Δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής «για την “απελευθέρωση” των παραγωγικών δυνάμεων της περιφέρειας, με τη Βόρεια Ελλάδα στο αναπτυξιακό προσκήνιο», παρουσίασε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, συμμετέχοντας στην ημερίδα «2030 – Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», που διοργάνωσε η Εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το ενημερωτικό portal «makthes.gr» και στην οποία εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο στόχαστρο της κριτικής του Π. Κουκουλόπουλου, τέθηκε η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, καταρρίπτοντας ισχυρισμούς του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκη, και του Υπουργού Επικρατείας, κ. Ακ. Σκέρτσου, που συμμετείχαν στο ίδιο πάνελ συζήτησης.
«Η Κυβέρνηση κραδαίνει αυτάρεσκα αριθμούς, αλλά η ευημερία των αριθμών δεν σημαίνει υποχρεωτικά και ευημερία των ανθρώπων. Για εμάς, δεν υφίσταται δίλημμα ανάμεσα στους ανθρώπους και τους αριθμούς» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «το μοντέλο που ακολουθείτε έχει ως μεγάλους χαμένους την περιφέρεια και κυρίως την ύπαιθρο, τους μικρομεσαίους, τη μεταποίηση και τη νέα γενιά».
Ιδιαιτέρως στηλίτευσε την ακρίβεια, καθώς και «την εύθραυστη “ανάπτυξη” που βασίζεται πρωτίστως στην κατανάλωση, τον τουρισμό και το real estate, με τη golden visa να προκαλεί αφελληνισμό της οικονομίας». Καυτηρίασε, επίσης, την απαξίωση του δημόσιου σχολείου, το ύψος των ιδιωτικών δαπανών υγείας, τη δραματική σχέση έμμεσων – άμεσων φόρων, τους χειρισμούς στο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και, βεβαίως, το πρόσφατο φορολογικό Νομοσχέδιο. Καταλόγισε δε στην Κυβέρνηση «άγνοια κινδύνου στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, αφού δεν αξιολογεί τις αλλαγές στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον».
Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών του στην κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων. Η φορολογική δικαιοσύνη, η ενεργειακή δημοκρατία, η ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση, η συστηματική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας όλων των βαθμίδων, ο σιδηρόδρομος, η αποκέντρωση, η περιφερειακή ανάπτυξη, το σχέδιο για το ιδιωτικό χρέος, η σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα, η παροχή ρευστότητας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως και «το εμβληματικό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, που πρώτος και εγκαίρως παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης και καθημερινά δικαιώνεται», υπήρξαν ορισμένα μόνο από τα σημεία που ανέδειξε.
«Η ανάπτυξη για εμάς έχει εξ ορισμού πατριωτικό χαρακτήρα, με την έννοια του πρωταγωνιστικού ρόλου των ενδογενών παραγωγικών δυνάμεων, κοντά στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Ακριβώς γι’ αυτό επιδιώκουμε την “απελευθέρωση” παραγωγικών δυνάμεων που σήμερα είναι εγκλωβισμένες. Η Υγεία και Παιδεία αποτελούν όχι μόνο βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής, αλλά και καθοριστικό συντελεστή ανάπτυξης. Είμαστε προσηλωμένοι αταλάντευτα στις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας, γιατί αποτελεί εγγύηση ανάπτυξης και ευημερίας. Η φιλελεύθερη δημοκρατία δοκιμάζεται διαρκώς από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως με τις υποκλοπές και με πρωτοφανείς επιλογές στο νομοθετικό έργο. Πιστεύουμε στην αξία της συμμετοχής μας στην E.E., την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε να την κάνουμε καλύτερη. Το κριτήριο της σύγκλισης μας με την Ε.Ε. σε όλους τους τομείς, αποτελεί σταθερή επιλογή μας. Τουλάχιστον σε δύο κρίσιμους τομείς, η Ελλάδα κινείται ξεκάθαρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Στο σιδηρόδρομο, που εδώ θεωρείται αποσυνάγωγο μέσο μαζικής μεταφοράς, και στην ανάπτυξη των Α.Π.Ε., με τις προκλητικά ολιγοπωλιακές πρακτικές», υπογράμμισε
Παρη τους ειπες και οτι εχεις ψηφισει μνημονια η παλι το ξεχασες??????
Θα τοποθετήσεις για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών,την τεκνοθεσια ;
Μην το ξεχάσεις η το αμελησεις
Μπράβο Πάρη… μόνος σου παλεύεις…