 18ου-19ου αιώνα απορρίπτουν την ύπαρξη έθνους «Μακεδόνων».
    Απογραφή του 1921 στην Γιουγκοσλαβία – Δεν βρέθηκε ούτε ένας «Μακεδόνας».
    Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913: πουθενά ο όρος Μακεδονία.
    «μακεδονική μειονότητα» – καμία τέτοια μειονότητα δεν έχει καταγραφεί στην περιοχή είτε το 1908, είτε το 1926 που έγιναν απογραφές.
    ………………………………………………………………………………………………..

    Bardaska Banovina (Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάρη) ήταν το όνομα του Κράτους σας, από το 1918, μέχρι το 1944, όταν κατασκευάστηκε η «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας».

  • τον Μάρτιο του 1995,ο Μπελερης με 7 άλλους
    πιάστηκε στα ελληνοαλβανικα σύνορα με καλαζνικοφ,
    και δικαστηκε!
    τι τα ήθελε τα όπλα;για να φτιάξει πασχαλινά κερια;
    περισσότερα στη βιογραφία του!

  • Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΡΩΜΑΙΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

  • Εγώ ξέρω πως ψάχνω άτομα για support. Μας κάναν ντού οι στρατιές του Saruman και μας ψιλο-έχουν. Έλατε για βοήθεια στο Helm’s Deep plz plz.

  • Σε όλα τα προσφυγικά χωριά της Κοζάνης τους δίγλωσσους μέχρι και τη δεκαετία του ’70 τους αποκαλούσαν “βούλγαρους” λόγω του γλωσσικού ιδιώματος που μιλούσαν και της βουλγάρικης εξαρχίας που έδρασε στην περιοχή τόσο κατά τον Μακεδονικό αγώνα, όσο και κατά την τριπλή κατοχή του Β’Π.Π.

    Ως εκ τούτου η τοπική κοινωνία ξέρει πολύ καλά μέσα από αυτό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γλώσσα συνδέεται μόνο με τη Βουλγάρικη.

    Το σημαντικό για εμάς την Ελλάδα είναι προφανώς η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ό,τι αφορά τη Μακεδονία, τη γλώσσα, τα υποτιθέμενα μειονοτικά, αλλά ταυτόχρονα η μη ταύτισή τους με τη Βουλγαρία, που θα ανοίξει άλλα ζητήματα (Μεγάλη Βουλγαρία) και θα θέσει θέμα αναδιάταξης των συνόρων.

    Ως εκ τούτου πρέπει να είναι ισχυρό και αυθύπαρκτο το κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά προφανώς όχι σε βάρος της Ελλάδας ιστορικά (αλλά και μελλοντικά με αλυτρωτισμούς) και όχι υπέρ της Βουλγαρίας επίσης.

  • Τόσα ξέρεις τόσα λες.
    1. Δεν ονομάστηκε πότε Μπαρνταρσκα αλλά βαρνταρσκα μπανοβινα η περιοχή της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτός στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης τους Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας, όπου δόθηκαν ονόματα ποταμών στις περιφέρειες (μπανοβινες) της χώρας. Έτσι αν δει κανείς τον συνολικό τότε χάρτη της Γιουγκοσλαβίας δεν θα βρει ούτε Σρπσκα μπανοβινα, ούτε Σλοβενσκα Μπανοβινα κτλ αλλά θα βρει Ντουναβσκα (Δούναβης) Μπανοβινα,Ντινσκα μπανοβινα κτλ κτλ
    2. Το Ηλιντεν φυσικά και δεν υπήρξε καταστροφικό για το ελληνικό στοιχείο γιατί πολύ απλά όπου εκδηλώθηκε δεν υπήρχε ελληνικό στοιχείο. Επίσης οι πρωταγωνιστές αυτής της εξέγερσης στην πλειοψηφία τους προέρχονται από χωριά τα οποία σήμερα ανήκουν στην Ελλάδα

    Υ.Γ.: ασχοληθείτε με τους νοτιως της Κοζάνης Έλληνες και όχι με μας. Φτάνει! Χορτάσαμε από πατρωνιδες και νονους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.