Οι καθηγητές και συνεργάτες του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ) υποδέχτηκαν χθες Κυριακή στις 17:00μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο τους μαθητές του σεμιναρίου. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Σεμιναρίου Διονύσης Μαλλούχος καλωσόρισαν τους νέους μουσικούς που συμμετέχουν στο ΔΣΜΚ, παρουσίασαν την ιστορία και τους στόχους του θεσμού και τους ενημέρωσαν για τα ατομικά και ομαδικά μαθήματα, τα masterclasses, τις διαλέξεις, τα εργαστήρια και τις ηχογραφήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις δέκα ημέρες του Σεμιναρίου στο Ωδείο Δ. Δημόπουλου, το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μικρό Θέατρο (Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης). Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και χαλαρή με πηγαδάκια παλιών και νέων φίλων μουσικών και συζητήσεις των μαθητών για τις προσδοκίες τους από ΔΣΜΚ που ανακτά την αρχική δυναμική του διαμορφώνοντας και πάλι ένα πλούσιο καλλιτεχνικό τοπίο για τον Αύγουστο στην πόλη και περιοχή της Κοζάνης. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Διονύσης Μαλλούχος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης που έχει την οργανωτική ευθύνη του ΔΣΜΚ, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους μαθητές και πολλές σημαντικές μουσικές εμπειρίες.
Ακολούθησε το Γκαλά των καθηγητών, μια πανηγυρική έναρξη-συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης στις 20.00μ.μ με ελεύθερη είσοδο για το μουσικόφιλο κοινό της πόλης.
Την εκδήλωση μουσικά άνοιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Διονύσης Μαλλούχος. Ακολούθησαν οι καθηγητές του ΔΣΜΚ Valerie Pearson σολίστ βιολιού από τη Μεγάλη Βρετανία, Nικολός Δημόπουλος, Α΄ κορυφαίος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαπαρασκευάς, πρώτος φλαουτίστας της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δημόπουλος, πιανίστας με εξαιρετικά ευρύ ρεπερτόριο και διεθνή συναυλιακή παρουσία και ιδρυτής (1988) και Διευθυντής στο παρελθόν του ΔΣΜΚ, Fiona Mancey–Jones φλαουτίστα από τη Μ. Βρετανία, Δημήτρης Λεοντζάκος, μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Δημόπουλος, σολίστ πιάνου και Διευθυντής του ΔΣΜΚ στην περίοδο της αναβίωσής του (2012-2014), ο Ζoran Stepic, μέλος της ΚΟΘ και καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ο τενόρος Filippo Piccolo ο οποίος έχει εμφανιστεί στις σκηνές των πιο σημαντικών λυρικών ιταλικών θεάτρων και η Έμη Τσιούρα, σολίστ πιάνου και έμπειρη διευθύντρια χορωδίας. Ακόμη, συμμετείχε η Nicola Harrington, οργανίστα από τη Μ. Βρετανία, και ιδρυτικό μέλος του φωνητικού συνόλου Ricercati.
Οι καθηγητές συγκίνησαν το κοινό που τους ευχαρίστησε για την υπέροχη μουσική βραδιά με ένα θερμό χειροκρότημα.
Η βραδιά έκλεισε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου όπου καθηγητές, μαθητές και ακροατές αντάλλαξαν μουσικές κουβέντες.
Οι εργασίες του ΔΣΜΚ και οι συναυλίες του παράλληλου φεστιβάλ που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ακροατές του, ξεκινούν αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου και θα διαρκέσουν δέκα ημέρες.
Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).
Κοζάνη και Μουσική. Ιστορία και προοπτική
Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου: 12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες, 10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων, 5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.
ΠΩ, ΠΩ, ΠΩ, ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΙ !!!!
πουναι η Φανη οέο πουναι η Φανη ;;;;
δεν Εφανη ;;;;;