kozan.gr: Η διαμάχη – διεκδίκηση δύο συλλόγων των σταυλικών εγκαταστάσεων στη θέση Κουρί Πετρανών έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης – Τι ισχυρίζονται οι δύο σύλλογοι αλλά κι η αίτηση από τον έναν εκ των δύο (συλλόγων) για αξιοποίηση δημοτικής έκτασης εμβαδού 15.800 τ.μ., στο Δρέπανο Κοζάνης

1 Ιουλίου 2024
18:35

Στη σημερινή (1/7) προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης αναμένεται να συζητηθούν δύο θέματα παραχωρήσεων (κατά χρήση) δύο δημοτικών εκτάσεων σε Πετρανά & Δρέπανο. Ξεκινώντας από τα Πετρανά, στη θέση Κουρί, ως γνωστόν, υπάρχουν σταυλικές εγκαταστάσεις οι οποίες από το 2003 μέχρι και τις 3/6/20023 είχαν παραχωρηθεί για χρήση στον  Ιππικό Σύλλογο “Άγιος Νικάνορας” (με 27 χρόνια λειτουργίας) ο οποίος με νέο αίτημά του ζητεί την ανανέωση της χρήσης της εν λόγω έκτασης και των εγκαταστάσεων γι’ ακόμη 20 έτη. Την ίδια έκταση – εγκαταστάσεις διεκδικεί  κι ο Ιππικός Σύλλογος “Άγιος Θεόδωρος” (με 7 χρόνια λειτουργίας).

Μερικά από τα επιχειρήματα του Ιππικού Συλλόγου “Άγιος Νικάνορας”, συνοπτικά, για παραχώρηση της έκτασης στα Πετρανά, γι’ άλλα 20 χρόνια:

1) Οι ιππικές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν από τον ιππικό σύλλογο Άγιος Νικάνορας εκ του μηδενός και το μόνο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο ήταν η βραχώδης έκταση των 50στρ. που μεταβιβάστηκε από το Υπουργείο Γεωργίας έναντι τιμήματος 1749,50 ευρώ, μετά από την 18-10-1999 αίτηση του παραπάνω συλλόγου προς το Δήμο Κοζάνης. Η ηλεκτροδότηση και η ασφαλτόστρωση έγινε από τον πρώην Νομάρχη Ιορδάνη Ανδρεάδη αφού επισκέφτηκε τον σύλλογο και εντυπωσιάστηκε από την προσπάθεια που γινόταν. Η περίφραξη εντάχθηκε στον τοπικό πόρο με δικαιούχο τον σύλλογο από τον πρώην Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή. Όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια, και ο μελέτες των κτηρίων ήταν προσφορά του πολιτικού μηχανικού Κώστα Παρανόμου που παραδόθηκαν στη Δ.Ε.Μ.Κ.Ο. . Στη φάση των οικοδομικών εργασιών με επιστασία συλλόγου υπήρξε επιδότηση 12.000 ευρώ από τον σύλλογο από το υπουργείο Βορείου Ελλάδος με ενέργειες του συντοπίτη μας τέως υπουργού Νίκου Τσιαρτιώνη. Άλλη επιδότηση προς το σύλλογο 10.000 ευρώ από τον πρώην αντινομάρχη Παναγιώτη Αποστολίδη. Άμεση χρηματοδότηση 12.000 ευρώ το 2004 από τέσσερα μέλη του συλλόγου που εξοφλήθηκαν σταδιακά μέχρι πέρυσι. Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αποχετεύσεις και βαψίματα έγιναν με προσωπική εργασία των μελών του συλλόγου

 2) Από την πληθώρα των εκδηλώσεων και δράσεων του συλλόγου τα 26 χρόνια λειτουργίας του και που είναι καταγεγραμμένα στου ετήσιους απολογισμούς του να αναφέρουμε τα αθλητικά Λασσάνεια, την  μαθητική Όλυμπιάδα, τις 8 γιορτές με τον σύλλογο ΑΜΕΑ Ηλιαχτίδα. Ο σύλλογός μας πρωτοστάτησε και τίμησε επανειλημμένα εκδηλώσεις με ιστορικό πολιτιστικό και κοινωνικό προσανατολισμό, όπως οι τέσσερις ιστορικές ιππικές πορείες από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Επίσης σημαντική στιγμή ήταν η οργάνωση της αναπαράστασης της εισόδου του ελληνικού στρατού κατά την απελευθέρωση της πόλης μας από τον τούρκικο ζυγό στις 11 Οκτωβρίου του 1912, όπου ο Σύλλογος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωσή της.

3) Ποια ήταν η έντονη δραστηριότητα του Αγίου Θεοδώρου, όταν από την ίδρυσή του το 2018 μέχρι σήμερα αφού επαναλειτούργησε μετά την εισχώρηση του πρόσφατα εκλεγέντος προέδρου του ιππικού συλλόγου Αγιος Θεόδωρος κ. Ζήση Βρίκου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με το άλογο μέσα απ’  το σύλλογό μας και διατηρεί και σταβλίζει 2 άλογα στις εγκαταστάσεις του και απολαμβάνει τις παροχές του!

4) Από πέντε άτομα του Δ.Σ. ΤΟΥ Αγίου Θεοδώρου τα τέσσερα είναι μέλη του συλλόγου μας. Τα περισσότερα από τα κοινά μέλη δεν είναι ταμειακά ενημερωμένα για πάνω από οχτώ χρόνια. Κανένα δεν έχει υποβάλει αίτηση διαγραφής, ούτε έχει διαγραφεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

5) Υπάρχουν κραυγαλέες αντιφάσεις, αναφέροντας ότι οι εγκαταστάσεις που δημιούργησε ο Σύλλογός μας είναι ένα στολίδι για την περιοχή και πιο κάτω ότι είναι ασυντήρητες και παραμελημένες.

6) Η σχολή ιππασίας λειτουργεί με στοχευόμενες εκπαιδεύσεις σε προσκόπους, νηπιαγωγεία, σχολεία με εθελοντική προσφορά των μελών μας. Κάθε Κυριακή και όταν ο καιρός και οι συνθήκες το επιτρέπουν γονείς και παιδιά εκπαιδεύονται χωρίς κανένα οικονομικό κόστος. Το να καλέσουμε επαγγελματίες εκπαιδευτές οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες εμπορικής επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών κατασκευή και εμπορία ιππικών ειδών αντίκειται στο άρθρο 8 του καταστατικού μας και έχει κόστος το οποίο θα μετακυληστεί στους εκπαιδευόμενους.

7) Ουσιαστικά η ανάπτυξη που προτείνετε (από τον Ιππικό Σύλλογο Αγ. Θεόδωρος) είναι η δημιουργία υποδομών αθλητικής ιππασίας και όχι ελεύθερης ιππασίας που πρεσβεύουμε εμείς.  Σκοπός τους είναι η δημιουργία μιας ελιτομάδας για λίγους ευκατάστατους και όχι για ευρύ κοινό.

8) Η αίτηση του σωματείου Αγ. Θεόδωρος παραγνωρίζει το φιλαθλητικό πνεύμα και τονίζει τη δημιουργία θεάματος με εισπρακτική νοοτροπία του τύπου «να κόβουμε εισιτήρια να έρχεται ο κόσμος κλπ αγνοώντας την απλή αυθόρμητη σύνδεση του κόσμου με το άλογο. Δεν είμαστε ιππόδρομος ούτε τσίρκο. Η νοοτροπία ανταγωνισμού των συλλόγων μας  βρίσκει αντίθετους όπως και το νομοθέτη. Οι σύλλογοι πρέπει να συνδημιουργούμε και να συνεργαζόμαστε και όχι να δικάζουμε ο ένας τον άλλον. Το αποδείξαμε σε συνδιοργάνωση που έγινε στις 29/6/2019.

Μερικά από τα επιχειρήματα του Ιππικού Συλλόγου “Άγιος Θεόδωρος”, συνοπτικά, για παραχώρηση της έκτασης στα Πετρανά, για 20 χρόνια:

1) Πρόταση ανάδειξης του χώρου και μετονομασία του σε «Ιππικό Κέντρο Δ. Κοζάνης».   Πέραν των αρχικών -προ 15ετίας- εγκαταστάσεων στον χώρο του Δήμου Κοζάνης και σε συνέχεια αυτών – μιας και έκτοτε παραμένει συντηρημένος μόνο ο Χώρος του αναψυκτηρίου, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές σε έμψυχο (άλογα – εκπαιδευτές) και άψυχο υλικό (σύγχρονες εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή) που σήμερα απουσιάζουν παντελώς από τον χώρο Πιο συγκεκριμένα και παρά τη ρητή δέσμευση που εμπεριέχεται στο από 02-06-2003 20ετές παραχωρητήριο(οράτε β παράγραφο αυτού), δεν υπάρχει σήμερα ούτε ιππικό κέντρο, ούτε σχολή ιππασίας σε λειτουργίαΟύτε ασφαλώς υπήρξε ποτέ, καθόσον ΟΥΤΕ άλογα εκπαίδευσης διέθετε και διαθέτει ο συγκεκριμένος σύλλογος, ΟΥΤΕ φυσικά εκπαιδευτές (τόσο για εκμάθηση ιππασίας, όσο και διδασκαλία και εφαρμογή θεραπευτικής), ΟΥΤΕ καν τον  απαραίτητο εξοπλισμό για διδασκαλία (βασικά εργαλεία: παιδικές σέλες, παιδικούς αναβολείς κτλ). Δεν είναι μέλος ούτε καν κάποιος εκπαιδευτής! Ο σύλλογός μας, έχει την χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί στους κόλπους των μελών του τόσο εκπαιδευτές αλόγων και αναβατών –. Προφανώς, δε, ο σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με άλλους συλλόγους τόσο για κοινές δράσεις όσο και σε σεμινάρια και εκπαίδευση, καθώς και στην παρουσία εκπαιδευτών και διδασκαλίας τόσο από την περιοχή μας όσο και από άλλες περιοχές. Άλλωστε μέλη μας αποτελούν τόσο μέλη συλλόγων από την Σιάτιστα, όπως και από αυτόν του Κρόκου!  Με απλά λόγια, ο σύλλογος μας, μπορεί ήδη με το υπάρχον δυναμικό των μελών του (που δυστυχώς στερείται των απαραίτητων εγκαταστάσεων), αλλά και εκ του γεγονότος ότι τα ενεργά μέλη μας αριθμούν περισσότερα από 60 άλογα στην κατοχή τους να αντλήσει άμεσα και αποτελεσματικά την δυνατότητα λειτουργίας ιππικού κέντρου και υποστήριξης θεραπευτικής ιππασίας.

2) Πέραν των παραπάνω, ασφαλώς, αναγνωρίσουμε ότι θα πρέπει να προβούμε και στην αναβάθμιση της υφιστάμενης υλικοτεχνικής υποδομής, ως προείρηται. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις με εύφλεκτο υλικό και ζωικό κεφάλαιο, δεν υπάρχει κανένα σύστημα πυρόσβεσης ή έστω μια πυροσβεστική φωλιά, ενώ οι σταυλικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων του ήδη εγκατεστημένου συλλόγου, ΔΕΝ είναι αδειοδοτημένες κατά χρήση – και επ’ αυτού, κατά δήλωσή τους, δεν έχουν μεριμνήσει. Αποτελεί επίσης θλιβερή διαπίστωση ότι ο ιππικός σύλλογος που σήμερα στεγάζεται και αδιαφορεί παντελώς για την επέκταση και δημιουργία στίβων εκπαίδευσης (ιππέων και αλόγων), παρά το γεγονός ότι η ακάλυπτη – παντελώς αναξιοποίητη έκταση, ξεπερνάει ίσως τα σαράντα στρέμματα.  Στα πλαίσια της αναβάθμισης του συγκεκριμένου χώρου σε περίπτωση παραχώρησης σε εμάς, παραγγείλαμε και λάβαμε αρχιτεκτονική μελέτη από τον γνωστό μηχανικό αρχιτέκτονα Κοζάνης Χρήστο Μεταξά, την οποία προσκομίζουμε με την παρούσα αίτησή μας. Σημειώνεται ότι αυτή την μελέτη την παραδώσαμε ΚΑΙ στον ήδη εγκατεστημένο σύλλογο, λαμβάνοντας ως αντίδραση την πλήρη αδιαφορία των στελεχών του. Σε αυτή τη μελέτη, απεικονίζεται η πρότασή μας για πλήρη και ολοκληρωτική αξιοποίηση του συνόλου της έκτασης, με την δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων εκπαίδευσης, παράλληλων οδών για αγώνες αλλά και περίπατο, με εγκατάσταση περιφράξεων προστασίας πεζών και επισκεπτών που μπορούν να κάνουν τον περίπατό τους, θαυμάζοντας τους αναβαθμισμένους χώρους υπαίθριας στέγασης και προστασίας των αλόγων. Ομοίως, δε, προβλέπεται η εγκατάσταση από δύο τουλάχιστον μεγάλα κιόσκια για επίσκεψη, αναψυχή και ολιγόωρη διαμονή και φιλοξενία επισκεπτών. Ταυτόχρονα, δε, έχει σχεδιασθεί, μελετηθεί και ήδη υπολογισθεί η δημιουργία του εδάφους του στίβου και του χώρου σειραγώγισης – εκπαίδευσης με διάφορες διαστρωματώσεις, ώστε το έργο να έχει διάρκεια και τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπως φαίνεται από την τομή διαστρωμάτωσης υλικών που σας προσκομίζουμε, ενώ με βάση τα χορηγούμενα υλικά  από την ΔΕΗ ΑΕ, έχουμε προβεί στον σχεδιασμό καθιστικών –  κερκίδων γύρω από τους χώρους εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο εξωστρέφειας και ανάπτυξης του χώρου που θα αναδείξει το σύνολο της έκτασης και θα φέρει τον κόσμο όχι μόνο κοντά στο Ιππικό  Κέντρο του Δήμου Κοζάνης όπως άλλωστε προτείνουμε να μετονομαστεί ο χώρος)  αλλά και στο σύνολο της περιοχής Κουρί Πετρανών, ενός άλσους μοναδικής ομορφιάς που βρίσκεται τόσο κοντά στο αστικό κέντρο καθώς και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία που προσφέρει μοναδική θέα στο σύνολο της περιοχής και σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός τουριστικού χάρτη. Επιπλέον όλων αυτών, η συγκεκριμένη ανάπλαση, δίδει την δυνατότητα σημαντικής αύξησης της δυνατότητας φιλοξενίας και σταυλισμού αλόγων στην ύπαιθρο, αλλά και την εφαρμογή απαραίτητων για την περιοχή μας προγραμμάτων γηροκόμισης αλόγων (πρόγραμμα “Tzina”) την οποία κατά το παρελθόν κοινά μας μέλη πρότειναν στον ήδη εγκατεστημένο σύλλογο, πλην όμως η πρόταση αυτή έτυχε της απόλυτης και αναιτιολόγητης απόρριψης εκ μέρους του ΔΣ του.

3)   Η παρουσία 112 ενεργών (με βάση την τελευταία νόμιμα διενεργηθείσα εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 90 μέλη) ταμειακώς τακτοποιημένων μελών φίλων του αλόγου, που κατέχουν σήμερα περισσότερα από 60 άλογα.

4) Η συνεπής και ασταμάτητη παρουσία μας, ως συλλόγου, εδώ και 6 χρόνια στα περί ιππασίας τεκτεινόμενα στην περιοχή μας.

5) Η  πολυετής εμπειρία χρήσης και λειτουργίας του χώρου αυτού του Δήμου, από πλευράς μελών μας που είναι συγχρόνως και μέλη του έτερου συλλόγου για τις ανάγκες σταυλισμού των αλόγων τους.

6)  Η ύπαρξη συγκεκριμένων στοχευμένων πλάνων  και προγραμμάτων και η δίψα για διαρκή αναζήτηση προγραμμάτων επιδοτήσεων και χορηγιών από ιδιώτες και το δημόσιο

7)  Η εξασφαλισμένη υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό, και εκπαιδευτές

8) Η διαρκής υποστήριξη από την ΔΕΗ ΑΕ κυρίως, αλλά και από πολλές άλλες εταιρείες της περιοχής δευτερευόντως, στην υλοποίηση όλων όσων παραπάνω αναφέρουμε και αποδεικνύουμε.

Nα σημειωθεί ότι υπάρχει και μια απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πετρανών, της προηγούμενης αυτοδιοικητικής θητείας, το οποίο και προτείνει την παραχώρηση του χώρου στο σύλλογο «Αγ. Θεόδωρος», επικαλούμενο μια σειρά από λόγους, με κυριότερη, όπως αναφέρει: σε ό,τι  αφορά την τουριστική προβολή του συγκεκριμένου χώρου αλλά και της περιοχής των Πετρανών, σίγουρα δεν βοηθάει η μάλλον εσωστρεφής και όχι εξωστρεφής προσέγγιση των υπευθύνων ( Ιππικού Συλλόγου “Άγιος Νικάνορας”) που είναι εγκατεστημένοι στον χώρο, όπως τουλάχιστον από πλευράς κατοίκων μαρτυρείται.  Άλλωστε, σχεδόν κανένας από τους κατοίκους μας δεν είναι μέλος και δεν απολαμβάνει καν της πρόσβασης στον χώρο, μιας και οι εγκαταστάσεις είναι κατά κανόνα κλειστές και κλειδωμένες, με ωράρια λειτουργίας άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά και σε εμάς. Σίγουρα η πανδημία δεν βοήθησε στην δημιουργία δράσεων και προβολής, πλην όμως είναι γεγονός ότι 50 στρέμματα εντός του δάσους, με βασικές υποδομές και δυνατότητες, παρέμειναν κλειστά, ενώ η ιππασία ήταν από τα αθλήματα που επιτρέπονταν και μπορούσε να αποτελεί διέξοδο για πολλούς.  Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις, ουδέποτε λειτούργησε ιππικό κέντρο και σχολή ιππασίας στον χώρο, και αυτό αποτέλεσε σοβαρό λόγο για τον οποίο μέχρι σήμερα εδώ και 20 χρόνια, το συγκεκριμένο σημείο τεράστιας φυσικής ομορφιάς, παραμένει σχεδόν άγνωστο στον κόσμο και το ευρύ κοινό, μιας και μοιάζει να ανοίγει τις πόρτες του μόνο την καθαρά Δευτέρα κάθε χρόνου και κάποιες Κυριακές πρωί που ο καιρός το επιτρέπει”.

Tην ίδια στιγμή ο Ιππικός Σύλλογος “Άγιος Θεόδωρος” έχει αιτηθεί, προς το Δήμο Κοζάνης, την παραχώρηση της χρήσης δημοτικής  έκτασης εμβαδού 24.367,18 τ.μ., και  σε αγρόκτημα κοινότητας Δρεπάνου, για τη δημιουργία Ιππικού Κέντρου, αίτημα για το οποίο ο Δήμος Κοζάνης είναι θετικός να την παραχωρήσει. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, πληροφορίες του kozan.gr αναφέρουν πως ο σύλλογος «Αγ. Θεόδωρος» θα πρέπει “τυπικά” να παραιτηθεί από το αίτημά του για παραχώρηση στα Πετρανά, αφού, δεοντολογικά, δε μπορεί να διεκδικεί δύο εκτάσεις κι ως εκ τούτου σε αυτή την περίπτωση η έκταση στα Πετρανά να παραχωρηθεί στον Ιππικό Σύλλογο “Άγιος Νικάνορας”. Από την άλλη πλευρά άνθρωποι του Συλλόγου του Αγ. Θεοδώρου φέρεται, σε γενικές γραμμές, να μη δέχονται το συγκεκριμένο συμψηφισμό αφού στη μία περίπτωση των Πετρανών ο ένας σύλλογος θα παραλάβει, για χρήση, έκταση και εγκαταστάσεις ενώ στη δεύτερη περίπτωση μόνο έκταση. Επιπροσθέτως, στην περίπτωση που τους παραχωρηθεί το Δρέπανο, φέρεται να ζητούν πίστωση χρόνου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος της έκτασης των Πετρανών, ωσότου ετοιμαστεί ο χώρος στο Δρέπανο και να μη χρειαστεί να φύγουν από τα Πετρανά για να μεταφερθούν κάπου όπου δεν θα υπάρχει τίποτα έτοιμο.  Μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, σε αυτό το πολυσύνθετο θέμα.

kozan.gr

 

7 σχόλια

  • Επιτέλους. Μπάς και αλλάξει κάτι εκεί πάνω. Όλουσ τους έδιοξαν, 3 και ο κούκος απομναν και μιαλο δεν έβαλαν

    • Οσοι θέλουν εγκαταστάσεις να στρωσουν κ@λο στην δουλειά για να τις φτιάξουν, και όχι να θέλουν να πάρουν αυτες που έφτιαξαν άλλοι

    • Ποιός σας έδιωξε κύριε από τον ιππικό όμιλο και πότε; Οι άνθρωποι εκεί είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν και να κάνουν βόλτα με τα αλογά τους μικρούς και μεγάλους που το επιθυμούν και μάλιστα εθελοντικά! Κανείς τους δεν πληρώνετε και το κανούν από αγάπη για το άλογο και για το σύλλογο. Με όποια κονδύλια μπόρεσαν αλλά και με δικά τους χρήματα και προσωπική δουλειά έστησαν τον όμιλο ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να έρθει σε επαφή με το άλογο, να το γνωρίσει και να το αγαπήσει όπως και οι ίδιοι.
      Γιατί να θέλουμε όλα να τα εμπορευματοποιήσουμε;
      Μακάρι να συμμετέχουν και άλλοι σε αυτή την προσπάθεια, να γίνουν μέλη και να προσφέρουν ότι μπορούν…!
      Και αν υπάρχει τρόπος να δωθούν χρήματα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αλλά και του χώρου ας το προτείνει όποιος γνωρίζει, αλλά όχι με στόχο το προσωπικό όφελος αλλά του κοινωνικού συνόλου!

  • Δεν φαντάζομαι την φωτογραφία να την πήρατε από εκεί!!
    Γιατί δεν ανεβάζεται μια φωτογραφία από τα χάλια που έχει το μέρος εκεί; Πήγαμε και φύγαμε! Όλα παρατημένα

  • Το φθινόπωρο του 2023 ο σημερινός δήμαρχος εταζε τα πάντα στους πάντες. Εδώ και 6 μήνες έχει πολύ κόσμο στο περίμενε. Το θέμα των ιππικών ομίλων και διάφορα άλλα θέματα σκάσουν τις επόμενες μέρες και μήνες θα αλλάξουν τα πάντα στη σημερινή κατάσταση και στις ισορροπίες της δημοτικής αρχής. Η πορεία του δήμου κοζάνης είναι προδιαγεγραμμένη. Ο δήμος καταστράφηκε από τον Μαλούτα και την τριανδρία που διοίκησε από το 2019 έως το 2023.

  • Γράφει το ρεπορταζ:
    (στη θέση Κουρί, ως γνωστόν, υπάρχουν σταυλικές εγκαταστάσεις οι οποίες από το 2003 μέχρι και τις 3/6/20023 είχαν παραχωρηθεί για χρήση στον Ιππικό Σύλλογο “Άγιος Νικάνορας”)
    ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στον Αγιο Νικάνορα αλλα μια βραχώδη εκταση, οι εγκαταστάσεις ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ απο τον Αγιο Νικάνορα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.